Συνταγή για γεμιστό ψωμί με ελιές!
 

Συνταγή για νόστιμο γεμιστό ψωμί με ελιές!

Γεμιστό ψωμί με ελιές.Αυτή τη συνταγή την εμπνεύστηκα από τη γιαγιά μου στο χωριό και κάθε φορά που τη φτιάχνω μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.Και θα μοιραστώ τα μυστικά της μαζί σας.

Και τώρα μια ερώτηση…Έχεις βαρεθεί το κλασικό ψωμί? Θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό αλλά και διαχρονικό?

 

 

 

 

 

Για νόστιμες και εύκολες συνταγές εδώ!

 

 

Φτιάξε γεμιστό ψωμί με ελιές!

 

gemisto-psomi-ediva(1)

 

Ας αρχίσουμε!

Υλικά για το γεμιστό ψωμί με ελιές

 

gemisto-psomi-ediva(4)

Τι θα χρειαστείτε:

2 κιλά  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φακελάκια μαγιά ξερή

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 λίτρο νερό

3  κουταλιές της σούπας λάδι

2 χούφτες ελιές της επιλογής σας κομμένες σε  λωρίδες χωρίς κουκούτσια

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκια ή ξερή

λίγο δενδρολίβανο

σουσάμι (αν θέλουμε)

2 κομματάκια φέτα (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Βράζουμε το νερό μέχρι να γίνει χλυαρό και προσθέτουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος, βάζουμε το λάδι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

gemisto-psomi-ediva(2)

Ύστερα,αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τουλάχιστον μια με δυο ώρες σε πολύ ζεστό περιβάλλον. Η γιαγιά μου τη σκέπαζε με διάφορες πετσέτες και σεντόνια για να φουσκώσει πιο γρήγορα.

gemisto-psomi-ediva(5)

Αφού φουσκώσει τη κόβουμε στα δύο ή σε όσα κομμάτια θέλουμε εμείς,έτσι ώστε να γίνουν όσα καρβέλια εσείς θέλετε.Έπειτα, προσθέτουμε και τις ελιές σε κάθε καρβελάκι (αν θέλουμε βάζουμε και τη φέτα) και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά  μαζί.

gemisto-psomi-ediva(6)

Τέλος, βάζουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο ή ξερό και ξανά πλάθουμε,ζυμώνοντας παράλληλα.

gemisto-psomi-ediva(8)

Άν θέλετε μπορείτε να βάλετε και τυρί κίτρινο ή κάποιο είδος αλλαντικό ή και ντομάτα,πιπεριές και ο,τι άλλο προτιμάτε. Αλέιφουμε ενα ταψί με λάδι και φτιάχνουμε μικρά καρβελάκια και φρατζολάκια.

gemisto-psomi-ediva(7)

Στολίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά με μία ώρα. (Πρέπει  το ψωμί να  έχει φουσκώσει για να είναι έτοιμο). Βγάζουμε τα καρβελάκια  από τον φούρνο και τα βάζουμε, ενώ είναι ζεστά,ανάποδα σε μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία τους,καλά διπλωμένα.

gemisto-psomi-ediva(3)

Καλή σou επιτυχία!

Άν έχεις να μου προτείνεις κάποια δική σου συνταγή ή έχεις απορίες σχετικά με τη συνταγή,άφησε μου ενα σχόλιο απο κάτω.Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ τις ιδέες σας

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites