Νόστιμη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό! | ediva.gr

Νόστιμη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό!

Η ιστορία για την τούρτα μωσαϊκό ξεκίνησε όταν ένας φίλος με ρώτησε αν έχω φτιάξει ποτέ την συγκεκριμένη συνταγή. Του απάντησα πως μωσαϊκό και τούρτα χωριστά είναι δύο γλυκά που έχω φτιάξει το καθένα μόνο του, σε συνδυασμό όμως ποτέ. Και από ότι καταλαβαίνεις το μικρόβιο μπήκε μέσα μου και κάθισα και έψαξα να βρω πως στο καλό γίνεται αυτό το γλυκό.

Μετά από αρκετό ψάξιμο και φυσικά το κατάλληλο test drive σου παρουσιάζω το πιο φαντασμαγορικό γλυκό που μπορείς να φας ειδικά τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η τούρτα μωσαϊκό δεν έχει βούτυρα και αυγά και είναι ένα κρύο σοκολατένιο γλυκό που το μόνο που σου ζητά είναι να την απολαύσεις. Πάρε χαρτί και μολύβι και προετοιμάσου για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα!

Συνταγή για τούρτα μωσαϊκό

tourta mosaic, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

για την τούρτα (μωσαϊκό)

  • 300γρ. ίον γάλακτος με φουντούκια
  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος (με πλήρη λιπαρά)
  • 1 κούπα πραλίνα φουντουκιού (Nutella)
  • 1 συσκευασία πτι-μπερ μπισκότα

για τη βάση:

  • περίπου 10 μπισκότα πτι-μπερ
  • 60ml. γάλα

για το γλάσο:

  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3κ.σ πραλίνα φουντουκιού (Nutella)
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Δες επίσης: Νόστιμη συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα!

Εκτέλεση:

ion fountoukiou nutella   krema galaktos pti mper

Ξεκινάμε από την τούρτα, δηλαδή το μωσαϊκό μας. Πάρε την ίον γάλακτος με φουντούκι και σπάστην σε κομματάκια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε την κρέμα γάλακτος και ζέστανε την μέχρι λίγο πριν να αρχίσει να βράζει. Απόσυρε την κρέμα γάλακτος από το μάτι και ρίξτην πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας. Άφησε τη για λίγο να μαλακώσει την σοκολάτα και έπειτα με σπάτουλα σιλικόνης ανακάτεψε έτσι ώστε να γίνει ένα ωραίο γυαλιστερό μείγμα.

Σειρά έχει η πραλίνα φουντουκιού. Ρίξτην και αυτήν μέσα στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Τέλος, ρίξε τα πτι μπερ σπάζοντας τα με τα χέρια σου όπως κάνεις και για το μωσαϊκό. Ανακάτεψε καλά και έπειτα ρίξε το μείγμα σε ένα τσέρκι- περίπου 20εκ. Στρώσε το μείγμα σου  ομοιόμορφα για να έχεις στο τέλος μια συμμετρική τούρτα.

pti mper sergal

Πάρε πτι μπερ και βούτα τα στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα. Εγώ αυτό που κάνω είναι απλά να παίρνω το μπισκότο να το βάζω μια στα γρήγορα στο γάλα και να το βγάζω αμέσως, για να μη μου μουλιάσουν πολύ. Κάνε μια γρήγορα βουτιά στα πτι μπερ και ξεκίνα να τα στρώνεις πάνω από το μείγμα του μωσαϊκού σου. Όπου υπάρχουν τρυπούλες απλά σπάσε ή τριψε κομματάκια πτι μπερ. Βάλε την τουρτα σου στο ψυγείο και άφησε την να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.

kouvertoura nutella krema galaktos

Και έρχεται η ώρα για το γλάσο. Για να μην γίνει χαμός από υπερβολική σοκολάτα στην τουρτιέρα σου, άκου τι θα κάνεις. Αφού βγάλεις την τούρτα από το ψυγείο αναποδογύρισε την πάνω σε μία σχάρα. Αν δεν έχεις από τις σχάρες με τα ποδαράκια, μπορείς να την στηρίξεις είτε σε βαθύ ταψί, είτε στον νεροχύτη. Και αφού κάνεις αυτό ξεκίνα το γλάσο.

Η διαδικασία είναι όπως πριν. Κόψε την κουβερτούρα σε κομματάκια και βάλτην σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν βράσει και έπειτα ρίξτην στο μπολ με την κουβερτούρα. Άφησε την για λίγο να λιώσει και έπειτα ανακάτεψε μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Πρόσθε την πραλίνα φουντουκιού και τέλος περίχυσε την τούρτα σου. Με μια σπάτουλα στρώσε ομοιόμορφα το γλάσο και άφησε την να στραγγίξει από τις περιττές σοκολάτες.

Έπειτα με μια σπάτουλα προσεκτικά μετέφερε την τούρτα μωσαϊκό σου σε μια τουρτιέρα και αυτό ήταν! Μπορείς να την απολαύσεις. Του ταιριάζει και μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι.

Δες επίσης: Εύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές!

Bonus Tips:

Η επιλογή στην πραλίνα φουντουκιού είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης. Εγώ προτιμώ την Nutella περισσότερο και για αυτό και την χρησιμοποιώ. Επίσης, θα σου πρότεινα να πάρεις έξτρα μπισκότα, έτσι ώστε στο τέλος να τα θριμματίσεις και να τα ρίξεις πάνω από το γλάσο, διακοσμώντας έτσι την τούρτα σου. Για έξτρα διακόσμηση μπορείς να βάλει κομμάτια σοκολάτας ή σοκολατένια μπιλάκια- τύπου maltesers. Και αν έχεις και φουλ κέφι, μπορείς αφού σταθεροποιηθεί το σοκολατένιο γλάσο, να λιώσεις σε μπεν μαρί λευκή σοκολάτα και να την ρίξεις από πάνω σαν σχέδιο.

tagged in Γλυκά
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites