Φτιάξε μόνη σου διακοσμητικά σπιτάκια

Φτιάξε μόνη σου πανέμορφα διακοσμητικά σπιτάκια!

by ediva

Η έμπνευση έρχεται με δύο τρόπους, είτε χρειάζεσαι κάτι και ψάχνεις πώς θα το κάνεις είτε δεν χρειάζεσαι κάτι και ψάχνεις τι θα το κάνεις. Φτιάξε μόνη σου πανέμορφα διακοσμητικά σπιτάκια! Η ενασχόληση με χειροτεχνίες θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το στρες αλλά και να ομορφύνεις το σπίτι σου.

Τι γίνεται λοιπόν όταν ψάχνεις πως θα διακοσμήσεις τα ραφάκια του σαλονιού σου ή το δωμάτιο των παιδιών σου; Τι μπορεις να κάνεις με όλα αυτά τα ρολλά τουαλέτας που πετάς ανα διαστήματα; Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι η πιο εύκολη, μάζεψε όσα περισσότερα μπορείς! Θα σου δείξω τώρα πως θα φτιάξεις μόνη σου διακοσμητικά σπιτάκια με κρυφό φωτισμό.

Πώς να φτιάξεις διακοσμητικά σπιτάκια από υλικά που έχεις ήδη;

 

1) Θα χρειαστείς

ψαλιδι κολλα υλικα

  • 10 με 20 ρολλά τουαλέτας και κουζίνας
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • κοπίδι
  • μολύβι
  • μανταλάκια
  • χαρτόνι ή συμπιεσμένο χαρτί λευκό για τις οροφές
  • χάρακα
  • φωτάκια led με μπαταρίες ή χριστουγεννιάτικα

2) Πώς να το κάνεις τετράγωνο;

Δίπλωσε το ρολό τουαλέτας με το χέρι σου και έπειτα ένωσε τις δύο τσακισμένες πλευρές ώστε να σχηματίζεται το νούμερο 8.

3) Τι ύψος θα έχουν τα σπιτάκια σου;

Με έναν χάρακα μέτρησε περίπου 5 εκατοστά και στην συνέχεια με ένα ψαλίδι κόψε τις 4 τσακίσεις που έχεις δημιουργήσει στο ρολό. Τις δύο αντίθετες πλευρές του ρουλού τράβα τις προς τα έξω.

Δες επίσης: Όμορφοι τρόποι διακόσμησης εξωτερικής εισόδου σπιτιού!

4) Πώς να φτιάξεις την οροφή;

Τις άλλες δύο πλευρές κόψε τις ελάχιστα μέ ένα ψαλίδι ώστε να κλείνει η οροφή ομοιόμορφα.  Σημάδεψε με ένα μολύβι το κέντρο και των δύο κομμένων πλευρών και στο τέλος τσάκισε τις πλευρές τους ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.

5) Πώς να στερεώσεις την οροφή;

Δίπλωσε τις άκρες των πλευρών προς τα μέσα ώστε να σχηματίζεται ένα τρίγωνο. Βάλε κόλλα στις πλευρές που θα ακουμπήσουν οι άλλες δύο πλευρές που έχεις αφήσει προς τα έξω. Με ένα μανταλάκι στερέωσέ το εως ότου να στεγνώσει και να κολλήσει καλά.

Δες ακόμη: 5 Τρόποι να κάνεις τα έπιπλα σου να δείχνουν πολυτελή!

6) Ώρα για την στέγη!

Πάρε το λευκό χαρτόνι και κόλλησε τη πάνω στο σπιτάκι που έχεις φτιάξει. Θα χρειαστεί να το κρατάς για λίγη ώρα μέχρι να κολλήσει καλά.

Δες επίσης: Διακόσμηση σαλονιού με ήρεμα χρώματα!

7) Παράθυρα και πόρτα

Το σπίτι θα απογειωθεί με μερικά παράθυρα, ίσως μια πορτούλα και την κατάλληλη υποδοχή για τον κρυφό φωτισμό. Χρησιμοποίησε ένα κοπίδι για να κάνεις μικρά τετραγωνάκια στο σπιτάκι σου. Έχε στο νου σου ότι η τρύπα όπου θα μπει ο κρυφός φωτισμός δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, διότι έτσι θα φεύγει συνέχεια το φωτάκι.

Δες ακόμη: 8 Ιδέες για να φτιάξεις μόνη σου διακοσμητικά από κοχύλια!

8) Και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει! Μόλις έφτιαξες διακοσμητικά σπιτάκια!

Βρες το κατάλληλο σημείο μέσα στο σπίτι σου. Κλείσε όλα τα δυνατά φώτα και άσε τα μικρά σπιτάκια να κάνουν την ατμόσφαιρα που χρειάζεσαι χάρη στο κρυφό φωτισμό που διαθέτουν. Τα κατάφερες! Μόλις έφτιαξες μόνη σου διακοσμητικά σπιτάκια. Ελπίζω να τα χαρείς!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts