spitikoi loukoumades

Υπέροχοι & εύκολοι σπιτικοί λουκουμάδες!

by ediva

Το ξέρω πως με αυτό το άρθρο σας βάζω σε πειρασμό, ειδικά όσες αποφασίσατε να ξεκινήσετε διατροφή λίγο πριν την εμφάνιση σας στην παραλία. Όμως πώς γίνεται να αντισταθεί κανείς σε λουκουμάδες και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σπιτικούς λουκουμάδες;

Μπορεί να σας ταλαιπωρήσει η διαδικασία για να τους φτιάξετε, θέλει περίπου μία ώρα, όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει σίγουρα. Είναι το ιδανικό γλυκό για να προσφέρεται ως επιδόρπιο στο οικογενειακό τραπέζι ή στο παιδικό πάρτι του παιδιού σας αφού μπορείτε να κανονίσετε την ποσότητα και να βγει μεγάλη ποσότητα! Αν είσαι λάτρης των γλυκών μπορείς να φτιάξεις τρουφάκια σοκολάτας με μόλις 4 υλικά! Καλή επιτυχία!

Σπιτικοί Λουκουμάδες εύκολα & γρήγορα!

loukoumades

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τους λουκουμάδες:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορνφλάουρ
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1-2 βανίλιες (προαιρετικά)
  • περίπου 300 γρ. νερό χλιαρό ( όχι καυτό)
  • λάδι καλό για το τηγάνισμα
  • λίγη κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 250 ml. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το σιρόπι ώστε να το αφήσουμε στην άκρη να κρυώσει πριν βουτήξουμε τους λουκουμάδες μέσα σ’αυτό. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να γίνει ένα με το νερό. Σε περίπτωση που δεν έχετε ζάχαρη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μέλι. Μόλις πάρει μία βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σ’ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του λαδιού, αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ακόμη, το νερό μπορείτε να το προσθέτετε σιγά σιγά καθώς χτυπάτε τα υλικά. Προσοχή όμως να μην είναι καυτό, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός, όχι πολύ πηχτός, ούτε και πολύ αραιός. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.

Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει, βρέχουμε το αριστερό μας χέρι, βάζουμε στη χούφτα μας ζύμη, μ’ ένα κουταλάκι, και την πιέζουμε ώστε από το πάνω μέρος της κλειστής μας χούφτας να βγαίνουν κομματάκια ζύμης και να πέφτουν στο τηγάνι. Ρίχνουμε 8-10 κομματάκια ζύμης και όταν φουσκώσουν και γίνουν χρυσόξανθα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας για να στραγγίσουν.

Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει ο χυλός. Αφού τελειώσουμε, περιχύνουμε με σιρόπι και τους σερβίρουμε ζεστούς πασπαλισμένους με κανέλα ή ξηρούς καρπούς ή γιατί όχι και παγωτό.

Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό βλέποντας την συνταγή για παγωτό μερέντα!

Related Posts