pentanostimi pitsa me feta,elies, ntomatinia& vasiliko, edivagr

Πεντανόστιμη πίτσα με φέτα, ελιές, ντοματίνια & βασιλικό!

by ediva

Ποιος λέει όχι σε μια λαχταριστή, νόστιμη πίτσα με απλά και φρέσκα υλικά; Κανείς φυσικά. Σου έχω δείξει και παλιότερα πως δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις σπιτική πίτσα και σήμερα θα στο αποδείξω για ακόμα μια φορά. Η συνταγή για απόψε λέει πίτσα με φέτα, ελιές, ντοματίνια και βασιλικό.

Φρέσκα, δροσιστικά υλικά που θα την κάνουν πραγματικά ανάρπαστη. Κάλεσε φίλους για πίτσα, μπύρα/κρασί και άραγμα και απολαύστε όλοι παρέα την πεντανόστιμη και σπιτική πίτσα ή πίτσες αν είστε πολλοί που θα τους έχεις ετοιμάσει!

Συνταγή για πίτσα με ελιές και βασιλικό

pitsa me feta, ntomatinia, prosouto, vasiliko

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για το ζυμάρι:

  • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 400ml χλιαρό νερό
  • 1κ.λ αλάτι
  • 1κ.γ ζάχαρη
  • 3κ.σ ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:

  • λίγη σάλτσα ντομάτας
  • 250γρ. φέτα
  • 10 ντοματίνια
  • 10 ελιές καλαμών
  • 10 φύλλα βασιλικού (φρέσκα)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

ksiri magia alevri g.o.x elaiolado

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε μισή ποσότητα αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και σιγά σιγά το νερό. Ανακάτευε σταδιακά και πρόσθετε εναλλάξ νερό και αλεύρι. Η ζύμη σου θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστείς λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι, ανάλογα το πόσο θα “πάρει”. Για αυτό μη βιαστείς να βάλεις το αλεύρι με την μία, γιατί μπορεί να σου σφίξει πολύ το ζυμάρι.

Αφού το ζυμώσεις και είναι έτοιμο, άστο μια ώρα σκεπασμένο με πετσέτα να φουσκώσει για μια ώρα. Έπειτα, προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 και σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι άπλωσε την ζύμη. Αν σου φαίνεται μεγάλη η ποσότητα της ζύμης, κόψε την στη μέση και φύλαξε την μισή στο ψυγείο.

Δες επίσης: Νόστιμες κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα!

saltsa ntomatas rigani ntomatinia elaiolado fylla vasilikou feta elies kalamwn

Αφού απλώσεις το ζυμάρι σου στο ταψί, πάρε την σάλτσα ντομάτας και άπλωσε την στο κέντρο της πίτσας. Έπειτα, πρόσθεσε τη ρίγανη, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι τους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη μισή ποσότητα φέτας. Ψήσε για 20 λεπτά. Στο τέλος, πρόσθεσε την υπόλοιπη ποσότητα φέτας από πάνω, τα φύλλα του βασιλικού και ρίξε και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Voila! Πανέτοιμη η πίτσα σου!

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα!

Bonus Tips:

Μπορείς αν θέλεις να βάλεις όλη τη φέτα στο τέλος για να είναι ακόμα πιο φρέσκια και δροσερή η γεύση. Ακόμα αν στην πίτσα σου θέλεις και λίγο κρέας μπορείς να προσθέσεις και προσούτο. Τέλος, εμένα μου αρέσει να βάζω και λίγο κόκκινο κρεμμύδι σε αυτή την πίτσα- της πάει φοβερά!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts