Το πιο γρήγορο σουφλέ σοκολάτας που θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση όταν περιμένεις επισκέψεις ή απλά χρειάζεσαι ένα γλυκό και επειδή για πολλούς το γλυκό είναι συνώνυμο με την παρακάτω συνταγή.

Ένα σούπερ σοκολατένιο ζουμερό σουφλέ σοκολάτας που γίνεται σε μια κατσαρόλα χωρίς μίξερ σε λιγότερο από 10 λεπτά!

 

 

 Δες επίσης: Πως να φτιάξεις γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!

 

Τι υλικά θα χρειαστείς για το σουφλέ σοκολάτας!

sokolatenio-soufle-grigoro

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ατομικά φορμάκια

 

Πως να φτιάξεις γρήγορα το σουφλέ σοκολάτας!

sintagi-soufle-sokolatas

Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κομματια και το αφήνεις μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί καλά.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και την προσθέτεις στο ζεστό βούτυρο.

Χαμηλώνεις στο 1 στη φωτιά και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθει, ενα λεπτάκι περίπου.

Συνεχίζεις με την ζάχαρη και τις βανίλιες και το αλάτι.

Εδώ έχεις ένα παχύρευστο σοκολατένιο μίγμα.

Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις ένα-ένά τα αυγά.

Τελευταίο βάζεις το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά.

Αυτό ήταν είναι έτοιμα!!

Βουτυρώνεις και αχνίζεις με κακάο 10-12 ατομικά φορμάκια (τα αλουμίνια sanitas πχ) και γεμίζεις κατά τα δύο τρίτα.

bima-bima-soufle-sokolatas

Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 μέρες και στη κατάψυξη 1 μήνα.

Όταν θελήσεις προθερμαίνεις τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνεις 7-8 λεπτά (εάν είναι από την κατάψυξη 10-11 λεπτά).

Φουσκώνουν ελαφρά αλλά κάθονται και κάνουν λακουβίτσα στη μέση όταν κρυώσουν

Προσοχή μη παραψηθούν και γίνουν κεκάκια, εξωτερικά πρέπει να είναι ψημένα αλλά το κέντρο είναι ρευστό και σοκολατένιο.

Αναποδογυρίζεις, αχνίζεις και σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό!! 

Extra Tips! Σερβίρονται ζεστά και μπορούν να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό ώστε να επανέλθουν στο ιδανικό.

Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!

>>Δες όλα τα άρθρα από την Μαγειρική – Συνταγές!

Καλή επιτυχία κορίτσια!

Κατερίνα Τσιάμη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
tagged in Γλυκά