stafidopita nistisimi

Συνταγή για την πιο νόστιμη νηστίσιμη σταφιδόπιτα!

by ediva

Την περίοδο της νηστείας, χρειαζόμαστε φαγητά και γλυκά που θα μας χαρίσουν ενέργεια αλλά δεν θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άλλες συνταγές που χρησιμοποιούν γάλα και αυγά. Θα σου δείξω την αγαπημένη μου συνταγή για νηστίσιμη σταφιδόπιτα για να γλυκαίνεσαι και εσύ και οι άνθρωποι που αγαπάς με χορταστικό και εύκολο τρόπο.

Η γεύση της θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αφού είναι μια συνταγή που μπορείς να την κάνεις οποιαδήποτε στιγμή και περίοδο του χρόνου. Θα βγούνε περίπου 14 μερίδες για να χορτάσεις και να εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους καλεσμένους σου.

Η πιο νόστιμη και αφράτη νηστίσιμη σταφιδόπιτα!

nistisimh stafudopita

Υλικά:

  • 3/4 κούπας λάδι (ελαιόλαδο)
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλ. σούπας κονιάκ ή κρασί ή λικέρ
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 1 κουταλ. σ. κανέλα
  • 1 κουταλ. γλ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Πως το κάνεις: 

xtypame ladi me zaxari

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά.

nistisimh stafidopita

Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και τα μπαχαρικά. Έπειτα βάζω το μπέικιν με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά το μείγμα. Ρίχνω μέσα τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύω να πάνε παντού.

meigma apo stafidopita

Στρώνω λαδόκολλα σε ταψί (24-26 εκατοστών) και ρίχνω μέσα το μείγμα.

stafudopita se tapsi

Ραντίζω με λίγο νεράκι, ρίχνω το σουσάμι και ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβω σε τετράγωνα ή διαγώνια κομμάτια. Αν δεν βάλω σουσάμι, μπορώ να πασπαλίσω λίγη ζάχαρη άχνη για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Διατηρείται σε αεροστεγές κουτί για πολλές μέρες.

Μπορείς να δεις επίσης 3 Νόστιμες Αγιορείτικες νηστίσιμες συνταγές για όλους!

Η νηστίσιμη σταφιδόπιτα είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό γλυκό, χωρίς περιττά λιπαρά. Η γεύση της είναι ασυναγώνιστη, ενώ αν προσθέσουμε ένα ήπιο ποτό όπως το κρασί ή το σπιτικό λικέρ, μπορούμε να το δώσουμε και στα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο. Καλή επιτυχία!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts