Παρφέ Μόκα χωρίς παγωτομηχανή (Στέλιος Παρλιάρος)
 

Παρφέ Μόκα χωρίς παγωτομηχανή (Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου)

Μέχρι τώρα υπήρχαν πολλές συνταγές για παρφέ μόκα αλλά όλες ήθελαν παγωτομηχανή. Δεν νομίζω όλες να έχουμε και από μία στο σπίτι μας! Εγώ πάντως όχι, έτσι λοιπόν βρήκα αυτήν την συνταγή που περιγράφει την διαδικασία βήμα – βήμα!

 

 

 

Εύκολα και απλά! Δοκίμασέ την είναι εγγυημένη!

 

 

Για περισσότερες συνταγές παγωτού και σοκολατένιων γλυκών δες εδώ!

 

 

Τι θα χρειαστούμε:

-6 αυγά (καλό θα ήταν να είναι βιολογικά)
-10 γρ. νεσκαφέ, διαλυμένος σε 1 φλιτζανάκι έτοιμο καφέ εσπρέσο (αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε σε ζεστό νερό)
-160 γρ. ζάχαρη
-60 γρ. νερό
-500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά την οποία θα χτυπήσεις με το μίξερ μεχρι να γίνει σαν γιαούρτι

Φάση 1η:

fasi 1iΠάντα σε όλες μας τις συνταγές καλό είναι να έχουμε συγκεντρωμένα όλα τα υλικά στις απαραίτητες ποσότητες.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα ξεχάσουμε να προσθέσουμε κάτι και επίσης (εξίσου σημαντικό!) δεν θα λερώσουμε τα ντουλάπια μας ψάχνοντας για ζάχαρη την τελευταία στιγμή!

 

Φάση 2η

fasi 2i

Σπάμε τα αυγά μας πολύ προσεκτικά και χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.

 

Φάση 3η

fasi 3i
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πάντα ο υπολογισμός του χρόνου βρασμού υπολογίζεται από το σημείο που κοχλάζει.

 

Φάση 4η

fasi 4i

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα. Προσοχή πρέπει να χτυπηθούν πάρα πολύ καλά.

 

Φάση 5η

fasi 5i

Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σιγά σιγά. Σταματάμε το χτύπημα μόνο όταν το μείγμα αφρατέψει. Θα πρέπει να αποκτήσει λευκή απόχρωση και στη συνέχεια να κρυώσει.

 

Φάση 6η

fasi 6i

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το διαλυμα του καφέ στο μείγμα μας. Πρέπει να ανακατέψουμε απαλά έτσι το μείγμα μας να ενωθεί πλήρως.

 

Φάση 7η

fasi 7i

Είμαστε σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο καθώς πρέπει όταν βάλουμε την σαντιγύ μας στο μείγμα να ανακατεψουμε με πολύ ομαλές κινήσεις για να μην ‘πέσει’  και να μείνει το μείγμα μας αφράτο.

 

Φάση 8η

fasi 8i

Χτυπάμε στο μίξερ τα απράδια για να γίνουνε μαρέγκα και την ενώνουμε με το μείγμα μας πολύ καλά με πολύ απαλές κινήσεις.

 

Φάση 9η

fasi 9i

Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα μας και μπαίνει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Φάση 10η ( Η καλύτερη νομίζω!)

Parfe moka

Σερβίρουμε! Ξεφορμάρουμε το παγωτό βυθίζοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό. Το κόβεις σε φετούλες και από πάνω μπορείς να το ντύσεις με κουβερτούρα ή με κάποιο σιροπάκι…

tagged in Γλυκά

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites