6 Σημάδια ότι είσαι έτοιμη για συγκατοίκηση!

by ediva-girl

Είσαι με μια σχέση και σκέφτεσαι σιγά σιγά την ιδέα της συγκατοίκησης αλλά δεν ξέρεις αν είναι ο σωστός χρόνος; Σίγουρα υπάρχουν κάποιες  ενδείξεις που στο μαρτυρούν!

Από προσωπική πείρα αλλά και από  φίλες μου, βλέπω πως  για να αρχίσουμε εμείς οι γυναίκες να θέλουμε να μείνουμε με κάποιον, είμαστε θα έλεγα λιγάκι δύσκολες. Και θα σου πω αμέσως τι εννοώ, με αυτό. Αν δεν μας καλύπτει ο άλλος σχεδόν απόλυτα, αν δεν νιώθουμε ότι δεν θα μας καταπιέσει η συμβίωση μαζί του, μόνο τότε θα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε πιο σοβαρά, σαν ιδέα.

Και κατά την γνώμη μου, πολύ καλά θα κάνουμε γιατί το να μένεις κάτω από την ίδια στέγη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, και θέλεις ή όχι τα σοβαρεύει τα πράγματα μεταξύ σας. Οπότε πριν να σου πω πώς θα καταλάβεις ότι όντως είσαι έτοιμη για να μείνεις με τον σύντροφό σου, καλό είναι να ξέρεις τι σε περιμένει, τι θα αλλάξει αλλά κι αν είσαι στην σωστή φάση για όλα αυτά.

Πώς θα καταλάβεις ότι είσαι έτοιμη για συγκατοίκηση!

 

1. Τον θέλεις πάρα πολύ

zeugari-agapimeno

Σίγουρα για να πας να μείνεις με κάποιον δεν αρκεί απλά να περνάς καλά μαζί του. Πρέπει να τον θέλεις πολύ, να σου αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί και να μην νιώθεις ότι σε δεσμεύει με την αρνητική έννοια. Δηλαδή είσαι μεν σε σχέση, αλλά δεν στερείσαι την προσωπική σου ελευθερία.

2. Δεν το κάνεις για το γάμο

gamos

Θα ήταν λάθος γενικά να μείνεις με κάποιον με σκοπό υποσυνείδητα ότι θα καταλήξει η σχέση σας σε μια μόνιμη δέσμευση. Ο γάμος καλό είναι να προκύπτει φυσικά και πίστεψέ με όταν είναι να έρθει, θα έρθει.

3. Έχεις την οικονομική δυνατότητα

zeugari-koytes

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχεις και συ και ο σύντροφός σου τις δικές σας δουλειές, να είστε ανεξάρτητοι και σίγουροι ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά στην διαχείριση των μηνιαίων λογαριασμών , στο ενοίκιο (αν υπάρχει) αλλά και γενικά σε όλα τα έξοδα της κοινής σας στέγης.

4. Είσαι έτοιμη για υποχωρήσεις

zeygari-se-koino-spiti

Το να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου τον ίδιο χώρο καθημερινά για πολλές ώρες δεν είναι εύκολο. Μπορεί ο ένας να θέλει να βγει και ο άλλος όχι ή ακόμη να θες να καλέσεις φίλες σου σπίτι κι αυτός να είναι κουρασμένος. Οπότε πρέπει να είσαι έτοιμη για αμοιβαίες υποχωρήσεις.

5. Θες να είσαι ο εαυτός σου

sugatoikhsh

Όταν έχουμε σχέση με κάποιον και μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά όμορφα θέλουμε να γίνουμε και πιο αυθόρμητες.Επίσης θα σε δει πως είσαι την ώρα που ξυπνάς, όταν είσαι άρρωστη και το αντίθετο βέβαια. Είσαι έτοιμη για αυτό;

6. Η συγκατοίκηση απλά προέκυψε

nearo-zeugari

Τέλος στην περίπτωση που απλώς σου λέει μια μέρα, φέρε τα πράγματά σου και μείνε μαζί μου αν η καρδιά σου το θέλει πολύ, απλά κάνε το. Και αν βλέπεις ότι δεν βαριέσαι μαζί του αλλά από την άλλη δεν τα παραμελείς όλα για χάρη του, τότε συνέχισε!

Related Posts