Κινέζικη Συνταγή: Φιλετάκια κοτόπουλου με κάσιους!

Κινέζικη Συνταγή: Φιλετάκια κοτόπουλου με κάσιους!

Τι λες , σου αρέσει η κινέζικη κουζίνα? Εντάξει έχουνε μερικές συνταγές οι οποίες είναι λίγο περίεργες, αλλά έχουν και άλλες που είναι καταπληκτικές! Μια από τις αγαπημένες μου είναι: φιλετάκια κοτόπουλου με κάσιους.
Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή (κατάλληλη και για αρχάριους), η οποία θα σε μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο, γεμάτο με εξωτικές γεύσεις και αρώματα!

Για άλλες συνταγές με κοτόπουλο κάνε click εδώ!

 

 

Τα υλικά που χρειάζεσαι:

– 3 – 4 φιλετάκια κοτόπουλο (στήθος)
– 6 – 7 πράσινες πιπεριές
– 1 γεμάτη χούφτα φιστίκια κάσιους
– 1 ποτηράκι κρασιού soya sauce
– 1 πρέζα σκόνη πιπερόριζα (τζίντζερ)
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
-3 – 4 κουταλιές ηλιέλαιο
– ένα κουταλάκι σησαμέλαιο
– ταμπάσκο ή 1-2 καυτερές πιπερίτσες
– Υλικά (για τη σάλτσα):
– 3 κουταλιές σούπας ξύδι
– 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προτιμότερο μαύρη)
– 3 κουταλιές soya sauce

Εκτέλεση:

kotopoulo fileto

Πρώτο βήμα:

Κόψε τα φιλετάκια κοτόπουλου σε κομμάτια 3 – 4 εκατοστών και τα τοποθέτησε τα σε βαθύ σκεύος.
Από πάνω ρίξε τη soya sauce, μετά το σκόρδο ψιλοκομμένο και πασπάλισε τα με την πιπερόριζα και το κορν φλάουρ.Ανακάτεψε με τα χέρια και άσ’τα έτσι να μαριναριστούν για μια ώρα περίπου.

Δεύτερο βήμα:

Αφού περιμένεις να γίνει το κοτόπουλο για να μην κάθεσαι μπορείς να ετοιμάσεις τα λαχανικά. Κόψε τις πιπεριές σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες.

Τρίτο βήμα:

Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ζέστανε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά .Τηγάνισε τις πιπεριές γυρίζοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.Όταν μαλακώσουν πρόσθεσε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και συνέχισε το γύρισμα για 10 – 12 λεπτά περίπου.

Τέταρτο βήμα:

Ρίξε τα κάσιους και τις πιπερίτσες ή το ταμπάσκο και άσ’τα έτσι πάνω από τη φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά το τραβάμε από τη φωτιά και πάνω βάζουμε ένα τηγανάκι με τα υλικά της σάλτσας. Όταν η ζάχαρη λιώσει και το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει ξαναβάζουμε στη φωτιά το γουοκ με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας να πάει παντού.

Πέμπτο βήμα:

Προσθέτουμε και το σησαμέλαιο και το βγάζουμε από τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό για 5 λεπτά μέχρι να δέσουν τα αρώματα του.Σερβίρουμε με βραστό ρύζι σκέτο και πράσινη φρέσκια σαλάτα.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites