γυναικα κραταει το κινητο της και σκεφτεται

Πως να ξεκολλήσεις από το κινητό σου!

by ediva

Αν έχεις νιώσει και εσύ αυτή την ανεξήγητη ανάγκη να σκρολάρεις συνέχεια στο κινητό σου χωρίς συγκεκριμένο λόγο και σκοπό και περνάς ώρες σε αυτό χωρίς να κάνεις κάτι πραγματικά ουσιώδες, τότε ξέρεις για τι μιλάω. Ο εθισμός με το κινητό είναι πραγματικός και σου σαμποτάρει τη ζωή χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Ίσως έχεις προσπαθήσει να μειώσεις τη χρήση του κινητού σου αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αυτό είναι λογικό καθώς οι εφαρμογές είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να σου τραβούν συνεχώς τη προσοχή και να σε κάνουν να κολλάς. Όμως υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσεις αυτό και εδώ θα βρεις 6 από αυτούς για να απαλλαγείς από τον εθισμό σου με το κινητό!

Πως να ξεκολλήσεις από το κινητό σου!

 

1. Μην το πάρεις στα χέρια σου αφού ξυπνήσεις

κινητό εθισμός γυναίκα

Το ξύπνημα σου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και παίζει σημαντικό ρόλο για το πως θα εξελιχθεί η υπόλοιπη σου μέρα. Όταν ξυπνήσεις λοιπόν φρόντισε το κινητό να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα αρπάξεις, γιατί αν γίνει αυτό πολύ πιθανό να καταλήξεις άλλη μια ώρα στο κρεβάτι κάνοντας τίποτα. Αντίθετα σήκω, φτιάξε έναν καφέ, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε λίγη γυμναστική. Γενικά προτίμησε απλά οτιδήποτε άλλο που δε συμπεριλαμβάνει την επαφή σου με μια ηλεκτρονική συσκευή. Αν το κάνεις αυτό για λίγες μέρες θα παρατηρήσεις τρομερή αλλαγή στη διάθεση σου όχι μόνο το πρωί αλλά και κατά την διάρκεια όλης της μέρας!

2. Βάλε την επιλογή ‘μην ενοχλείτε’

Εθισμένη γυναίκα στο κινητό

Φυσικά το κινητό χρειάζεται και η λύση για να μετριάσεις τη χρήση του σίγουρα δεν είναι το καταργήσεις
εντελώς. Αν χρειάζεσαι απαραίτητα το κινητό σου για κάποια δουλειά ή για να ακούς μουσική αλλά δε θες να σε απασχολούν τα μηνύματα ή τυχόν ειδοποιήσεις που μπορεί να πετάγονται που και που υπάρχει λύση! Όλα τα κινητά έχουν μια ρύθμιση ‘μην ενοχλείτε’ που ουσιαστικά μπλοκάρει τις ειδοποιήσεις ενώ το χρησιμοποιείς. Όταν βλέπεις ένα νέο μήνυμα ή μια νέα ειδοποίηση είναι λογικό να σου κινείται η περιέργεια και να θες να δεις τι είναι. Με τη ρύθμιση αυτή θα απαλλαγείς από αυτό!

3. Διέγραψε εφαρμογές

χέρια με χειροπέδες και κινητό
Ένας άλλος τρόπος να ξεκολλήσεις από το κινητό σου είναι να διαγράψεις μερικές εφαρμογές, ειδικά αυτές που σου τρώνε πολύ χρόνο δίχως λόγο. Για παράδειγμα αν έχεις και facebook, instagram ή/και twitter καλό θα ήταν να κρατήσεις ένα μόνο από αυτά. Έτσι κι αλλιώς έχουν παρόμοια λειτουργία και επομένως δε τα χρειάζεσαι όλα. Επίσης αν έχεις κατεβασμένα πολλά παιχνίδια μπορείς να διαγράψεις μερικά και να κρατήσεις ένα ή δύο.

4. Άφηνε το για λίγες ώρες

ζευγάρι αγκαλιά εθισμένο στα κινητά

Συχνά λέγεται ότι καλή λύση για να μειώσεις τη χρήση του κινητού είναι να το κλείνεις για κάποιες ώρες. Αυτό όμως αν και μπορεί να λειτουργεί μερικές φορές σου δημιουργεί το αίσθημα στέρησης που μπορεί να επιδράσει πολύ αρνητικά σε εσένα. Μπορείς απλώς να το αφήνεις σε ένα άλλο δωμάτιο όταν είσαι σπίτι ή μέσα στη τσάντα σου αν είσαι έξω. Απόφυγε το να κρατάς στο χέρι σου ή να έχεις στη τσέπη σου το κινητό καθώς θα μπεις πιο εύκολα στον πειρασμό να το ανοίξεις. Αν καταφέρεις να το κάνεις αυτό για κάποιο καιρό μετά θα σου γίνει συνήθεια να μη το χρησιμοποιείς τόσο!

5. Γέμισε το πρόγραμμα σου

ζευγάρι στα κινητά στο κρεβάτι

Το κινητό μερικές φορές γεμίζει τις ‘κενές’ σου ώρες. Ένας τρόπος λοιπόν να αποφύγεις το να πιάσεις αμέσως το κινητό είναι να γεμίσεις το πρόγραμμα σου. Το να είσαι πολυάσχολη δε σημαίνει ότι δε ξεκουράζεσαι ποτέ, απλά σημαίνει ότι γεμίζεις τον χρόνο σου με πράγματα που αγαπάς. Έτσι ουσιαστικά δε θα έχεις χρόνο για το κινητό, παρά μόνο όταν πραγματικά το χρειάζεσαι. Με τον τρόπο αυτό θα είσαι πιο χαρούμενη και γεμάτη και θα καλυτερεύσεις τόσο τη σχέση σου με τον εαυτό σου όσο και τις σχέσεις σου με τους άλλους!

6. Άλλαξε φιλοσοφία

πληκτρολογώντας στο κινητό

Σε όλα τα πράγματα στη ζωή, αν θες να αλλάξεις κάτι πρέπει πρώτα να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Έτσι και με το κινητό κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου γιατί το χρειάζεσαι. Σκέψου πως θα έπρεπε να το χρησιμοποιείς, πως όντως το χρησιμοποιείς καθώς και τι αποτελέσματα έχει στη ζωή σου. Αναρωτήσου αν υπάρχουν άλλοι τρόποι να καλύψεις τα κενά που σου καλύπτει το κινητό καθώς και πως πραγματικά θέλεις να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο. Αν βάλεις όλες αυτές τις σκέψεις σε μια σειρά θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι δε χρειάζεσαι τόσο πολύ το κινητό όσο νόμιζες. Έτσι θα μπορείς επιτέλους να απολαμβάνεις τα οφέλη του κινητού έχοντας όμως τον έλεγχο στη χρήση του!

Related Posts