ποιοτικό σακάκι

Πως να καταλάβεις εάν ένα ρούχο είναι κακοραμμένο

by ediva

Η επιλογή ενός ποιοτικού ρούχου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα κατά τις αγορές μας. Σημασία έχει πώς επενδύουμε τα χρήματά μας, έτσι δεν είναι;

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να αναγνωρίσει εάν ένα συγκεκριμένο ρούχο είναι καλής ποιότητας αφού το εκμεταλλευτεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά τότε είναι πολύ αργά αφού δεν μπορούμε πλέον να το επιστρέψουμε στο κατάστημα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προσανατολιστείς ώστε να κάνεις πιο συνειδητές αγορές και να διαχωρίζεις τα ποιοτικά από τα μη-ποιοτικά ρούχα.

Πως να ξεχωρίζεις τα κακής ποιότητας ρούχα όταν ψωνίζεις

 

1. Πλαϊνές ραφές που ‘γυρίζουν’

ραφές παντελονιού

Οι πλαϊνές ραφές σε φούστες ή παντελόνια που γυρίζουν είναι αρκετά ενοχλητικές.  Ενώ σε μερικά σχέδια μπορεί αυτό να είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, τουλάχιστον στο 95% των περιπτώσεων δεν είναι.

Πολύ συχνά, όταν οι εταιρίες παράγουν τεράστιες ποσότητες ρούχων, ορισμένες μάρκες πάνε ενάντια στους κανόνες.  Κάθε στοιχείο ενός ρούχου πρέπει να κόβεται προς μία κατεύθυνση ή ακολουθώντας το λεγόμενο ίσιο νήμα του υφάσματος. Για να μπορούν λοιπόν να χρησιμοποιούν κάθε εκατοστό του υφάσματος, συχνά χρησιμοποιούν το ύφασμα χωρίς να ακολουθούν αυτόν τον κανόνα. Ως αποτέλεσμα, τα ρούχα φαίνονται στριμμένα, παραμορφωμένα και περίεργα, ειδικά μετά από μερικές πλύσεις.

Δες επίσης: 6 Tips για να είναι τα ψώνια με τα παιδιά σου παιχνιδάκι!

2. Στραβές ραφές – σημάδια ενός κακοραμμένου ρούχου

ραφές στα ρούχα

Τα ποιοτικά είδη έχουν πυκνές βελονιές και χοντρές ραφές. Δοκίμασε να τραβήξεις ελαφρά τα ραμμένα κομμάτια για να τεστάρεις το πόσο καλά είναι ραμμένο το ρούχο. Εάν οι ραφές τραβιούνται εύκολα ή παρουσιάζουν κενά, τότε μάλλον δεν άξιζε η αγορά.

Δες επίσης: Γυναικεία ρούχα σε vintage στυλ που έχουν επανέλθει στη μόδα

3. Έλεγξε τις άκρες του υφάσματος για λεπτά-πρόχειρα τελειώματα

ραφές ρούχου

Τα παντελόνια και οι φούστες πρέπει να έχουν στρίφωμα (τελείωμα) έως 4 cm. Σε μπλούζες και πουκάμισα μποροείς να δεις και μικρότερο, περίπου 2 εκατοστών. Εάν δεν υπάρχει στρίφωμα ή οι κλωστές φαίνονται χαλαρές, πιθανότατα έχεις αγοράσει ένα χαμηλής ποιότητας ρούχο.

Δες επίσης:Ποια ρούχα κολακεύουν τις γυναίκες ηλικίας 50+

4. Ρούχα με πλαστικά φερμουάρ μάλλον είναι κατώτερα ποιοτικά

φερμουάρ σε ρούχα

Φρόντισε να αγοράσεις ρούχα και αξεσουάρ με μεταλλικά φερμουάρ καλυμμένα με λουράκι: είναι τα πιο αξιόπιστα και αυτά που αντέχουν στο χρόνο. Τα ανοιχτά πλαστικά φερμουάρ συχνά σπάνε και είναι σημάδι κακής ποιότητας σχεδόν σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή ρούχο.

Δες επίσης: Πως η ζώνη πάνω από τα ρούχα θα απογειώσει το ντύσιμο σου!

5. Δώσε σημασία στις τρύπες για τα κουμπιά – tips για να αναγνωρίζεις ένα κακοραμμένο ρούχο

τρύπες για κουμπιά στα ρούχα

Όταν οι κατασκευαστές κατασκευάζουν ένα ψεύτικο ή χαμηλής ποιότητας αντικείμενο, συχνά δεν δίνουν σημασία σε μικρές λεπτομέρειες. Γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάζεις τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες πριν αγοράσειςένα αντικείμενο. Βεβαιώσυ ότι τα κουμπιά είναι ασφαλισμένα και ότι δεν προεξέχουν νήματα. Οι τρύπες πρέπει να είναι καλυμμένες και ομοιόμορφα κομμένες!

Δες επίσης: 5 Σημαντικοί λόγοι για να αγοράζεις vintage ρούχα!

6. Ρούχα χωρίς διπλή επένδυση στα σημεία που πρέπει

ποιοτικό σακάκι

Δες επίσης: Επώνυμα γυναικεία ρούχα με εκπτώσεις έως και -85%

Οι κατασκευαστές φθηνών ρούχων συχνά παραλείπουν την επένδυση ενός ρούχου για να εξοικονομήσουν χρήματα. Ωστόσο, σε πολλά ρούχα η διπλή επιφάνεια είναι απαραίτητη έτσι ώστε να βοηθά το ένδυμα να κρατήσει τη δομή του. Ειδικά σε σακάκια, πουκάμισα ή φούστες, τα εσωτερικά στρώματα του ρούχου είναι καθοριστικά για την όψη τους. Έτσι, πρέπει πάντα να ελέγχεις το εσωτερικό του ρούχου και να το ψηλαφάς σε όλο του το μήκος για να καταλάβεις τις στρώσεις του.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts