patates-gemistes-beikon

Λαχταριστή ψητή πατάτα με cheddar, μπέικον και φιλαδέλφεια!

by ediva-author

Σενάριο πρώτο: Υπάρχουν πάντα αυτές οι ημέρες που απλώς θέλεις να φας πατάτες. Επειδή όμως, δεν είναι πλήρες γεύμα, συνήθως μαγειρεύεις κάτι άλλο.

Σενάριο δεύτερο: Έφτασες σπίτι από τη δουλειά και δεν έχεις μαγειρέψει από το προηγούμενο βράδυ. Δεν θέλεις να φτιάξεις κάτι, αλλά ούτε και να παραγγείλεις απέξω, γιατί θέλεις να κάνεις οικονομία.

Και τα δύο σενάρια έχουν μια απλή λύση, πάρε πατάτες, που είναι και φθηνές και με 2-3 άλλα υλικά, θα γίνουν το τέλειο γεύμα και όχι μάλιστα απλό. Θα νιώσεις σεφ, χωρις ουσιαστικά να έχεις κάνει τίποτα ιδιαίτερο. Την ιδέα αυτή, την έχουμε δει να εφαρμόζεται σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, που αντι να φτιάχνουν κρέπες, ψήνουν μεγάλες πατάτες και σε αφήνουν να τις γεμίσεις με ότι θελήσεις εσύ!

 

Δες επίσης: Φτιάξε κουλουράκια της τύχης (fortune cookies).

 

Υλικά για νόστιμη ψητή πατάτα!

ulika-pshtes-patates

Θα χρειαστείς:

  • 4-6 πατάτες για φούρνο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • τυρί τσένταρ σε κρέμα ή τριμμένο
  • τυρί φιλαδέλφεια απλό
  • κρεμμύδι
  • μπέικον
  • σχοινόπρασο
  • 4 με 6 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για πατάτες στο φούρνο!

pshsimo-patatas-alouminoxarto

Ξέπλυνε πάρα πολύ καλά τις πατάτες, να φύγουν όλα τα χώματα, χωρίς να τις καθαρίσεις όμως. Θα ψηθούν με τη φλούδα τους! Στη συνέχεια κόψε 6 αλουμινόχαρτα, βάλε από μία πατάτα στο καθένα, άλειψε τες εξωτερικά με ελαιόλαδο, ρίξε πάρα πολύ λίγο αλατοπίπερο και τύλιξε τες.

Άναψε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βάλτες μέσα για 20-30 λεπτά (αναλόγως και το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου). Μπορείς να τις τοποθετήσεις στη σχάρα ή πάνω σε μια επιφάνεια ψησίματος.

Όσο ψήνονται, κάνε προεργασία στα υπόλοιπα υλικά σου, καθάρισε το κρεμμύδι, κόψε το τσένταρ και το μπέικον σε τετραγωνάκια και ανέμειξε το σχοινόπρασο με τη φιλαδέλφεια.

patata-gemisth-mpeikon

Δες επίσης: Συνταγή για μεξικάνικο κοτόπουλο!

Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, τις βγάζεις έξω πολύ προσεκτικά, γιατί τα αλουμινόχαρτα καίνε. Θα καταλάβεις, ότι έχουν ψηθεί, αν βάλεις μια οδοντογλυφιδα μέχρι τη μέση, περίπου, της πατάτας και δε βρίσκεις κάτι σκληρό στη διαδρομή.

Άνοιξε το αλουμινόχαρτο και πασπάλισε τις αχνιστές πατατούλες με τυρί, κρεμμύδι και μπέικον. Στην κορυφή βάλε φιλαδέλφεια και ρίξε από πάνω λίγο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.

Related Posts