Το καλοκαίρι έχει φτάσει και μαζί με τη θάλασσα , μύρισε και ψαράκι και θαλασσινά. Είναι ο καιρός που τα τσίπουρα και οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους. Για αυτό και σήμερα το μενού λέει γαριδοκεφτέδες.

Γιατί όλο τα ίδια και τα ίδια θα βαρεθείς. Η συνταγή είναι απλή, τα υλικά λίγα και η νοστιμιά απίθανη! Ξεκίνα να σημειώνεις για να τους ξετρελάνεις όλους με τον νέο μεζέ την επόμενη φορά.

 

Εύκολη συνταγή για γαριδοκεφτέδες

eukoli kai nostimi sintagi gia garidokeftedes ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 400γρ. γαριδόψιχα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ μαγιονέζα
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1:

cream crackers papadopoulou garides gia garidokeftedakia

Πάρε τις γαρίδες και βράσε τις για 1 λεπτό- ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα. Έπειτα είτε πολτοποίησε τες στο μούλτι, είτε ψιλόκοψε τες. Τρίψε τα κράκερ και σε σκόνη και πρόσθεσε μέσα τις γαρίδες έτσι ώστε να τραβήξει όλη την υγρασία.

Βήμα 2:

alati kalas augoulakia gia garidokeftedes kokkoi apo piperi mauro magioneza se mpolaki maintanos se ksilo kopis moustarda se mpolaki ximos apo lemoni

Σε ένα μπολ χτύπα το αυγό, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίξε το μείγμα στις γαρίδες και ανακάτεψε. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, πρόσθεσε και άλλα cream crackers.

Δες επίσης: Εύκολη και πεντανόστιμη πατατοσαλάτα!

Βήμα 3:

tiganitoi garidokeftedes

Πλάσε σε μεγάλους κεφτέδες ή σε μικρά κεφτεδάκια και βάλτα στο ψυγείο για 35 λεπτά να σφίξουν. Μόλις περάσε η ώρα, ετοίμασε το τηγάνι με ζεστό λάδι και τηγάνισε τους γαριδοκεφτέδς μέχρι να πάρουν χρώμα. Σέρβριρε τα με φέτες από λεμόνι σε μια πατέλα.

Tip: Αν προτιμάς μια πιο υγιεινή λύση, τότε αντί για τηγάνι, ψήσε τους κεφτέδες στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200!

Και μετά για κλείσμο δρόσισε τους με 8 σπιτικά κοκτέιλ, για να ξετρελάνεις τους φίλους σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ