εύκολες συνταγές για λαχταριστό κοτόπουλο

5 Πανεύκολες συνταγές για λαχταριστό κοτόπουλο!

by ediva

Το κοτόπουλο είναι μια από τις καλύτερες και ευκολότερες πρώτες ύλες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα γεύμα. Είναι πολύ υγιεινό καθώς δεν περιέχει καθόλου λίπη ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Μπορείς πολύ εύκολα να αναβαθμίσεις ένα απλό πιάτο με κοτόπουλο προσθέτοντας μια λαχταριστή σως για να το συνοδέψεις.

Με αυτές τις συνταγές μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα ικανοποιήσεις ακόμα και τον πιο απαιτητικό άτομο στο τραπέζι. Δες λοιπόν παρακάτω 5 πανεύκολες συνταγές για λαχταριστό κοτόπουλο.

Εύκολες συνταγές με κοτόπουλο!

 

Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι

κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Υλικά

  • 4-5 μπούτια κοτόπουλου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κτσ σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κτσ λάδι
  • 1/4 κούπα μέλι
  • 5 κτσ μουστάρδα
  • 2 κτσ νερό
  • 1/2 κιλό πατάτες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε σε αυτό και το σκόρδο σε σκόνη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο σε αυτό μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι λίγο από το ζουμάκι από το κοτόπουλο και μετά προσθέτουμε σε αυτό το μέλι, τη μουστάρδα και το νερό. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε. Στο ίδιο ταψί προσθέτουμε και το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 40 με 45 λεπτά.

Δες ακόμα: 5 Εύκολες σως για πεντανόστιμες μπριζόλες!

Κοτόπουλο με λεμόνι και σκόρδο

κοτόπουλο με σάλτσα από λεμόνι και σκόρδο

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στα 2
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κούπα αλεύρι
  • 2 κτσ λάδι
  • 2 κτσ βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κτσ λάδι και 1 κτσ βούτυρο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 4 με 5 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι που μαγειρέψαμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, το χυμό λεμονιού και το ζωμό από κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα. Στο τέλος προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά βούτυρο μέσα στη σάλτσα και το αφήνουμε να λιώσει. Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Δες ακόμα: Τέλεια συνταγή για ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο σου!

Κοτόπουλο με μανιτάρια

κοτόπουλο με μονιτάρια

 Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 2 κτσ λάδι
  • 250 γρ μανιτάρια portobello
  • 2 κτσ βούτυρο
  • 2 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τη πάπρικα. Χτυπάμε το κοτόπουλο μέχρι το πάχος του να είναι περίπου 1 εκατοστό και σε αυτό προσθέτουμε το μείγμα των μπαχαρικών μας. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Επειδή όταν τα μανιτάρια ψήνονται χάνουν πολύ όγκο, δεν τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.

Σε αυτό προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε κάθε πλευρά 3 με 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει βάζουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με το αλεύρι και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό από κοτόπουλο σιγά σιγά και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά.

Δες ακόμα: 5 Λαχταριστοί μεζέδες για κρεατικά και τσίπουρο!

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο

κοτόπουλο με σως από μπαλσάμικο

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 1/4 κούπα λάδι
  • 2 κτσ σως σόγιας
  • 1/2 κούπα μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κτγ ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, τη σως σόγιας, το σκόρδο, τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη μαρινάδα. Εάν έχουμε χρόνο μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες προκειμένου οι γεύσεις να είναι πιο δυνατές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου μισή ώρα.

Δες ακόμα: Εύκολα μεζεδάκια για τραπέζι, με την παρέα!

Κοτόπουλο με πέστο

κοτόπουλο με πέστο και ντοματίνια

Δες ακόμα: Εύκολα φαγητά για τραπέζι!

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κτσ λάδι
  • 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • ρίγανη, βασιλικό και θυμάρι
  • 4 κομμάτια μοτσαρέλα
  • 1/2 κούπα ντοματίνια
  • 1 κτσ χυμό από λεμόνι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

Για το πέστο

  • 1 κούπα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 κούπα κουκουνάρι
  • 1/3 κούπα λάδι
  • 1/3 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού

Για να φτιάξουμε το πέστο τοποθετούμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, το σκόρδο σε σκόνη και τα αποξηραμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε το κοτόπουλο να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κοτόπουλο και σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά από τη μια και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Αφού το κοτόπουλο έχει ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω σε κάθε κομμάτι στήθους από ένα κομμάτι μοτσαρέλα. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το χυμό λεμονιού και το βασιλικό. Για το σερβίρισμα βάζουμε πάνω από κάθε στήθος κοτόπουλο 3 κουταλιές της σούπας πέστο, μια κουταλιά από το μείγμα με τα ντοματίνια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts