patates me voutiro, trimmeni feta kai paprika, ediva.gr

Νόστιμες κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα!

by ediva

Η πατάτα είναι από τα πιο απλά υλικά και από τα υλικά που μπορείς να κάνεις πολλές διαφορετικές μαγειρικές μαζί τους. Στο φούρνο, τηγανητές, βραστές, πουρέ και η λίστα μπορεί να μην τελειώνει. Είναι από τα αγαπημένα φαγητά και για αυτό φυσικά δεν λείπει η ποικιλία στο μαγείρεμα. Σήμερα θα σου δείξω πως να κάνεις νόστιμες κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα!

Η συνταγή δεν απαιτεί καθόλου λάδι και είναι εξαιρετικά απλή. Τα υλικά από ότι καταλαβαίνεις είναι ελάχιστα και σου βγάζει ένα φαγητό μούρλια. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό συνοδευτικό για το τραπέζι σου αν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από τις κλασικές τηγανητές πατάτες ή πατάτες α λα κρεμ. Σήκωσε τα μανίκια και εμπρός στην κουζίνα για μαγείρεμα.

Συνταγή για βουτυράτες πατάτες

voutirates patates

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 200γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 200γρ. φέτα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

patates

Πλύνε καλά τις πατάτες σου και βράστες σε μπόλικο, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Δε θέλεις να γίνουν πολύ μαλακές όπως τις βράζεις για να τις κάνεις μετά πουρέ. Θέλεις λίγο να κρατάνε. Αφού μαλακώσουν, κόψτες κυδωνάτες. Για να μην κάψεις τα δαχτυλάκια σου περίμενε πρώτα λίγο να κρυώσουν και έπειτα κόψτες. Μη φοβάσαι ότι θα κρυώσουν μιας και θα ξαναμαγειρευτούν.

Δες επίσης: Γλυκοπατάτες και μελιτζάνες με κάρυ & tabasco!

skordo fresko voutiropaprika feta rigani

Σε ένα τηγάνι βάλε το βούτυρο να λιώσει και ρίξε και το σκόρδο. Βάλε τις πατάτες στο τηγάνι και γύρισε τες από όλες τις μεριές έτσι ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μην ξεχάσει να αλατίσεις ελαφρώς τις πατάτες σου. Μόλις ροδίσουν, στράγγιξε τες σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτες, έπειτα, σε ένα πιάτο, τρίψε από πάνω την φέτα και πρόσθεσε όση ρίγανη, πιπέρι και πάπρικα θέλεις. Αυτό ήταν έτοιμες οι κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα.

Δες επίσης: Τραγανές & νόστιμες πατάτες στην λαδόκολλα!

Bonus Tips:

Στις πατάτες σου στο τέλος μπορείς να προσθέσεις όποια μυρωδικά σου αρέσουν, δεν υπάρχει περιορισμός- αρκεί να ταιριάζουν γευστικά. Αν το σκόρδο δε σου αρέσει, μπορείς είτε να το βγάλεις εντελώς, είτε να το χρησιμοποιήσει σε σκόνη όπου η γεύση είναι πολύ πιο ήπια. Τέλος, προσωπικά μαζί με την φέτα βάζω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα για να δώσω ακόμα πιο έντονη γεύση. Αν επιλέξεις να το κάνεις και εσύ, πρόσεχε λίγο πόσο θα αλατίσεις τις πατάτες σου.

Related Posts