Πως να φτιάξεις ένα αλλιώτικο κέικ σοκολάτας!
 

Πως να φτιάξεις ένα αλλιώτικο κέικ σοκολάτας!

Έχεις αδυναμία στα γλυκά και ψάχνεις διαρκώς  καινούριες συνταγές για να εντυπωσιάσεις την οικογένεια, αλλά και την παρέα σου; Τότε σίγουρα θα πρέπει να δεις την πρόταση που σου έχω ετοιμάσει για σήμερα, με την οποία θα γλύφουν όλοι τα δάχτυλα τους!

Μοιάζει με σου, μοιάζει με τσουρέκι, μοιάζει και με κέικ σοκολάτας, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτε από όλα αυτά, παρά μόνο ένα λαχταριστό μπισκότο κέικ. Ναι καλά άκουσες, αυτή η συνταγή είναι 2 σε 1 που λέμε και σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αλλά και εσύ μιας και δεν έχει μεγάλη διαδικασία παρασκευής.

 

Συνταγή για να φτιάξεις ένα απλό και διαφορετικό κέικ σοκολάτας

 

Υλικά για το κέικ:

mpiskoto keik sintagi

  • 1 κουτί φρέσκια ζύμη
  • Τυρί κρέμα
  • Σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπας βούτυρο

 

Διαδικασία Παρασκευής

sintages gluka

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτό το γλυκό, όπως προανέφερα είναι σύντομη και εύκολη, αλλά και αρκετά οικονομική. Για να ξεκινήσεις λοιπόν, θα πρέπει να πάρεις το κουτί με την φρέσκια ζύμη και να κόψεις το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια.

Βέβαια, αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις έτοιμη ζύμη μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου, μιας και είναι η ίδια με αυτή που έχουμε δει στο μερεντόψωμο, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ!

Έπειτα, θα πρέπει να το ανοίξεις, ώστε να μην είναι πολύ ογκώδες και να βάλεις μέσα ένα κομμάτι τυρί κρέμα και μερικές σταγόνες σοκολάτας και να το κλείσεις καλά, σχηματίζοντας μια μπαλίτσα.

diadikasia paraskeuis glukou

Στην συνέχεια, πάρε ένα σακουλάκι το οποίο κλείνει αεροστεγώς και ρίξε μέσα την 1 κούπα με την λευκή ζάχαρη και την κανέλα. Στο τέλος πρόσθεσε και τα μπαλάκια της ζύμης που έχεις φτιάξει και κλείσε καλά τη σακούλα. Τώρα αυτό που μένει είναι να ανακινήσεις καλά την σακούλα, ώστε να πάει η ζάχαρη με την κανέλα παντού.

Τώρα σειρά έχει η σος με την οποία θα περιχύσεις το γλυκό σου. Βάλε λοιπόν σε ένα πυρίμαχο μπολάκι το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τοποθέτησε τα για 70 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακάτεψε καλά μόλις βγάλεις το μείγμα και άσε το μπολ στην άκρη.

keik sokolatas

Και τώρα το τελευταίο βήμα. Πάρε μια βάση για κέικ και ψέκασε την, για να μην κολλήσει κάτω το ζυμάρι. Αν θέλεις να έχεις ένα ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις στον πάτο μερικά καρύδια, αλλά και στο ενδιάμεσο. Έπειτα, βάλε τα μισά μπαλάκια της ζύμης που έφτιαξες και ρίξε από πάνω το μισό μπολ με την σος και συνέχισε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα, τελειώνοντας και πάλι με την σος.

Βάλε την φόρμα στην κουζίνα για 30 με 35 λεπτά, στους 175. Όταν είναι έτοιμο, αναποδογύρισε το σε ένα πιάτο και άφησε το να κρυώσει για 10 λεπτά μέχρι να το βγάλεις. Τόσο εύκολα και χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα, θα έχεις ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Αν τώρα προτιμάς τα πιο κλασικά κέικ, στα άρθρα που ακολουθούν μπορείς να βρεις εύκολες και οικονομικές συνταγές:

tagged in Γλυκά
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites