agioritiki sintagi gia patatokeftedes

Πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες!

by ediva

Η νηστεία θέλει καλοπέραση και για αυτό  προσωπικά είναι η καλύτερη φάση για να δημιουργήσεις στην κουζίνα. Σήμερα θα σου δείξω πως να κάνεις την πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες. Είναι πεντανόστιμη, πλούσια σε γεύση και φυσικά το βασικό υλικό της είναι η πατάτα!

Όλοι αγαπάμε τις πατάτες και ειδικά όταν νηστεύουμε. Ξεφεύγω, λοιπόν, από τις κλασσικές βραστές πατάτες ή πατάτες στον φούρνο και σου φέρνω τους πατατοκεφτέδες. Αν σκέφτεσαι ότι θα είναι σαν τις πατατοκροκέτες που είναι λίγο βαρετές και αδιάφορες στην γεύση, ξέχνα το! Χαρτί και μολύβι γρήγορα για να σημειώσεις τα υλικά. Δες επίσης: Ρεβίθια στο φούρνο με χρωματιστές πιπεριές!

Αγιορείτικοι πατατοκεφτέδες

panefkoli agioritiki sintagi gia patatokeftedes, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200γρ. τυρί σόγιας
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

patates

Πλύνε τις πατάτες και βάλτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες, είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες. Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές. Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Tip: Εγώ βράζω πάντα τις πατάτες με τη φλούδα και για αυτό πάντα τις πλένω από πριν πολύ καλά. Παρόλα αυτά μπορείς να τις ξεφλουδίσεις και έπειτα να τις βράσεις.

Δες επίσης: Αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο!

elaiolado kremmidi ksero maintanos mosxokarido diosmos skordo tiri sogia ximos lemonioualevri gia oles tis chriseisalati-piperi

Στο μπολ που έκανες τις πατάτες πουρέ, ρίξε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Το τυρί σόγιας κόψτο και αυτό σε μικρά κομματάκια για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη η ζύμη σου. Εφόσον, τα ανακάτεψες όλα καλά, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σφίξει. Μόλις περάσει μισή ώρα, βάλε σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, δώσε στους πατατοκεφτέδες σου ό,τι σχήμα θέλεις, πέρνα τους από το αλεύρι και τηγάνισε τους μέχρι να ροδίσουν. Οι αγιορείτικοι πατατοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι!

Bonus Tips:

Αν δεν σου αρέσει το μοσχοκάρυδο ή ο μαϊντανός ή ο δυόσμος, θα μπορούσες να τα παραλείψεις, αν και δίνουν υπέροχο άρωμα και γεύση στο φαγητό. Μπορείς να παραλείψεις το σκόρδο, αν θες να σου βγουν πιο ελαφριοί οι κεφτέδες. Τέλος, αν δεν νηστεύεις και από γαλακτοκομικά μπορείς να βάλεις κανονική φέτα, αντί για σόγιας. Δες επίσης τη συνταγή για μυδοπίλαφο με πλιγούρι εύκολο και νηστίσιμο!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts