eukoli sintagi gia mantlen ediva.gr

Εύκολη συνταγή για μαντλέν!

by ediva

Ήθελα χθες το βράδυ να κάνω κέικ και καθώς ανοίγω το ψυγείο βλέπω ότι δεν έχω γάλα! Τα σούπερ είχαν κλείσει προ πολλού και δεν υπήρχε και κάποιο μαγαζάκι κοντά να πάω να πάρω. Ξεπέρασα γρήγορα την απογοήτευση όταν θυμήθηκα ότι δεν χρειάζομαι γάλα για να κάνω κέικ! Μπορώ να κάνω πεντανόστιμα μαντλέν!

Τα μαντλέν είναι σαν μικρά κέικ που δεν χρειάζονται ούτε γάλα, ούτε πολλά υλικά. Όχι απλά τα έφτιαξα, αλλά επειδή βγήκαν πολλά αποφάσισα να πάω και μερικά στη δουλειά! Περιττό να σας πω ότι ξετρελάθηκαν όλοι και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν τον καιρό που τα έφτιαχνε η μητέρα σου σαν κολατσιό για το σχολείο. Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάμε γρήγορα να σου πω την συνταγή.

 

Εύκολη συνταγή για μαντλέν

sintagi gia mantlen

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 120γρ. αλεύρι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο (και λίγο για τις φόρμες)
  • φορμάκια για τα μαντλέν

Εκτέλεση:

auga, sintagi gia mantlen leuki kristaliki zaxari ksisma apo lemoni, sintagi gia mantlenplaka voutiro, iliko gia mantlenfarina giwtis, iliko gia mantlenmpeikin powder giwtis

Χτύπησε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, πρόσθεσε το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος, πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο. Πρόσεχε το βούτυρο απλά να λιώσει, μη το κάψεις και πάρει γεύση η ζύμη σου. Ανακάτεψε καλά και βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες.

Tip: Κανονικά λένε ότι όσο πιο πολύ αφήνεις τη ζύμη τόσο πιο γευστικά σου βγαίνουν τα μαντλέν. Άμα έχεις χρόνο δηλαδή, άφησε τη ζύμη στο ψυγείο για 6 ώρες.

Δες επίσης: Υπέροχοι & εύκολοι σπιτικοί λουκουμάδες!

mantlen sto tapsi

Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και βάλε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 170 στον αέρα. Βουτύρωσε καλά τις φόρμες και γέμισες τες με τη ζύμη. Χρειάζεσαι φόρμες για μαντλέν, γιατί το σχήμα στο οποίο είθισται να κάνουμε τα μαντλέν είναι αυτό της αχιβάδας. Οπότε και δε θα δυσκολευτείς για να τις βρεις στο εμπόριο. Αφού, λοιπόν, γεμίσεις τις θήκες, ψήσε τες για 10-12 λεπτά. Ξεφόρμαρε τα και άφησε τα να κρυώσουν. Καλή απόλαυση!

Δες επίσης: Συνταγή για σπιτικό παγωτό εύκολα & γρήγορα με 2 υλικά!

Bonus Tip:

Μπορείς αντί για τα κλασσικά μαντλέν με γεύση λεμόνι, να τα κάνεις με ξύσμα πορτοκαλιού. Ακόμα μπορείς να τα κάνεις με κακάο και να σου βγουν σοκολατένια- επίσης απίστευτα γευστικά! Δες επίσης την εύκολη & γρήγορη συνταγή για κρέπες!

Related Posts