adiakrito vlema sto kinito tou agoriou

Είναι σωστό να ψάχνεις το κινητό του συντρόφου σου;

by ediva

Σίγουρα από τις πρώτες αντιδράσεις σου στον τίτλο θα είναι ότι αυτό είναι μεγάλη κατινιά και δε θα έπρεπε καμιά μας να το κάνει. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι το έχεις κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Η ζήλια είναι ένα από τα μικρόβια που σε προκαλούν να κάνεις πράγματα για τα οποία μετά δεν είσαι περήφανη ή δε θέλεις να παραδεχτείς ότι έχεις κάνει. Εσύ πόσο σωστό, πιστεύεις ότι είναι, να ψάχνεις το κινητό του συντρόφου σου;

Μιλήσαμε με τους ειδικούς και έχουμε την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο ειδικός, δεν είναι άλλο από έναν ψυχολόγο γάμου ή ψυχοθεραπευτή με ειδίκευση στα ζευγάρια. Μας ανέλυσαν τα πάντα. Γιατί συμβαίνει, τι συμβαίνει στο ζευγάρι για να φτάσεις στο σημείο να το κάνεις και τελικά πόσο σωστό ή όχι είναι να το κάνεις.

Δες επίσης: Πως θα βελτιώσεις τη σχέση σου με την γλώσσα της αγάπης!

Είναι  οκ να τσεκάρεις το κινητό του συντρόφου σου;

kopela koitazei to kinito tou agoriou

Θα ήθελα να μοιραστώ αρχικά την δική μου εμπειρία πάνω στο θέμα. Δε θα σου πω ψέμματα όταν ήμουν γύρω στα 17-18 και έκανα την πρώτη μου σχέση το τόλμησα. Λίγο οι φίλες μου που μου έλεγαν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει κάθε γυναίκα να κάνει για να ξέρει τα πάντα, λίγο οι ανασφάλειες της πρώτης σχέσης. Δεν βρήκα κάτι, ούτε και το τότε αγόρι μου το έμαθε ποτέ. Όμως θυμάμαι το συναίσθημα της ενοχής που ένιωσα όταν έψαχνα το κινητό του και μετά τις τύψεις που παραβίασα τον προσωπικό του χώρο.

Κάποια χρόνια αργότερα ήρθε η ώρα που η μοίρα μου γύρισε τα πράγματα και ήμουν εγώ εκείνη που της έψαξαν το κινητό. Κοιμόμασταν με το αγόρι μου και ξύπνησε μέσα στο βράδυ και μου έψαξε το κινητό. Όχι απλά μου το εξομολογήθηκε, αλλά μου ζήτησε και τα ρέστα που μιλάω με τους φίλους μου μέχρι αργά. Δε μπορώ να σου περιγράψω την οργή και τον θυμό που με κατέκλυσε όχι τόσο για το ότι ήθελε να μου βάλει ωράριο  στο πότε θα μιλάω με τους φίλους μου, αλλά για το γεγονός ότι έψαξε το κινητό μου.

Γιατί όμως ψάχνουμε τα κινητά των συντρόφων μας;

poso swsto einai na psachneis to kinito tou sintrofou, ediva.gr

Οι σύμβουλοι γάμου λένε ότι ο κύριος λόγος που το κάνουμε είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Δεν πιστεύουμε όσα μας λέει ο σύντροφος μας και κάπως έτσι προσπαθούμε να βρούμε που είναι η αναλήθεια ή το ψέμα. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη αυτοπεποίθησης και με όλες τι ανασφάλειες που έχει ο καθένας μας, οδηγεί σε αυτή την πράξη. Το γεγονός ότι μετά οι περισσότεροι νιώθουμε λες και έχουμε κάνει έγκλημα έγκειται στο ότι πλέον συνειδητοποιούμε πλήρως την πράξη μας, άσχετα με το αν βρήκαμε κάτι ή όχι.

Δες επίσης: 6 Λόγοι που η εμπιστοσύνη σε μια σχέση είναι πιο σημαντική από την αγάπη!

Τι λέει αυτή η πράξη για την σχέση;

ginaika krifokoitaei kinito

Τα κακά νέα είναι ότι για να το κάνεις και να ψάξεις το κινητό του συντρόφου σου σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα σας ή ότι δεν υπάρχει καν επικοινωνία. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σου πω πως είναι από τα πρώτα σημάδια ότι η σχέση σας χρειάζεται ψυχολόγο. Γιατί αν δεν υπάρχει επικοινωνία σε μια σχέση τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσεις, σίγουρα όμως χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο και συναισθήματα για να δεις τι συμβαίνει.

Τελικά είναι οκ να ψάχνεις το κινητό του άλλου;

adiakrito vlema sto kinito tou agoriou

Δες επίσης: Ένα ωραίο “παιχνίδι” το οποίο σίγουρα θα βελτιώσει τη σχέση σας!

Κορίτσια μου δε θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΌΧΙ. Ψάχνοντας το κινητό του συντρόφου αρχικά παραβιάζει τον προσωπικό του χώρο- και όλοι θέλουμε τον προσωπικό μας χώρο κακά τα ψέματα. Παραβιάζεις το δικαίωμα του να σου πει ή να σου δείξει πράγματα στον χρόνο που θέλει και τελικά γκρεμίζεις τόσο απλά κάθε τούβλο εμπιστοσύνης που έχετε βάλει σε αυτή τη σχέση. Μπορεί να σου ακουστεί βαρύ, όμως είναι μια μορφή προδοσίας αντίστοιχη του να έβρισκες ότι σε απατά.

Αν τόσο πολύ έχεις τις αμφιβολίες σου, συζήτα, ρώτα και αν ο σύντροφος σου από μόνος του σου δώσει το κινητό του να το ψάξεις, σκέψου το καλά  πριν το πάρεις. Γιατί ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που ο άλλος στο δίνει οικειοθελώς, η κίνηση να το πάρεις και να ψάξεις θα αποτελέσει ρήγμα στην σχέση σας.

Related Posts