filoi me podilato

Πώς να είσαι καλά με τον σύντροφό σου και τον καλύτερό σου φίλο!

by ediva

Ένα σενάριο που βιώνουμε αρκετές από εμάς είναι τα μικροπροβλήματα στη σχέση μας όταν το καλύτερό μας φιλαράκι είναι επίσης του αντίθετου φύλου. Ακόμα και αν ο σύντροφός μας δεν έχει κακή πρόθεση και δε θέλει να μας στενοχωρήσει, ίσως να του φαίνεται παράξενη αυτή η φιλία.

Ιδιαίτερα αν είστε φίλοι με τον κολλητό σου πολλά χρόνια και η οικειότητα σας είναι ολοφάνερη, κάπου έχει κι εκείνος ένα δίκιο και ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζει. Μιας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι σας καταλαβαίνω, αφού το έχω περάσει, ρίξτε μια ματιά στα tips παρακάτω!

Πώς θα συμβιώσουν η σχέση και η φιλία σου;

 

1. Σκέψου γιατί υπάρχει αυτή η δυσαρέσκεια

friends only

Καλό είναι πριν χάσεις την ψυχραιμία σου, να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να αναλογιστείς πώς ξεκίνησε το πρόβλημα που έχει ο σύντροφός σου με τον καλύτερό σου φίλο. Ειδικά αν είστε στον πρώτο καιρό της σχέσης που δε γνωρίζεστε ακόμα καλά, είναι πολύ πιθανόν να παρερμηνεύσει κάποια λόγια και κάποιες κινήσεις σου. Αν τον ενδιαφέρει η σχέση σας, προφανώς και δεν το κάνει επίτηδες. Αν πάλι υπάρχουν θεματάκια εμπιστοσύνης, μάλλον πρέπει να τα λύσετε.

2. Κάνε μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σου

suzitisi filon

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια συζήτηση με τον σύντροφό μας, στην οποία νιώθουμε ότι μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Άφησε τον να σου εκφράσει την αληθινή του γνώμη και γιατί νιώθει άσχημα, ενώ παράλληλα προσπάθησε να του εξηγήσεις και τη δική σου πλευρά. Εξήγησέ του ότι και εκείνος αλλά και ο κολλητός σου είναι σημαντικοί για σένα, ο καθένας με τον τρόπο του.

Δες επίσης: Όλη η αλήθεια για τις ερωτικές σχέσεις!

3. Προσπάθησε να τον κατανοήσεις

suzitisi me filous

Αποκλείεται να νιώθει όπως νιώθει χωρίς λόγο. Η αντίδρασή του πηγάζει από κάποιο συναίσθημα, που αν το συζητήσετε μαζί δεν θα αποτελεί πια πρόβλημα. Μην τον κρίνεις, αλλά σκέψου πώς θα ένιωθες εσύ στη θέση του. Σκέψου πώς θα ένιωθες αν είχε εκείνος μια τόσο στενή φίλη – ίσως μάλιστα να έχει, και φυσικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχτείς και εσύ, με την κατάλληλη συζήτηση.

4. Μίλησέ του για τη φιλία σας και σύστησέ τους

in friendzone

Από την άλλη, το ότι έχεις κατανόηση για τον σύντροφό σου δε σημαίνει για κανένα λόγο ότι θα υποχωρήσεις όσον αφορά τη φιλία με τον κολλητό σου. Είναι μια διαφορετική αλλά εξίσου πολύτιμη σχέση. Όταν το αγόρι μου έδειξε ότι έβρισκε παράξενο το δέσιμο με τον κολλητό μου -καθώς δεν έχει δική του κολλητή- του μίλησα για την γνωριμία μας όταν ήμασταν πιτσιρίκια και όχι μόνο δεν ένιωσε απειλή, αλλά γέλασε με τα ευτράπελα που μας συνδέουν. Από τον τρόπο σου θα καταλάβει το είδος της αγάπης σας, και ειδικά αν τους συστήσεις και γνωριστούν καλύτερα δε θα υπάρχει κανένας λόγος δυσαρέσκειας.

Δες επίσης: 9 σημάδια ότι με τον κολλητό σου είστε μόνο φίλοι!

5. Αν δεν έχεις να κρύψεις τίποτα, φέρσου ακριβώς έτσι

φίλοι συζήτηση

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που ισορροπεί αυτές τις δύο σχέσεις είναι να μην φέρεσαι σαν να έχεις κάνει κάτι κακό ή σαν να έχεις να κρύψεις πράγματα για τον κολλητό σου. Έτσι θα προκαλέσεις νέες ανασφάλειες στον σύντροφό σου, οι οποίες αυτή τη φορά θα είναι δικαιολογημένες. Όταν κανονίζετε να βγείτε με τον κολλητό σου δε χρειάζεται να πάρεις την άδειά του, αλλά δεν πρέπει να του το κρύψεις κιόλας γιατί δεν είναι μπαμπούλας. Αν ο κολλητός σου σε πάρει τηλέφωνο μην κολλάς να μιλήσεις μπροστά στον σύντροφό σου (εκτός κι αν θέλει να σου πει κάτι εντελώς δικό του) καθώς έτσι θα δει ότι δεν τρέχει τίποτα.

6. Μίλα με τον κολλητό σου για να μάθεις την άποψή του

suzitisi me kafe

Αφού σε απασχολεί αυτό το θέμα, καλό είναι να το μοιραστείς και με τον ίδιο τον φίλο σου. Αν έχει κι ο ίδιος εμπειρίες από ερωτικές σχέσεις, σίγουρα θα έχει πέσει σε μια κοπέλα που ζηλεύει την κολλητή φιλία σας. Ρώτα τον πώς το διαχειρίστηκε και τι συζήτησαν με την κοπέλα του. Ζήτησέ του κατανόηση για ότι χρειαστεί, ακόμα και να μιλήσει στον σύντροφό σου αν χρειαστεί. Για αυτό άλλωστε είναι οι φίλοι, για να μοιράζονται οτιδήποτε τους απασχολεί, να μας ακούν και να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Δες επίσης: 10 tips για να βελτιώσετε τη σχέση σας!

7. Φρόντισε η συμπεριφορά σου να τιμάει και τους δύο

fotografia pareas

Καλό είναι να μάθεις ποιες συμπεριφορές με τον κολλητό σου ενοχλούν τον σύντροφό σου, τουλάχιστον μπροστά του, και ως ένα σημείο να τις περιορίσεις. Αν τύχει να βγείτε παρέα και ο κόσμος να σας περάσει για ζευγάρι με τον φίλο σου, μάλλον κάτι πάει λάθος. Από την άλλη, μην αγνοείς τον καλύτερό σου φίλο όταν ο σύντροφός σου είναι εκεί. Φέρσου στον καθένα όπως του αρμόζει, κι αν ο ένας από τους δύο δεν κατανοήσει καλά κάποια συμπεριφορά σου, συζητήστε το και βρείτε μια χρυσή τομή συνεννόησης.

8. Μην επιτρέψεις διλήμματα “ή ο ένας ή ο άλλος”

tropoi na mpeis friend zone

Είτε μιλάμε για τον σύντροφό σου είτε για τον κολλητό σου, δεν έχει κανείς δικαίωμα να σου ζητήσει να επιλέξεις ανάμεσα στους δύο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτόματα σημαίνει συναγερμός! Κανένας άνθρωπος που μας αγαπά πραγματικά και μας σέβεται δεν θέλει να μας στερήσει ένα από τα άτομα που μας προσφέρουν χαρά κι αγάπη, γιατί θέλει πάνω απ’ όλα να είμαστε ευτυχισμένοι! Μην επιτρέψεις στον έναν να παραγκωνίσει τον άλλον, γιατί αυτό είναι εντελώς άδικο. Έχε τον καθένα στη θέση του επειδή εσύ μέσα σου ξέρεις την αξία του καθενός!

Δες επίσης: Τους άντρες της ζωής σου να τους προσέχεις!

Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν όταν είσαι απολύτως βέβαιη ότι θέλεις να διατηρήσεις τη σχέση σου και δεν βλέπεις τον καλύτερό σου φίλο με έναν διαφορετικό τρόπο. Όλες οι σχέσεις αλλάζουν και εξελίσσονται, από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο, ο σύντροφός σου θα καταλάβει αυτά τα διαφορετικά είδη αγάπης. Θα δει την ειλικρίνειά σου και τη σωστή σου συμπεριφορά, εκτός αν ο ίδιος έχει φόβους και ανασφάλειες. Στην προκειμένη περίπτωση, το θέμα είναι δικό του και πέρα από κατανόηση δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι άλλο. Φρόντισε να κάνεις εσύ όσα πρέπει και να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη, που είναι και στο χέρι σου!