marmelada-stafili

Συνταγή για μαρμελάδα σταφύλι!

by ediva

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι μαρμελάδες;

Τα σταφύλια είναι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα για πολλούς λόγους, μπορείς να το βάλεις σε φαγητά, σε γλυκά, μπορείς να φας τα φύλλα του σε σαρμαδάκια και φυσικά μπορείς να το συνοδέψεις ως κρασάκι σε κάθε γεύμα.

Το καλό βέβαια με τις μαρμελάδες είναι ότι δεν χαλάνε για πάρα πολύ καιρό (με προϋπόθεση το καλό σφράγισμα) και τρώγονται στο πρωινό χειμώνα/καλοκαίρι.

Πώς να κάνεις την μαρμελάδα σταφύλι!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Σταφύλια
  • Ζάχαρη
  • Σε ίσες ποσότητες (ανάλογα πόσο θέλεις να φτιάξεις) π.χ. 2 φλιτζάνια σταφύλι + 2 φλιτζάνια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μάζεψε τα σταφύλια σου.Αν μπορέσεις να τα μαζέψεις και απευθείας από το αμπέλι ακόμα καλύτερα, είναι πολύ εύγευστα και ας έχουν μερικά πολλούς σπόρους.

Βήμα 2

Βάζεις τα σταφύλια σε μια κατσαρόλα προσθέτεις λίγο νερό, ανάβεις το μάτι της κουζίνας και το μαγείρεμα/πολτοποίηση αρχίζει.

Βήμα 3

Το αφήνεις να σιγοβράζει για 15 λεπτά

Βήμα 4

Τα στραγγίζεις καλά. Το ιδανικό είναι με ένα τούλι ώστε να μην κρυσταλλώσει.

Βήμα 5

Τα βαζάκια και τα καπάκια τους πρέπει να έχουν αποστειρωθεί είτε βράζοντας τα είτε «ψήνοντας» τα στον φούρνο. Μην φοβάσαι δεν παθαίνουν τίποτα.

Βήμα 6

Για κάθε φλιτζάνι σταφύλια προσθέτεις ίση ποσότητα ζάχαρη. Το αφήνεις να πάρει μια βράση, και στη συνέχεια προσθέτεις σιγά-σιγά ένα ακόμα φλιτζάνι ζάχαρη, ανακατεύεις συνεχώς.

Βήμα 7

Μολις αρχίσει να πήζει (όχι εντελώς) το κατεβάζεις από την φωτιά.

Το βάζεις στο βάζο του, το κλείνεις καλά και το αφήνεις μέσα σε μια λεκανίτσα με βραστό νερό μέχρι να κρυώσει. Ύστερα στο ψυγείο και μετά από λίγες ωρίτσες είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Related Posts