5 Συνταγές για νηστίσιμα γλυκά με λίγα υλικά! | ediva.gr

5 Συνταγές για νηστίσιμα γλυκά με λίγα υλικά!

Φίλες μου αγαπημένες, η Σαρακοστή είναι ακόμα στην αρχή της και για αυτό καλό είναι να ανασυνταχθούμε και να κανονίσουμε τα νηστίσιμα γλυκά που θα υπάρχουν στο σπίτι. Ξέρω ότι όλες μας δεν είμαστε αστέρια στην κουζίνα- ειδικά εγώ με την ζαχαροπλαστική δυσκολεύομαι. Ξέρω ότι δεν έχουμε όλες τον απαραίτητο χρόνο να διαθέσουμε για να φτιάξουμε ένα σούπερ ντούπερ ουάου γλυκό.

Όμως, ξέρω επίσης ότι μπορείς να κάνεις θαύματα και με λίγα μόλις υλικά. Ναι ναι, καλά άκουσες για αυτό και εσύ που τώρα πρώτη φορά μαζί μου θα επιχειρήσεις να φτιάξεις ένα από τα παρακάτω γλυκάκια, πάρε φόρα γιατί το έχουμε. Τέλος, εφόσον μιλάμε για νηστίσιμες συνταγές, εννοείται πως είναι γλυκά κατάλληλα και για τους χορτοφάγους της παρέας.

Εύκολα νηστίσιμα γλυκά

 

Τρουφάκια

troufakia

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 100γρ. άγλυκο κακάο,  200γρ. ζάχαρη, 200γρ. τριμμένη φρυγανιά, 200γρ. καρύδι χοντροκομμένο, 2-3 ποτήρια νερό, λίγο κονιάκ και τρούφα κουβερτούρας ή ινδοκάρυδο για το τέλος.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε όλα τα στερεά υλικά μαζί και ανακάτεψε τα. Έπειτα, ρίξε νερό και κονιάκ. Ανακάτεψε καλά τη ζύμη σου και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα πλάσε τρουφάκια σε μπαλάκια. Στρώστα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτα στο ψυγείο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν πασπάλισε τα με τρούφα ή ινδοκάρυδο. Δες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια εδώ.

Δες επίσης: Νηστίσιμη συνταγή για ροξάκια!

Παστέλια

pasteli

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες μέλι, 2/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδα, 1/2 κούπα σουσάμι και 1/2κ.γ τζίντζερ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το μέλι, τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Ανακάτεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση άσε το μείγμα στη φωτιά για 8 λεπτάκια. Απόσυρε το μείγμα από τη φωτιά και πρόσθεσε το σουσάμι και τα καρύδια. Ανακάτεψε το μείγμα και έπειτα άπλωσε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Για να απλωθεί πιο εύκολα βάλε στα χέρια σου λίγο λάδι ή λίγο Βιτάμ. Λίγο πριν κρυώσει εντελώς το μείγμα κόψε τα παστέλια σου σε κομμάτια.  Άφησε τα να κρυώσουν εντελώς και μπορείς να τα απολαύσεις.

Κουλουράκια με μαρμελάδα

koulourakia me marmelada

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κούπα μαργαρίνη,1 1/2 κούπα μαρμελάδα της αρεσκείας σου.

Είναι η αγαπημένη μου νηστίσιμη συνταγή, μιας και είναι τόσο εύκολη και μπορείς να την κάνεις με 2 διαφορετικές παραλλαγές. Επίσης είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ και φυσικά μεγάλοι και παιδιά γλύφουν τα δάχτυλα τους. Δες με όλες τις λεπτομέρειες την συνταγή για τα νηστίσιμα κουλουράκια με μαρμελάδα εδώ!

Τηγανίτες με μέλι και κανέλα

tiganites me meli kai kanela

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 5 κούπες χλιαρό νερό, 3 βανίλιες, 1κ.σ ζάχαρη, αλεύρι όσο πάρει (για να είναι το μείγμα σαν χυλός), λίγο ελαιόλαδο. Για το πασπάλισμα: μέλι και κανέλα όση θες.

Ναι τα παιδιά τρελαίνονται για τηγανίτες όποτε αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ωραίος χυλός. Ρίξε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και με μια κουτάλα ρίξε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι για να φτιάξεις τις τηγανίτες. Αφού ροδίσει από τη μια μεριά, γύρνα την τηγανίτα από την άλλη μεριά να ροδίσει και εκείνη. Αφού τηγανίσεις όλο το μείγμα, πασπάλισε τις τηγανίτες σου με μέλι και κανέλα.

Δες επίσης: Νηστίσιμο κέικ λεμόνι με γλάσο από λεμόνι!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

xalvas simigdalenios, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 2φλ. σιμιγδάλι χοντρό, 1φλ. ελαιόλαδο, 3φλ. ζάχαρη, 4φλ. νερό, 2ξυλάκια κανέλας και λίγη κανέλα για το τελικό πασπάλισμα.

Σε μια κατσαρόλα ρίξε το λάδι και αφού ζεσταθεί ρίξε το σιμιγδάλι και ανακάτευε το μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα. Στόχος είναι να λιώσει απλώς η ζάχαρη και το ζουμί να πάρει γεύση από την κανέλα- να μην γίνει σιρόπι δηλαδή. Αφού ροδίζει το σιμιγδάλι ρίξε σιγά σιγά το νερό με την ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά και έπειτα χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και άφησε τον χαλβά για 2-3 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Φορμάρισε τον χαλβά και τέλος πασπάλισε τον με κανέλα. Δες την συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο εδώ.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites