sintagi nutella amigdala

Εύκολη σπιτική συνταγή για Nutella με αμύγδαλα!

by ediva

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει την μερέντα, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός. Ακόμη και αν δεν την βάλεις σε ψωμί, ή στην καλύτερη περίπτωση να την γευθείς με το κουτάλι, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε πάρα πολλές συνταγές για γλυκά και να τα κάνεις ακόμη πιο λαχταριστά!

Υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές για να φτιάξεις μία μόνη σου στο σπίτι, αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις κάτι το διαφορετικό και τόσο εύκολο, τότε σίγουρα θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις την συνταγή για Nutella με αμύγδαλα, που θα βρεις στην συνέχεια. Έχει εξίσου υπέροχη γεύση με την κλασική που φτιάχνετε από φουντούκια. Πίστεψε με, μια δοκιμή θα σε πείσει!

 

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις ένα αλλιώτικο κέικ σοκολάτας!

 

Οικονομική συνταγή για να φτιάξεις Nutella με αμύγδαλα

eukoles spitikes sintages glika

 

Υλικά για σπιτική Nutella

suntages glika amigdala

  • 340γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας λάδι (κατά προτίμηση κανόλα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Διαδικασία Παρασκευής

spitiki nutella suntagi

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι πάρα πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην την λατρέψουν, τόσο οι φίλοι όσο και η οικογένεια σου.

Για αρχή, θα πρέπει να κόψεις την σοκολάτα σε κομματάκια και να την βάλεις σε μπεν μαρί για να λιώσει. Πιο απλά, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βάλεις μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολάκι με την σοκολάτα σου, όπου θα ανακατεύεις συνέχεια, μέχρι να λιώσει και να μην σου καεί.

Εναλλακτικά, μπορείς να την βάλεις σε ένα πυρίμαχο μπολάκι και έπειτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόνο που εδώ θα πρέπει να το αφήνεις περίπου 2 λεπτά και να το βγάζεις για να το ανακατέψεις και να επαναλαμβάνεις την διαδικασία.

spitiki merenda nutella

Στην συνέχεια, θα πρέπει να πάρεις τα αμύγδαλα και να τα βάλεις για να τα χτυπήσεις στο μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά κρεμώδες όπως για παράδειγμα το φυστικοβούτυρο.

ilika nutella

Δες επίσης: Πανεύκολα cookies μερέντας γεμιστά με καραμέλα γάλακτος

Αφού δεις ότι το έχεις καταφέρει, είναι η ώρα να προσθέσεις μέσα στο μπλέντερ, την λιωμένη σοκολάτα, το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι, το κακάο και φυσικά την βανίλια. Χτύπα όλα τα υλικά μαζί, εως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα σου και γίνει λείο.

Τέλος, βάλε τη Nutella σου σε ένα βάζο και άφησε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ιδανικό είναι να την φυλάξεις και σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο, αρκεί να την καταναλώσεις μέσα σε 2 εβδομάδες!

>> Δες όλα τα άρθρα από τα Γλυκά!

Related Posts