συνταγή για σπιτική κομπόστα ροδάκινο

Νόστιμη και σπιτική συνταγή για κομπόστα ροδάκινο!

by ediva

Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που σκέφτηκα να φτιάξω κομπόστα ροδάκινο νόμιζα πως θα μου έπαιρνε αρκετή ώρα και πως θα ήταν μια διαδικασία κουραστική. Τελικά έκανα λάθος αφού η συνταγή για κομπόστα ροδάκινο έχει απλά βήματα που εάν τα ακολουθήσεις ακριβώς το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Το ροδάκινο κομπόστα είναι ένα γλυκό που μπορείς να κρατήσεις και να έχεις για όλον τον χρόνο, ενώ είναι πολύ ωραία ιδέα για δώρο για να μοιραστείς με τους φίλους και τους συγγενείς σου. Το ροδάκινο ως φρούτο προσφέρεται για πολλά γλυκά αφού μπορείς να φτιάξεις τάρτα ροδάκινο, μαρμελάδα ροδάκινο και πολλά άλλα!

Σπιτική και πεντανόστιμη συνταγή για ροδάκινο κομπόστα!

συνταγή για σπιτική κομπόστα ροδάκινο

Δες επίσης υπέροχη και σπιτική συνταγή για τάρτα ροδάκινο!

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 1/2 κιλά ροδάκινα, ώριμα και σφιχτά
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • βάζα με καπάκι

Εκτέλεση:

Τα ροδάκινα που θα επιλέξεις πρέπει να είναι μεν ώριμα αλλά και σφιχτά και να μην έχουν χτυπήματα. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 2 λίτρα νερό, το οποίο στην συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει. Αφού πλύνουμε τα ροδάκινα τα ξεφλουδίζουμε προσεχτικά. Τα κόβουμε στα 4 και με πολύ προσοχή αφαιρούμε το κουκούτσι. Έπειτα τα βάζουμε σε μία λεκάνη και τα αφήνουμε εκεί με το λεμόνι.

Μοιράζουμε την ζάχαρη και τα ροδάκινα με ίσες ποσότητες και τοποθετούμε τα ροδάκινα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των φρούτων και τα γεμίζουμε μέχρι πάνω. Βάζουμε στα βάζα βρασμένο και κρύο νερό φροντίζοντας να καλύπτονται τα ροδάκινα. Κλείνουμε τα βάζα με τα καπάκια πολύ δυνατά.

Σε μία πολύ μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μία πετσέτα και από πάνω τα βάζα με απόσταση μεταξύ τους. Έπειτα γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό ώστε να σκεπάζει τα βάζα. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας τα βάζα να βράσουν για περίπου 6-7 λεπτά. Αφού σβήσουμε την φωτιά αφήνουμε τα βάζα μέσα στην κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά. Απλώνουμε μία πετσέτα στον πάγκο, πάω στην οποία τοποθετούμε τα βάζα αναποδογυρισμένα, ώστε να διωχθεί ο αέρας. Οι κομπόστες σου είναι έτοιμες.

Πολύ σημαντικό είναι τα βάζα που θα χρησιμοποιήσεις να είναι αποστειρωμένα. Την κομπόστα ροδάκινο μπορείς να την διατηρήσεις σε σκιερό και δροσερό μέρος για ακόμη και για μήνες. Εάν ανοίξεις κάποιο βάζο πρέπει να την καταναλώσεις μέσα σε 10 μέρες.

Σε περίπτωση που το ροδάκινο αλλάξει χρώμα ή εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια τότε δεν πρέπει να καταναλώσεις την κονσέρβα.

Related Posts