χτυπημένη σαντιγί

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική σαντιγί!

by ediva

Βασικό διακοσμητικό στοιχείο των περισσότερων γλυκών είναι η σαντιγί! Και για να λέμε την αλήθεια πάει παντού. Με τα ταρτάκια, με τις τούρτες, με το παγωτό, με φρούτα. Προσωπικά είναι από τους αγαπημένους μου γλυκούς πειρασμούς. Βέβαια, έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες νοικοκυρές παίρνουν έτοιμη σκόνη και την χτυπάν με λίγο γάλα, αντί να την φτιάξουν από την αρχή.

Θα μου πεις είναι πως βολεύεται ο καθένας, αλλά εμένα μου αρέσει να φτιάχνω μόνη μου την σαντιγί μου. Έτσι μπορώ να ελέγξω και το πόση ζάχαρη θα βάλω- μιας και του εμπορίου που φαίνονται πάρα πολύ γλυκές. Έτσι σήμερα θα σου δείξω μια πανεύκολη συνταγή για σπιτική σαντιγί!

Νόστιμη σπιτική σαντιγί

χτυπημένη σαντιγί

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 350γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη (με όλα τα λιπαρά)
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

βανίλια σε σκόνη άχνη ζάχαρη, ediva.gr κρέμα γάλακτος πλήρης

Σε ένα κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ άδειασε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε τις βανίλιες και σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Ξεκίνα να χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα την σαντιγί σου και όσο συνεχίζεις το χτύπημα αύξησε σταδιακά την ταχύτητα. Όταν βλέπεις ότι αρχίζει να κάνει τουφίτσες που να στέκονται, τότε μπορείς να σταματήσεις το χτύπημα.

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για donuts χωρίς μίξερ!

panefkoli sintagi gia spitiki santigi

Καλό θα ήταν όταν δεις ότι ξεκινάει να δένει η σαντιγί, πρόσεξε την και μην βιαστείς να την χτυπήσεις πάρα πολύ γιατί μπορεί να σου κόψει. Εγώ αυτό που κάνω είναι προς το τέλος του χτυπήματος, κατεβάζω πάλι ταχύτητα και την χτυπάω στη μεσαία κλίμακα έτσι ώστε να βλέπω και τη γίνεται. Αυτό ήταν, η σπιτική σαντιγί είναι έτοιμη. Βάλτη ψυγείο γιατί δεν κάνει να είναι πολλές ώρες έξω και στόλισε τα γλυκά σου.

Δες επίσης: Νόστιμη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό!

Bonus tips:

Για πιο πλούσια γεύση μπορείς αντί για βανιλίνη να βάλεις φρέσκια βανίλια. Αν επιλέξεις να το κάνεις αυτό, τότε αφού αφαιρέσεις τα σπόρια, ρίξε το κλωνάρι στην κρέμα γάλακτος και βάλε το μείγμα στο ψυγείο για καμιά ώρα ώστε να πάρει όλα τα αρώματα και τη γεύση. Έπειτα, βγάλε το κλωνάρι και χτύπα την σαντιγί σου. Τέλος, μπορείς αντί για άχνη ζάχαρη να βάλεις απλή κρυσταλλική.

Related Posts