Chicken-and-Sausage-Gumbo

Εξαιρετική συνταγή κοτόπουλο με λουκάνικο και μπάμιες!

by ediva-author

Αν κάθε μέρα αναρωτιέσαι κι εσύ τι θα μαγειρέψεις, πίστεψέ με σε καταλαβαίνω! Για σήμερα λοιπόν σου έχω τη λύση! Κοτόπουλο με λουκάνικο συνοδευμένο με ρυζάκι και μπάμιες. Πολύ ωραίος συνδυασμός χρωμάτων γεύσεων και αρκετά πρωτότυπος για μία αλλαγή της καθημερινότητάς σου.

Επίσης σημαντικό είναι ότι αν οι δικοί σου δεν τρώνε τις μπάμιες, τότε μπορείς να τις ‘καμουφλάρεις’ για να μην φαίνονται!

Μία καλή λύση καμουφλαρίσματος που κάνω συχνά είναι να ψιλοκόψω αρκετά τα λαχανικά που δεν θέλει η οικογένειά μου. Με αυτό τον τρόπο στο σωτάρισμα λιώνουν δίνουν τη γεύση και τα συστατικά τους στο φαγητό αλλά και ταυτόχρονα δεν το καταλαβαίνει κανείς!

Για να δούμε αναλυτικά τι θα χρειαστείς!

  • 200γρ. λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι canola
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 με 500 γρ.κοτόπουλο (προτιμάμε τα μπουτάκια χωρίς κόκκαλο)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι κομμένο σε λεπτές φέτες σέλινο (προτιμάμε μόνο τα φύλλα)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κονσερβα κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα κομμένα μπάμιες
  • 3 φλιτζάνια καστανό ρύζι

Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο δες εδώ!

Δες τη συνταγή μας βήμα βήμα!

Ανάβουμε τον φούρνο μας σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το λουκάνικό μας για  λεπτά περίπου. Στην συνέχεια όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του, το αφαιρούμε πάντα με κουτάλι και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

sotaro to loykaniko

Λιώνω το βουτυράκι μου στο τηγάνι μου.  Μόλις λιώσει βάζω το λάδι canola και σηκώνω το τηγάνι μου και το γυρνάω κυκλικά. Στη συνέχεια βάζω το αλεύρι μου σιγά σιγά και το ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις πάρει χρώμα προσθέτω το κοτοπουλάκι μου. Σοτάρω και ανακατευώ για 4 λεπτάκια. Προσθέτω το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά μου μαζί με τις μπάμιες. Συνεχίσω να τα σοτάρω μέχρι τα λαχανικά μου να μαλακώσουν. Το σπίτι σου ήδη θα έχει γεμίσει ωραίες μυρωδιές!

Όταν πλέον δεις ότι έχουν μαλακώσει αρκετά, βάζεις και την σάλτσα τομάτας. Το αφήνεις για 10 λεπτά περίπου να πάρει μία καλή βράση και στην συνέχεια προσθέτεις και το λουκάνικο. Λογικά θα έχεις ακόμα αρκετά υγρά, τα οποία θα περιμένεις να εξατμιστούν.

anakateyeis ola ta ylika soy

Για περισσότερες συνταγές που θα λύσουν τα χέρια στην ερώτηση : Τι θα μαγειρέψω?

Ταυτόχρονα, μπορείς να ετοιμάσεις και το ρυζάκι σου, ή όποιο άλλο συνοδευτικό θέλεις!

Το κοτόπουλο με λουκάνικο έδωσε μία ωραία σπιρτάδα στη γεύση!

Το φαγάκι σου είναι έτοιμο!

etoimo to fagaki soy

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts