makaronaki tiri sintagi

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για mac and cheese!

by ediva

Όλοι μας αγαπάμε τα μακαρόνια και μπορούμε να τα φάμε ακόμη και τρίβοντας απλά λίγο κεφαλοτύρι. Είναι από τις πιο εύκολες λύσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά έχουμε βαρεθεί να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια και πάντα ψάχνουμε κάτι το διαφορετικό. Τι λες λοιπόν να δοκιμάσεις αυτή την φορά να κάνεις μια εύκολη συνταγή για mac and cheese;

Μπορεί σαν ονομασία να μην σε ξετρελαίνει, μιας και υποδηλώνει πως είναι μακαρόνια με τυρί, αλλά σίγουρα θα γλείφεις τα δάχτυλα σου μόλις δοκιμάσεις αυτό το φαγητό. Και το καλύτερο; Είναι οικονομικό και θα σου πάρει πολύ λίγο χρόνο για να το ετοιμάσεις!

 

Πως να φτιάξεις mac and cheese

mac and cheese

Τι υλικά θα χρειαστείς για την συνταγή:

  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 2 φλιτζάνια μακαρονάκι κοφτό με γωνία
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ¾ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή γραβιέρα
  • Προαιρετικά: ψίχουλα από ψωμί

 

Εκτέλεση συνταγής


Η συνταγή αυτή γίνεται στο τηγάνι, οπότε φρόντισε να έχεις ένα αντικολλητικό για να μπορέσεις να έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Ξεκίνα λοιπόν, έχοντας μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία στο μάτι και βάλε στο τηγάνι τα 2 από τα 3 φλιτζάνια γάλα, το μακαρονάκι, το αλάτι και το πιπέρι.

eukoli suntagi makaronia

Ανακάτευε συνεχώς για να μην σου κολλήσουν και άφησε τα μέχρι να πάρουν βράση. Έπειτα, χαμήλωσε τη φωτιά για να συνεχίσεις, χωρίς να σταματήσεις όμως να ανακατεύεις, μέχρι να δεις το γάλα να γίνεται μια πηχτή σάλτσα.

sintagi mac n cheese

Στην συνέχεια, πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα που άφησες στην αρχή και περίμενε μέχρι να δεις ότι τα ζυμαρικά σου είναι al dente και το γάλα έχει μείνει περίπου το μισό. Τώρα είναι η ώρα να προσθέσεις και το τσένταρ μαζί με την μοτσαρέλα. Ανακάτευε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.

oikonomikes sintages

Τέλος, για να έχεις ένα ακόμη καλύτερο πιάτο, ρίξε από πάνω σε όλο το τηγάνι μερικά ψίχουλα από ψωμί για να γίνει πιο τραγανό και βάλε το τηγάνι μέσα στον φούρνο και επάνω στην σχάρα για το πολύ 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τα ψίχουλα. Φρόντισε να κοιτάς συνέχεια τον φούρνο σου, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα σου αρπάξουν.

Είσαι έτοιμη να σερβίρεις και να απολαύσεις αυτή την διαφορετική συνταγή με μακαρόνια!

Related Posts