fasolakia me krasi sto tigani ediva.gr

Φασολάκια με κρασί & μουστάρδα στο τηγάνι!

by ediva

Ξέχασε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και να περιμένεις πότε θα βράσουν και θα ετοιμαστούν. Η συνταγή που σου έχω σήμερα είναι πανεύκολη, σούπερ γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη. Το μενού έχει φασολάκια με κρασί και μουστάρδα στο τηγάνι! Δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για να το ετοιμάσεις αυτό το φαγητό.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά- τα οποία επίσης είναι απλά, λιτά και απέριττα. Θα έχεις πεντανόστιμο φαγητό στη στιγμή για όλη την οικογένεια. Δες επίσης την συνταγή για ταλιατέλες με σκορδάτα μανιτάρια & μαϊντανό!

 

Φασολάκια με κρασί και μουστάρδα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. φασολάκια
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • μουστάρδα ( όσο προτιμάς)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

fasolakia prasina

Πάρε τα φασολάκια και πλύνε τα πολύ, πολύ καλά. Έπειτα καθάρισε τα και αν είναι πολύ μακρυά κόψε τα στη μέση. Αν βαριέσαι τη διαδικασία μπορείς κάλλιστα να προτιμήσεις και κατεψυγμένες συσκευασίες. Δεν έχουν την ίδια νοστιμιά όπως τα φρέσκα, αλλά είναι αρκετά γευστικά.

Δες επίσης: Εύκολη & νόστιμη συνταγή για γαριδοκεφτέδες!

kommatia voutiro skordo gia fasolakia sto tigani

Σε ένα τηγάνι ρίξε το βούτυρο και με το που ξεκινήσει να λιώνει πρόσθεσε και το σκόρδο. Ανακάτεψε για περίπου 2 λεπτά, ίσα να σοταριστεί το σκόρδο. Έπειτα ρίξε και τα φασολάκια και ανακάτεψε για 3 λεπτά συνέχεια. Θέλεις να μαγειρευτούν από όλες τις πλευρές καλά έτσι ώστε να μην σου βγουν άλλα πιο σκληρά και άλλα πιο μαλακά.

moustarda potiria me leuko krasi

Σειρά έχει το κρασί και η μουστάρδα. Ρίξε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος τη μουστάρδα. Ανακάτεψε καλά για να διαλυθεί καλά η μουστάρδα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα φασολάκια να μαγειρευτούν- μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Το φαγητό σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για σπετζοφάι!

Bonus Tips:

Αν έχεις μικρά παιδιά και δεν τα έχουν και σε πολύ αγάπη τα φασολάκια, τότε μπορείς να τα συνοδέψεις με λίγο στήθος κοτόπουλο. Άκου όμως πως να το κάνεις. Αφού τα φασολάκια σου είναι έτοιμα, βάλε τα σε μια πιατέλα. Στο ζουμί που έχει απομείνει βάλε να ψηθούν τα στήθη του κοτόπουλου. Λογικά θα χρειαστεί να προσθέσεις έξτρα λάδι προκειμένου να ψηθούν σωστά. Θα γλείφουν τα δάχτυλα τους μικροί μεγάλοι!

Επίσης αν σου περίσσεψε φαγητό και δεν ξέρεις τι να το κάνεις, μην το πετάξεις. Ό,τι περίσσεψε κράτησε το και την επόμενη μέρα βάλε το σε ένα πυρέξ, ρίξε διάφορα τριμμένα τυριά από πάνω και λίγη κρέμα γάλακτος και ψήσε το φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Κάπως έτσι όλα αξιοποιούνται νόστιμα! Για ακόμα περισσότερες συνταγές για φασολάκια δες πως να φτιάξεις υπέροχα βραστά φασολάκια με σως λεμονιού εύκολα & γρήγορα!

Related Posts