ιδέες οργάνωσης παπουτσιών

8 Έξυπνες ιδέες οργάνωσης για τα παπούτσια σου

by ediva

Το να έχεις πολλά παπούτσια για τα διαφορετικά outfits είναι από τα όνειρα κάθε γυναίκας. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται δύσκολα όταν έρχεται η ώρα να τα αποθηκεύσεις και γενικότερα να τα διατηρείς οργανωμένα στο σπίτι. Η πιο κλασσική λύση είναι να επενδύσεις σε μια καλή παπουτσοθήκη, βέβαια τα έπιπλα αυτά πολλές φορές είναι ανεξήγητα ακριβά ή υπερβολικά ογκώδη και άσχετα αισθητικά με τον χώρο.

Ευτυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι να οργανώσεις τα παπούτσια σου χωρίς να δεσμεύσεις πολύ χώρο από το σπίτι. Παρακάτω θα σου δείξουμε μερικές έξυπνες ιδέες οργάνωσης!

8 Ιδέες αποθήκευσης και οργάνωσης των παπουτσιών στο σπίτι!

 

1. Καφάσια στην είσοδο για αποθήκευση των παπουτσιών!

καφάσια για αποθήκευση παπουτσιών

Ένας τρόπος να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου που θα προσφέρει και αισθητική αξία στο σπίτι είναι σε καφάσια στην είσοδο του σπιτιού. Τοποθέτησε τα με τη βάση τους να ακουμπάει στο τοίχο και χρησιμοποίησε τα ως μικρά κουτιά-ραφάκια. Από πάνω μπορείς να αποθηκεύεις τις τσάντες σου ή να προσθέσεις μια κρεμάστρα και κάποιο φυτό για να ολοκληρώσεις τον ημι-χώρο σου!

Δες επίσης: 8 Μοναδικές ιδέες αποθήκευσης για την κουζίνα!

2. Αποθήκευσε τα παπούτσια σου σε ράβδους σε κάποια πόρτα ή ντουλάπα!

αποθήκευση παπουτσιών σε πόρτα

Οι ιδέες με τις οποίες εκμεταλλεύεσαι κάθε γωνιά του σπιτιού είναι πάντα έξυπνες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου στο εσωτερικό μιας ντουλάπας πάνω στη πόρτα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια κατασκευή με ράβδους για να κρεμάς τα παπούτσια σου. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και θήκες για παπούτσια που εφαρμόζουν σε πόρτες και έχουν πολλές σειρές με τσέπες για κάθε ζευγάρι!

Δες επίσης: 15 Ιδέες για να αποθηκεύσεις τις πετσέτες του μπάνιου σου!

3. Οργάνωσε μπότες και μποτάκια σε κρεμάστρες!

μπότες σε κρεμάστρες

Για τις μπότες σου συγκεκριμένα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρεμάστρες έτσι ώστε να διατηρείται καλά και το σχήμα τους και να μη τσαλακώνονται. Είτε μέσα στη ντουλάπα, είτε σε κάποια ράβδο-ράφι θα είναι εξίσου πρακτικό!

Δες επίσης: 20 Τρόποι για να αποθηκεύσεις τα κοσμήματα σου!

4. Χρησιμοποίησε ένα ψάθινο καλάθι για να βάζεις τα παπούτσια σου!

καλάθι με παπούτσια

Εάν έχεις πολλά ζευγάρια εσύ και η οικογένεια σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγάλα ψάθινα καλάθια για να βάζετε εκεί τα παπούτσια σας. Ειδικά τα sneakers για παράδειγμα που πιάνουν πολύ χώρο μπορείς να τα αποθηκεύσεις όλα μαζί για να γλιτώσεις χώρο από ράφια και άλλες γωνιές του σπιτιού!

Δες επίσης: 7 Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να αποθηκεύεις στο μπάνιο σου!

5. Αποθηκευτικά κουτιά για κάθε ζευγάρι παπούτσια!

κουτιά για παπούτσια

Εάν διαθέτεις αρκετό χώρο μπορείς να οργανώσεις τα υποδήματα σου σε αποθηκευτικά κουτιά γράφοντας ετικέτες για το τι είναι το καθένα από έξω. Έτσι θα αποφύγεις και πιθανόν οσμές που μπορεί να προέρχονται από τα παπούτσια σου. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν μαζί με τα παπούτσια σου να βάζεις και κάποιο εθαίρεο έλαιο ή αρωματικό ντουλάπας!

Δες επίσης: Πώς να οργανώσεις τα ρούχα στη ντουλάπα σου!

6. Diy παπουτσοθήκη από παλιό χάρτινο κουτί!

αποθήκευση παπουτσιών

Μια DIY ιδέα είναι να εκμεταλλευτείς κάποιο παλιό κουτί δημιουργώντας μικρές θήκες για τα παπούτσια σου. Από έξω φυσικά μπορείς να διακοσμήσεις το κουτί, να το βάψεις ή να το βάλεις μέσα σε κάποιο καλάθι για να δείχνει όμορφο μέσα στο σπίτι!

Δες επίσης: Πως θα οργανώσεις το συρτάρι με τα καλλυντικά σου!

7. Εκμεταλλεύσου όλους τους χώρους του σπιτιού με ράφια στις γωνίες!

ράφια για παπούτσια

Εκμεταλλεύσου όλους τους χώρους του σπιτιού, ακόμα και τις μικρές γωνίες που πιστεύεις ότι δε μπορούν να αξιοποιηθούν. Σε μια μικρή γωνία μπορείς για παράδειγμα να βάλεις μικρά ραφάκια που χωράνε ίσα ίσα ένα ζευγάρι το καθένα. Κι όμως, ο χώρος σου θα δείχνει πιο μαζεμένος και η ιδέα αυτή θα σε βολέψει πολύ στη καθημερινότητα σου!

Δες επίσης: Να τι πρέπει να κάνεις για έχεις πάντα οργανωμένα αξεσουάρ!

8. Οργάνωση παπουτσιών σε συρόμενα κουτιά κάτω από το κρεβάτι!

οργάνωση στα παπούτσια

Δες επίσης: 6 Τρόποι να οργανώσεις τη ντουλάπα σου!

Τέλεια ιδέα είναι και τα συρόμενα κουτιά κάτω από το κρεβάτι. Ο χώρος αυτός συνήθως μένει ανεκμετάλλευτος και είναι κρίμα γιατί μπορούν να χωρέσουν άνετα ογκώδη αντικείμενα και παπούτσια χωρίς να χαλάνε την αισθητική του χώρου!

Related Posts