ti ipodilwnei kathe stasi swmatos

Πως να χρησιμοποιείς σωστά τη γλώσσα του σώματος σου!

by ediva

Κορίτσια μου αγαπημένα, σήμερα έχουμε να συζητήσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα, τη γλώσσα του σώματος. Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί η εξής κατάσταση. Οι γυναίκες τραβούν υπερβολικά την seχουαλική προσοχή των αντρών, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ενοχλούμαστε, αλλά να αναρωτιόμαστε και γιατί να συμβαίνει. Βέβαια και από την πλευρά των αντρών γίνεται δύσκολη η κατάσταση γιατί δεν είναι σίγουροι αν πρέπει να κάνουν κάποια κίνηση ή να μείνουν στα βλέμματα μόνο.

Τι “φταίει” για όλο αυτό το μπέρδεμα; Η γλώσσα του σώματος και πως επικοινωνούμε μέσα από αυτή. Μπορεί να κάνεις κινήσεις που να μην πιστεύεις ότι προκαλούν παρόλα αυτά, κάποιος άλλος να το αντιληφθεί αλλιώς. Οπότε από ότι καταλαβαίνει το σημερινό θέμα είναι η γλώσσα του σώματος και να να την χρησιμοποιήσεις σωστά για να θέσεις τα όρια σου.

Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να είσαι ξεκάθαρη τόσο στον επαγγελματικό σου χώρο, όσο και στις κοινωνικές σου συναναστροφές. Δίνοντας λίγη παραπάνω προσοχή στα “διακαιώματα” που δίνεις με τις κινήσεις σου, μπορείς να γλιτώσεις μια σειρά από παρεξηγήσεις! Δες επίσης τα 24 σημάδια για να καταλάβεις αν του αρέσεις!

Γλώσσα του σώματος: Πως να την χρησιμοποιήσεις σωστά για να θέσεις τα όρια σου!

 

Πρόσεξε την στάση του σώματος σου

 ti ipodilwnei kathe stasi swmatos

Στάσου με ίσια την πλάτη και ίσια και ενωμένα πόδια όταν πρόκειται για συνέντευξη. Δείχνεις αυτοπεποίθηση, ικανότητα και άνεση. Αν καμπουριάζεις ή αν “αράζεις” στην καρέκλα θα δώσεις το μήνυμα ότι δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η δουλειά. Όσο αφορά τα ραντεβού σου και γενικότερα την κοινωνικοποίηση, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Ναι πάντα το να στέκεσαι με ίσιο το κορμί δηλώνει αυτοπεποίθηση, αλλά και το να καθίσει λίγο πιο χύμα δεν πειράζει.

Παρόλα αυτά μην σταυρώνεις τα χέρια σου και μην χαζεύεις. Αυτό είναι ένδειξη αδιαφορίας και ότι βαριέσαι τον συνομιλητή σου. Δείξε ενδιαφέρον, κάτσε λίγο πιο κοντά στον συνομιλητή σου. Πρόσεξε όμως! Όχι υπερβολικά κοντά, ειδικά όταν πρόκειται για ραντεβού,μιας και μπορεί να παρεξηγηθεί πολύ γρήγορα.

Δες επίσης: 7 Τρόποι να κάνεις εντύπωση που θα μείνει για πάντα!

Έλεγξε τον τρόπο με τον οποίο κοιτάζεις

Ένα βλέμμα μπορεί να σκοτώσει. Οι γυναίκες συνήθως κοιτάμε, σύμφωνα με αυτό που σκεφτόμαστε. Για παράδειγμα αν σου αρέσει κάποιος από την δουλειά μην καρφώσεις το βλέμμα σου πάνω του και τον κοιτάζεις λες και θέλεις να του κάνεις πονηρά πράγματα επί τόπου. Εκτός αν είναι αυτός ο στόχος σου. Είναι σημαντικό να ελέγχεις τον τρόπο που θα κοιτάξεις τον άλλο- με σεβασμό, με αυστηρότητα, φλερτάροντας- μιας και μέσα από τα μάτια μας περνάνε τα συναισθήματα μας, όσο και αν δεν το πιστεύεις.

Δες επίσης: 12 Κόλπα να του δείξεις ότι σου αρέσει για να κάνει κίνηση!

Η κολακεία θέλει μέτρο

ginaika flertarei antra

Αυτό ισχύει και για τα λόγια και για τις πράξεις. Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να παρεξηγηθεί ένα άγγιγμα στο μπράτσο; Μπορεί να το έκανες τελείως ασυναίσθητα, μπορεί να το έκανες γιατί το ένιωθες ή γιατί θέλεις να δείξεις συμπάθεια προς τον συνομιλητή σου. Και όμως, εκείνη την στιγμή μπορεί ο άντρας που έχεις απέναντι σου να το πάρει αλλιώς.

Για να αποφύγεις τις παρεξηγήσεις και να είναι ορατά τα όρια της φιλίας, επαγγελματικής σχέσης ή ερωτικής, φρόντισε να προσέχεις τις κινήσεις σου. Αν θες να πεις ένα καλό λόγο που να συνοδεύεται και από κάποια σωματική έκφραση, μπορείς να κάνεις μια χειραψία, να “κόλλα πέντε” ή ένα χαρούμενο κλείσιμο του ματιού- εκτιμώντας πάντα την κατάσταση και τι είναι πρέπον.

Το σώμα σου πρέπει να συμφωνεί με αυτό που νιώθεις

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά κυρίως το κατά πόσο με την γλώσσα του σώματος σου, θα επιτρέψεις σε κάποιον άντρα να σε πλησιάσει και να κάνει κίνηση για να σε ζητήσει σε ραντεβού ή να σε φιλήσει ή γενικότερα να πάρει κάποιο δικαίωμα. Αν δεν σου αρέσει κάποιος, μην το παρακάνεις με την γλώσσα του σώματος σου για να τον κάνεις να νιώσει καλύτερα. Το πιο πιθανό είναι να καταφέρεις να δώσεις τις λάθος εντυπώσεις και τις τελείως αντίστροφες από αυτές που νιώθεις.

Για αυτό το λόγο, καλό θα ήταν να πάρεις λίγο χρόνο και να μελετήσεις τις κινήσεις σου και τον τρόπο που προσεγγίζεις τους άλλους. Φρόντισε οι κινήσεις του σώματος σου- κάθε χάδι, βλέμμα, χαμόγελο- να αντιστοιχούν σε αυτό που νιώθεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Απλά θέλει λίγο να έχεις τον νου σου! Δες επίσης ποιες είναι οι 8 συνήθειες που προδίδουν στοιχεία της προσωπικότητας σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts