Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Όλοι οι διατροφολόγοι και οι γιατροί λένε ότι το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες. Τι μπορείς να φας όμως; Τα κρουασανάκια με μαρμελάδα ή πραλίνα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια εύκολη συνταγή για να τα φτιάξεις μόνη σου.

Εννοείται ότι μπορείς να τα αγοράσεις και κατευθείαν από το μάρκετ ή από κάποιον φούρνο, αλλά το ξέρεις πολύ καλά ότι πρώτον, η γεύση δεν θα είναι τόσο ικανοποιητική όσο αν τα φτιάξεις μόνη σου και δεύτερον, θα σου βγουν πολύ πιο οικονομικά από το να τα αγοράσεις.

Τι υλικά θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσεις και ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις το τέλειο γλύκισμα στο τραπέζι σου; Δες ακόμη την πιο νόστιμη συνταγή για Μερεντόψωμο – Brioche Nutella!

 

Πως να φτιάξεις πεντανόστιμα κρουασανάκια με λίγα υλικά!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την συγκεκριμένη συνταγή είναι τα εξής:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο γάλα ή ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
  • λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο
  • Εναλλακτικά, 400-450 γρ. μαρμελάδα

Και ξεκινάμε την διαδικασία για να φτιάξουμε τα κρουασάν μας. Αρχικά, χτύπα στο μίξερ με το φτερό το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο για 2-3 λεπτά και μόλις αφρατέψουν πρόσθεσε το αλεύρι, αφού όμως πρώτα το αναμείξεις με το αλάτι. Θα πρέπει να το χτυπήσεις λίγο τώρα, ίσα ίσα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι από τη ζύμη.

zumi krouasan ediva.gr

Η ζύμη σου θα βγει πολύ μαλακή, οπότε δεν θα πρέπει να σε τρομάξει αυτό. Όταν τελειώσεις λοιπόν, χώρισε την ζύμη στα 3 και κάν’την μπαλάκια, τα οποία θα τυλίξεις μέσα σε μεμβράνη για να τα βάλεις στο ψυγείο σου για 1 με 2 ώρες.

gemisi krouasanakia

Ταυτόχρονα μπορείς να ξεκινήσεις με τη γέμιση, όπου θα πρέπει να ανακατέψεις την πραλίνα με τα φουντούκια και να τα αφήσεις στην άκρη.

eukoli suntagi krouasanakia

Αφού έχει περάσει το δίωρο που είπαμε, θα πρέπει να βγάλεις την ζύμη από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας αρκετό αλεύρι να ανοίξεις το κάθε μπαλάκι φτιάχνοντας ένα στρόγγυλο φύλλο με διάμετρο περίπου 40 εκ.

spitika gluka sintagi

Έπειτα, πάρε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψε το φύλλο σαν να ήταν πίτσα σε 8 φέτες. Σειρά έχει η γέμιση. Στη βάση από κάθε τρίγωνο κομμάτι θα πρέπει να βάλεις μια κοφτή κουταλιά του γλυκού από την γέμιση. Στην γωνία από κάθε τριγωνάκι τώρα θα πρέπει να βάλεις λίγο γάλα αλείφοντας το με το πινέλο σου.

krouasan akis petretzikis

Το κάθε κομμάτι θα πρέπει να το τυλίξεις ξεκινώντας από την περιφέρειά του ώστε να καταφέρεις να φτιάξεις ένα μικρό κρουασανάκι. Είναι έτοιμα για να μπουν στον φούρνο, τον οποίο φυσικά θα πρέπει να έχεις προθερμάνει στους 180 στον αέρα.

Βάλε λοιπόν σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα για να μην κολλήσουν και άλειψε τα κρουασανάκια σου με το γάλα και από πάνω ρίξε λίγη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά και βγάζουμε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί για να μην κολλήσουν στην λαδόκολλα λόγω της ζάχαρης που έχει λιώσει. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνεις και για τα άλλα 2 φύλλα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
tagged in Γλυκά