καρποφόρα δέντρα λεμονιά

4 Πανέμορφα Καρποφόρα δέντρα για τον κήπο!

by ediva

Τα φυτά στο σπίτι μας είναι ικανά να αναβαθμίσουν όλη την αισθητική του χώρου. Εκτός, όμως, από τα φυτά εσωτερικού χώρου, εξίσου όμορφα είναι και αυτά του εξωτερικού χώρου. Πόσο μάλλον, εάν αποδίδουν και καρπούς. Τα καρποφόρα, λοιπόν, δέντρα είναι χρήσιμα σε κάθε σπίτι, αφού έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή τους δικούς σου καρπούς. Δες, λοιπόν, 4 πανέμορφα καρποφόρα δέντρα, για να φυτέψεις και εσύ στον κήπο σου!

Ποια καρποφόρα δέντρα είναι ιδανικά για τον κήπο σου;

 

1. Λεμονιά

καρποφόρα δέντρα λεμονιά

Το πανέμορφο αυτό δέντρο είναι ό,τι πρέπει για τον κήπο σου. Η λεμονιά είναι καρποφόρο δέντρο, το οποίο δεν μπορεί να επιβιώσει σε έντονους παγετούς. Επίσης, τα μοσχομυριστά λεμόνια της βγαίνουν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, όπου πρέπει να ρίχνεις σωστό λίπασμα και να το ποτίζεις όσο χρειάζεται. Γενικά, καλό είναι να το έχεις σε μέρη που το βλέπει ήλιος, ώστε να αναπτύσσεται σωστά.

Δες επίσης: 5 Υπέροχα καρποφόρα δέντρα για τον κήπο σου!

2. Ροδακινιά

ροδακινιά

Εάν όχι όλοι, τότε οι περισσότεροι από εμάς τρελαινόμαστε για ροδάκινα. Γιατί, να μην τα έχεις στον κήπο σου, τότε; Το δέντρο αυτό βγάζει ροζ άνθη κατά την άνοιξη, ενώ τα πορτοκαλί και κόκκινα φρούτα του είναι που κάνουν τη διαφορά. Μπορεί να επιβιώσει, σχεδόν, σε όλα τα εδάφη, αλλά δεν αντέχει στους παγετούς.

Δες επίσης: 5 Tips για να κρατήσεις τα φυτά σου υγιή το χειμώνα!

3. Μηλιά

μηλιά

Η μηλιά είναι ένα φυτό, που δεν μπορεί να επιβιώσει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 μέτρα ύψος στις κατάλληλες συνθήκες. Τα άνθη του είναι λευκά τα οποία βγαίνουν την άνοιξη, ενώ τα πρώτα μήλα εμφανίζονται κατά το φθινόπωρο. Γενικά, θέλει βαρύ και ασβεστώδες έδαφος, για να αναπτυχθεί σωστά.

Δες επίσης: 6 Φυτά και λουλούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση!

4. Μανταρινιά

καρποφόρα δέντρα μανταρινιά

Δες επίσης: 6 Δωρεάν εφαρμογές για φυτά που θα λατρέψεις!

Η ανθοφορία της υπέροχης μανταρινιάς ξεκινάει τον Μάρτιο και τελειώνει τον Απρίλιο. Επίσης, φτάνει μόλις τα 4 μέτρα ύψος. Δεν μπορεί να επιβιώσει σε παγετούς και όταν ξεκινήσουν τα βγαίνουν οι πρώτοι καρποί, πρέπει να το φροντίζεις με λίπασμα και συστηματικό πότισμα. Καλύτερα, να το φυτέψεις σε γόνιμο έδαφος, που δεν είναι ασβεστούχο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts