tips για αποτρίχωση

Μέθοδοι αποτρίχωσης: Τι ταιριάζει στη δική σου περίπτωση;

by ediva

Ποια γυναίκα δεν έχει δυσανασχετήσει με το θέμα της τριχοφυΐας; Πολλοί θα σου πούνε να χαλαρώσεις και ότι είναι απλά τρίχες, όμως μπορούν αυτές οι τρίχες να φύγουν οριστικά από πάνω σου; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, καθώς υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι αποτρίχωσης για όλο το σώμα! Στο άρθρο θα βρεις διαφορετικούς τρόπους που ταιριάζουν στην κάθε κοπέλα, για να διαλέξεις!

Υπάρχουν κοπέλες που έχουν πιο έντονη τριχοφυΐα από άλλες, και δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις τρίχες με τίποτα! Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κάποιες τυχερές που δεν μπορούν με τίποτα να ταυτιστούν με την πρώτη περίπτωση. Με τις περισσότερες φίλες μου συμφωνούμε πως το καλοκαίριξυρίζουμε τα πόδια μας κάθε μέρα και πάντα ξεφεύγει κάποια τρίχα! Δε χρειάζεται όμως να τρελαίνεσαι! Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχεις τρίχες και είναι επιλογή σου αν θέλεις να τις αφαιρέσεις ή όχι! Αν όμως θέλεις να μάθεις τα πάντα για το  τι σου προσφέρουν οι μέθοδοι αποτρίχωσης, δες παρακάτω τι ταιριάζει στη δική σου περίπτωση!

Πώς να απαλλαγείς από τις τρίχες;

Ξυραφάκι – μέθοδοι αποτρίχωσης

κοπέλα κρατάει ξυραφάκι - μέθοδοι αποτρίχωσηςκοπέλα ξυρίζει τα πόδια της κοπέλα ξυρίζει τα πόδια της

Εύκολο, οικονομικό, γρήγορο και ανώδυνο! Και όμως, δεν το συστήνει σχεδόν κανείς! Ποια είναι η παγίδα; Με το ξύρισμα οι τρίχα σου στην πραγματικότητα δυναμώνει καθώς δεν την αφαιρεί από τη ρίζα και απλά την κόβει. Ακόμα, πολύ πιθανό να ερεθίσεις το δέρμα σου και να βγάλεις σπυράκια, ενώ το αποτέλεσμα είναι προσωρινό. Σε κάποιες περιπτώσεις, έπειτα από συχνό ξύρισμα, μπορεί να φουντώσει η περιοχή και να αποκτήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα τριχοφυΐας. Τέλος, ό,τι και να δεις στο ίντερνετ, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ  στο πρόσωπο!

Δες επίσης: 7 Tips για σωστό ξύρισμα με ξυραφάκι!

Κρέμες Αποτρίχωσης – μέθοδοι αποτρίχωσης

κοπέλα με κρέμα αποτρίχωσης στα πόδια - μέθοδοι αποτρίχωσης

κοπέλα με κρέμα αποτρίχωσης μασχάλη - μέθοδοι αποτρίχωσης

Άλλη μία πρόταση που φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, και αυτό επειδή κρύβει μέσα λίγες παγίδες. Αυτές οι κρέμες περιέχουν κάποιες χημικές ουσίες και καταστρέφουν την τρίχα από τη ρίζα. Είναι αρκετά οικονομικές και διατίθενται στο εμπόριο, ενώ είναι εντελώς ανώδυνες και η μέθοδος είναι εύκολη και γρήγορη! Ποια είναι η παγίδα; Δεν είναι κατάλληλη για όλες τις περιοχές. Δε θα σου πρότεινα να τις χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο ή στην ευαίσθητη περιοχή. Ακόμα, καλό θα ήταν να βεβαιωθείς πως δεν είσαι αλλεργική!

Δες επίσης: Φτιάξε κρέμα ξυρίσματος με τα χεράκια σου και τέλος τα κοψίματα!

Αποτρίχωση με κερί – μέθοδοι αποτρίχωσης

μέθοδοι αποτρίχωσης με κερί

μέθοδοι αποτρίχωσης με κερί

αποτρίχωση με ταινίες

Σε αυτή την κατηγορία θα μιλήσουμε για το κερί! Συμπεριλαμβάνω τις αποτριχωτικές ταινίες με κερί, τη χαλάουα και το κερί αποτρίχωσης που το ζεσταίνεις στο μηχάνημα και το αφαιρείς με ταινίες. Η εμπειρία είναι μία και κοινή για όλες: πόνος. Όμως, πρόκειται για μία οικονομική λύση, που έχει σίγουρα πιο μακροχρόνια αποτελέσματα από το ξυράφι. Ακόμα, υπάρχουν ιδανικές ταινίες για κάθε μέρος του σώματος. Έπειτα, αν ακολουθήσεις για καιρό αυτή τη μέθοδο, θα δεις την τρίχα σου να εξασθενεί! Αν αντέχεις τον πόνο, τότε σίγουρα στο προτείνω!

Δες επίσης: Φτιάξε το δικό σου DIY κερί αποτρίχωσης στο σπίτι!

Αποτριχωτική μηχανή – μέθοδοι αποτρίχωσης

κοπέλα με αποτριχωτική μηχανή στα πόδια

αποτριχωτική μηχανή

κοπέλα με αποτριχωτική μηχανή

Το γνωστό σε πολλές silk-epil είναι μία οικονομική λύση για να απαλλαγείς από τις τρίχες σε όλο σου το σώμα! Είναι μία συσκευή που θα την έχεις για πάντα, χωρίς να πρέπει να αγοράζεις νέα ανταλλακτικά. Η μηχανή τραβάει μία – μία κάθε τρίχα, ακριβώς όπως λειτουργεί το τσιμπιδάκι φρυδιών! Η αλήθεια είναι ότι πονάει λίγο περισσότερο από άλλες επιλογές, όμως αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα! Ακόμα, με την κατάλληλη συσκευή, μπορείς να απαλλαγείς και από την τρίχα στο πρόσωπο!

Δες επίσης: Tips για αποτρίχωση στο μπικίνι!

Αποτρίχωση Laser – μέθοδοι αποτρίχωσης

lazer στα πόδια - μέθοδοι αποτρίχωσης

lazer στη μασχάλη - μέθοδοι αποτρίχωσης

lazer - μέθοδοι αποτρίχωσης

Δες επίσης: 6 Μύθοι για την αποτρίχωση με laser που καλό είναι να γνωρίζεις!

Αυτή η μέθοδος είναι ό,τι πιο κοντά υπάρχει σε μόνιμη λύση! Παρόμοια είναι και η φωτόλυση, αλλά η διαφορά τους είναι πως η πρώτη μετατρέπει το laser σε θερμότητα που καίει την τρίχα ενώ η δεύτερη χρησιμοποιεί φωτεινότητα. Αυτή η επιλογή, δυστυχώς δεν είναι αρκετά οικονομική, όμως είναι σίγουρα μια καλή επένδυση. Μπορείς να κάνεις σε κάθε σημείο του σώματος σου, όπως πρόσωπο, πόδια, μπικίνι ή μασχάλες! Ακόμα, ανάλογα με το επίπεδο της τριχοφυΐας σου, ίσως καταφέρεις να απαλλαγείς οριστικά τις τρίχες!