προγούλι κολάζ

Πώς θα απαλλαγούμε απ’ το προγούλι;

by Eleni K.

Πολλές φορές υπάρχουν σημεία στο σώμα στα οποία κατακάθεται το λίπος. Ακόμα και αν κάνουμε δίαιτα και βλέπουμε τα κιλά να πέφτουν, υπάρχουν σημεία που το λίπος επιμένει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό. Σημεία όπως το προγούλι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που οι άνθρωποι αναπτύσσουν προγούλι και πολλές φορές δεν έχει να κάνει με τα κιλά. Μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, ή μια κακή στάση σώματος που αποδυναμώνει τους μύες της περιοχής. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, σίγουρα θέλουμε να απαλλαγούμε από το προγούλι και υπάρχουν πολλές ασκήσεις που  μπορούν να μας βοηθήσουν.

Πώς διώχνουμε το προγούλι;

1. Σφυρίζοντας στο ταβάνι

Αυτή η άσκηση ενδείκνυται για ενδυνάμωση των μυών και για να δώσουμε στο λαιμό μας ένα διάλειμμα μετά από χρόνο που καθόμαστε στο γραφείο. Καθίστε με ίσια πλάτη και χαλαρούς ώμους. Γύρτε το κεφάλι πίσω ώστε να δείτε το ταβάνι και κλείστε τα χείλη σαν να πάτε να σφυρήξετε. Τα χείλη πρέπει να είναι μεν χαλαρά, αλλά τόσο σφιχτά ώστε να νιώθετε ένα τράβηγμα και στις δύο πλευρές του λαιμού. Μείνετε για δέκα με είκοσι δευτερόλεπτα. Δέκα επαναλήψεις είναι συνήθως αρκετές.

σφυρίζοντας το ταβάνι

Δες επίσης:4 Ασκήσεις για να διώξεις τα ανεπιθύμητα “ψωμάκια”

2.Φιλήστε τον ουρανό

Αυτή η άσκηση μοιάζει με την προηγούμενη. Σταθείτε ίσιοι και με τους ώμους χαλαρούς. Στρέψτε το κεφάλι προς το ταβάνι. Σουφρώστε τα χείλη και προσπαθήστε να φιλήσετε τον ουρανό εκτείνοντας τα χείλη όσο πιο μακριά απ’ το πρόσωπο γίνεται. Έχετε πετύχει σωστά την άσκηση, αν οι μύες γύρω απ’ το λαιμό και το σαγόνι νιώθουν τεντωμένοι , αλλά άνετα. Κρατείστε για πέντα με είκοσι δεύτερα. Επαναλάβετε δέκα με δεκαπέντε φορές ανά σετ.

φιλώντας τον ουρανό

Δες επίσης:5 Απλές ασκήσεις που καίνε πολλές θερμίδες!

3. Πιέστε μια μπάλα

Πιέστε μια μπάλα με το πιγούνι σας. Το μέγεθος της μπάλας μπορεί να είναι πέντε με δέκα εκατοστά. Η μπάλα πρέπει να είναι μαλακή και εύκολη να την πιέσετε. Καλύτερα να κάνετε αυτήν την άσκηση καθιστοί με ίσια πλάτη και χαλαρούς ώμους. Τοποθετήστε τη μπάλα κάτω απ’ το πιγούνι και χρησιμοποιήστε το για να πιέσετε τη μπάλα προς τα κάτω με σταθερές κινήσεις. Επαναλάβετε δέκα με τριάντα φορές κάθε φορά.

πίεση μπάλας με σαγόνι

Δες επίσης: 7 Αξεσουάρ γυμναστικής για να γυμναστείς σωστά στο σπίτι!

4. Στραβομουτσουνιάστε ελεύθερα

Μια άλλη αποτελεσματική μέθοδος είναι να κάνετε ένα μορφασμό δυσαρέσκειας. Όρθιος ή καθήμενος κρατήστε το κάτω χείλος σας όσο μπορείτε σαν να στραβομουτσουνιάζετε. Με το χείλος ακίνητο σε πλήρη μορφασμό δυσαρέσκειας, χρησιμοποιήστε τους μύες του προσώπου, ώστε να κλίνετε το πιγούνι προς το στήθος χωρίς να κινείτε το πάνω μέρος της πλάτης. Κρατήστε για τρία δεύτερα. Χαλαρώστε τους μύες και ξαναρχίστε. Επαναλάβετε για δέκα με είκοσι φορές μέχρι να κουραστεί ο λαιμός.

έκφραση δυσαρέσκειας

5. Μασώντας μαστίχα

Το μάσημα της μαστίχας είναι μια ακόμα άσκηση για τους μύες του προσώπου και κυρίως για τα σαγόνια. Το συνηθισμένο μάσημα μαστίχας μπορεί να συνεισφέρει σε ένα γενικό χάσιμο λίπους στο πιγούνι, αλλά πρέπει να συνδυάζεται και με τις υπόλοιπες ασκήσεις γιατί μόνο με αυτό δεν θα δείτε ιδιαίτερα αποτελέσματα.

μάσημα μαστίχας

6. Το χασμουρητό του λιονταριού

Το νόημα αυτής της άσκησης είναι να ανοίξετε το στόμα πλατιά καθώς βγάζετε έξω τη γλώσσα όσο το δυνατόν περισσότερο σα λιοντάρι που χασμουριέται. Είναι μια πολύ καλή άσκηση για να δυναμώσετε τους μύες του πιγουνιού, λαιμού και προσώπου. Έχετε πετύχει σωστά την άσκηση όταν οι μύες του λαιμού, πιγουνιού και σαγονιού έχουν σφιχτεί. Πιέστε τη γλώσσα έξω για δέκα δεύτερα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε τη διαδικασία δέκα φορές.

χασμουρητό λιονταριού

 

Πέραν των ασκήσεων

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πέραν των ασκήσεων που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε απ’ το προγούλι. Αναζητήστε την ένεση Kybella, λύσεις της πλαστικής χειρουργικής, κάντε laser που λιώνει το λίπος με θερμότητα όπως το Fotona, διώξτε το προγούλι με ραδιοσυχνότητα ή κρυολιπόλυση.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts