πώς να αντιμετωπίσεις τις τρίχες του προσώπου

Πώς να απαλλαγείς από τις τρίχες στο πρόσωπο!

by ediva

Σίγουρα αγχώνεσαι πολλές φορές για την εμφανή ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, ειδικά το καλοκαίρι. Ειδικά εμείς οι Ελληνίδες που είμαστε συνήθως μελαχρινές, τείνουμε να έχουμε έντονη τριχοφυΐα σε όλο το σώμα, αλλά και στο πρόσωπο. Σήμερα σου προτείνω τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείς από τις τρίχες στο πρόσωπο!

Η έντονη τριχοφυΐα μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικούς παράγοντες, είτε συχνά και σε ορμονικούς. Για όλα φταίνε τα ανδρογόνα. Εμφανίζεται πολύ έντονα στις γυναίκες που έχουν πολυκυστικές ωοθήκες.

Μετά την επίσκεψη σε γιατρό και τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος, μπορείς να ρυθμίσεις με την κατάλληλη αγωγή τις ορμόνες σου, αλλά οι τρίχες παραμένουν!

Τρόποι αντιμετώπισης της τριχοφυΐας του προσώπου!

πώς να βγάλεις τρίχες στο πρόσωπο με τσιμπιδάκι φρυδιών

Υπάρχουν γυναίκες που χρησιμοποιούν τσιμπιδάκι φρυδιών και αφαιρούν τις τρίχες μία προς μία. Ωστόσο, πέρα από το ότι είναι επώδυνη μέθοδος, είναι και πολύ χρονοβόρα. Αν δηλαδή έχεις τρίχες και σε άλλα σημεία πέρα από τα φρύδια, όπως στο μουστάκι, στο πιγούνι ή και κοντά στους κροτάφους, το τσιμπιδάκι δεν είναι η καλύτερη λύση.

Κάποιες άλλες γυναίκες ρισκάρουν ιδιαιτέρως χρησιμοποιώντας ξυραφάκι για να απαλλαγούν από τις τρίχες στο πρόσωπο! Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η χειρότερη μέθοδος, την οποία πρέπει να αποφύγεις αν μπορείς.

Ναι μεν είναι η φθηνότερη, η πιο ανώδυνη και γρήγορη μέθοδος, αλλά κινδυνεύεις να ενισχύσεις τον θύλακα από τις τρίχες σου και να βγαίνουν πιο μαύρες, πιο σκληρές και περισσότερες!

Δες επίσης: Οι 2 καλύτερες μάσκες προσώπου για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα! 

Έτσι, σταδιακά, αντί να απαλλάσσεσαι από την περιττή τριχοφυΐα στο πρόσωπο, θα αποκτάς μεγαλύτερο πρόβλημα.

αποτρίχωση με κερί στο πρόσωπο

Μία αποτελεσματική μέθοδος για να απαλλαγείς από τις τρίχες στο πρόσωπο είναι η αποτρίχωση με κερί. Υπάρχουν φυσικά έτοιμες ταινίες με κερί στο εμπόριο για το πρόσωπο, αλλά δεν είναι τόσο καλής ποιότητας ούτε και τόσο εύχρηστες.

Είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα ινστιτούτο όπου η δερματολόγος θα αποτριχώσει το δέρμα του προσώπου σου με επαγγελματικά υλικά!

Η καλύτερη μέθοδος για να διώξεις τις τρίχες του προσώπου μόνιμα!

λέιζερ για τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις οριστικά τις τρίχες στο πρόσωπο, θα πρέπει να επενδύσεις. Και χρόνο και χρήμα. Η μόνη μέθοδος που μακροπρόθεσμα λύνει το πρόβλημα της τριχοφυΐας οριστικά, είναι το laser!

Αν έχεις ήδη κάνει στο σώμα σου θα έχεις αντιληφθεί και η ίδια ότι είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της τριχοφυΐας. Αν αποφασίσεις να την επιλέξεις, φρόντισε να βρεις ένα εξειδικευμένο δερματολογικό κέντρο με ασφαλή μηχανήματα και σωστούς επαγγελματίες για την εφαρμογή του.

Δες επίσης: 6 Μύθοι για την αποτρίχωση με laser που καλό είναι να γνωρίζεις!

Το laser θα χρειάζεται ανάλογα με το χρώμα της τρίχας σου και την πυκνότητα να το κάνεις για κάποια χρόνια ανά 2 μήνες περίπου. Στο ενδιάμεσο θα υπάρχει πάντα μια δωρεάν επαναληπτική μέθοδος.

λέιζερ για να απαλλαγείς από τρίχες στο πρόσωπο

Σε βάθος χρόνου θα αρχίσουν οι τρίχες στο πρόσωπο να αραιώνουν και να αποδυναμώνονται, οπότε θα μειώνεις σταδιακά και τις επισκέψεις σου. Αν δεν έχεις ξανακάνει, μη φοβάσαι τον πόνο, καθώς νιώθεις απλώς ένα αμελητέο τσίμπημα όποτε σε “χτυπά” το laser.

Δες επίσης: Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: σε τι οφείλεται και πώς την ξεφορτωνόμαστε!

Ως προς το κόστος, ανάλογα με το ινστιτούτο υπάρχει μεγάλη διακύμανση τιμών. Συνήθως κοστολογείται ανά περιοχή σώματος. Πχ 35 € όλο το πρόσωπο ή 60 € πόδια κλπ. Υπάρχουν κέντρα που κάνουν και συνδυαστικά πακέτα, οπότε ψάξε καλά πριν καταλήξεις.

Σε λίγα χρόνια θα απαλλαγείς οριστικά από τις τρίχες στο πρόσωπο και θα μπορείς να είσαι ξέγνοιαστη, χωρίς άγχος!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts