γυναίκα οδηγεί καλύτερη οδηγός

5 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερη οδηγός!

by tzinav

Το να οδηγείς καλά είναι μια ικανότητα που δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι. Αυτό φυσικά είναι κάτι που μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο στον οδηγό αλλά και στους γύρω του. Αν λοιπόν δε νιώθεις άνετα με τον τρόπο που οδηγείς τότε πρέπει να βρεις τρόπους να γίνεις καλύτερη οδηγός και να νιώσεις καλύτερα πίσω από το τιμόνι.

Είναι αλήθεια ότι ένα δίπλωμα οδήγησης δε σε κάνει απευθείας καλή οδηγό. Χρειάζεται σίγουρα ψυχραιμία, καλά αντανακλαστικά, ετοιμότητα και πολλά άλλα στοιχεία ώστε να οδηγείς με ασφάλεια για εσένα και τους γύρω σου. Διάβασε λοιπόν 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερη οδηγός!

5 Tips για να οδηγείς καλύτερα!

 

1. Κράτα σωστή απόσταση από τους μπροστινούς

αυτοκίνητα δρόμος

Το να διατηρείς τη σωστή απόσταση από τους μπροστινούς σου είναι απαραίτητο για να αποφύγεις τυχόν συγκρούσεις. Είναι αλήθεια ότι συμβαίνει συχνά ο μπροστινός μας να φρενάρει απότομα. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να πέφτουμε επάνω του αν δεν έχουμε κρατήσει την απαραίτητη απόσταση. Δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας για το πόσο ακριβώς είναι αυτή η απόσταση, ωστόσο με το να αφήνεις ένα κενό 3-5 φορών του μήκους του αυτοκινήτου σου είσαι σε μια καλή απόσταση. Αυτό σημαίνει ότι το να “κολλάς” στον μπροστινό σου για να τον πιέσεις να επιταχύνει ή να κάνει στην άκρη είναι μια επικίνδυνη τακτική που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

2. Προσάρμοσε τους καθρέπτες σου

καθρέφτης αυτοκινήτου

Οι καθρέπτες του αυτοκινήτου είναι τα μάτια σου σε όλα τα σημεία! Με τίποτα λοιπόν δεν πρέπει να τους παραμελείς και να μη τους προσαρμόζεις με το που μπαίνεις στο αμάξι. Σε όποιο σημείο κι αν θέλεις να κοιτάξεις, είτε πίσω, είτε στις πλαϊνές μεριές οι καθρέπτες είναι ο τρόπος για να το κάνεις. Με άλλα λόγια, το να γυρνάς το κεφάλι σου και να χάνεις την προσοχή από το δρόμο είναι κάτι απαγορευτικό. Γι’ αυτό υπάρχουν οι καθρέπτες σου!

3. Προσπάθησε να προβλέψεις τις κινήσεις των γύρω σου

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό μιας καλής οδηγού είναι να μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις των γύρω της ώστε να προλάβει καταστάσεις. Μπορεί εσύ να οδηγείς σωστά αλλά ποτέ δεν ξέρεις τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών αλλά και πεζών. Μια καλή οδηγός όμως έχει την αίσθηση των γύρω της. Πρέπει λοιπόν να δουλέψεις πάνω σε αυτό καθώς κάτι τέτοιο θα σου δώσει την ικανότητα να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα από απροσεξίες ή λάθος κινήσεις των άλλων οδηγών.

4. Κάνε απαλές κινήσεις

γυναίκα οδηγεί καλύτερη οδηγός

Οι νευρικές κινήσεις είναι ένα από τα στοιχεία ενός όχι τόσο καλού οδηγού. Το να φρενάρεις απότομα, να επιταχύνεις ξαφνικά ή να αλλάζεις νευρικά λωρίδα είναι πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. Προσπάθησε λοιπόν να κάνεις απαλές κινήσεις. Εξάλλου, κάτι τέτοιο θα προλάβει και τυχόν φθορές στο αυτοκίνητο σου!

5. Άσε στην άκρη το κινητό

Η ώρα που οδηγείς δεν είναι για να τσεκάρεις τα social media σου, να κάνεις βιντεοκλήσεις ή ακόμα και να μιλάς στο τηλέφωνο. Αν είναι απαραίτητο να σηκώσεις το τηλέφωνο σου τότε φρόντισε τουλάχιστον να έχεις bluetooth ή handsfree. Και πάλι όμως φρόντισε η κλήση να είναι σύντομη γιατί μπορεί να μην απασχολούνται τα χέρια σου αλλά απασχολείται το μυαλό σου και μειώνεται η συγκέντρωση σου στο δρόμο.

Related Posts