γυναίκα φοράει ροζ μάσκα σπυράκια

4 Tips για να γλιτώσεις από τα σπυράκια που προκαλεί η μάσκα!

by tzinav

Οι μάσκες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ένα πρόβλημα που πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε είναι τα σπυράκια που δημιουργούνται από τη μάσκα, φαινόμενο γνωστό και ως maskne. Προκαλείται λόγω της υγρασίας που δημιουργείται, φράζοντας έτσι τους πόρους καθώς επίσης και εξαιτίας της τριβής της μάσκας με το δέρμα.

Αν λοιπόν τελευταία παρατηρείς την έξαρση της ακμής σε περιοχές όπως το πιγούνι, περιμετρικά του στόματος και χαμηλά στα μάγουλα τότε πιθανόν η αιτία να είναι η μάσκα. Δες λοιπόν 4 tips για να γλιτώσεις από τα σπυράκια που προκαλεί η μάσκα!

4 Συνήθειες για να αποφύγεις την ακμή λόγω της μάσκας!

 

1. Απόφυγε το μακιγιάζ στο πρόσωπο

γυναίκα βάφει μάτια μάσκα μάσκα σπυράκια

Με το να βάζεις κανονικά make up, πούδρα ή κάποιο άλλο καλλυντικό επάνω στο δέρμα σου το επιβαρύνεις. Έτσι κι αλλιώς η επιδερμίδα δεν αναπνέει με τη μάσκα και με το μακιγιάζ επιδεινώνεις το γεγονός αυτό. Για το λόγο αυτό απόφυγε το μακιγιάζ στο πρόσωπο σου αυτή την περίοδο που φοράμε τη μάσκα παντού. Εξάλλου, κανείς δε θα βλέπει παρά μόνο τα μάτια σου. Γιατί λοιπόν να επιβαρύνεις χωρίς λόγο την επιδερμίδα. Αν θέλεις να μην στερηθείς την αυτοπεποίθηση σου μπορείς να βάψεις τα μάτια σου που έτσι κι αλλιώς είναι τα μόνα που θα φαίνονται.

Δες επίσης: Πώς να πετύχεις το σωστό μακιγιάζ αν έχεις ακμή!

2. Καθάρισε τακτικά το πρόσωπο σου

γυναίκα πλένει πρόσωπο

Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητο να καθαρίζεις τακτικά το πρόσωπο σου. Συγκεκριμένα, πρέπει οπωσδήποτε να πλένεις το πρόσωπο πριν φορέσεις τη μάσκα αλλά και απαραίτητα αφού την βγάλεις. Έτσι, θα απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, ρύπους και άλλα πράγματα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπο σου.

Δες επίσης: Τα 6 βήματα για να κάνεις το σωστό ντεμακιγιάζ!

3. Εφάρμοσε ενυδατική κρέμα πριν φορέσεις τη μάσκα

γυναίκα βάζει κρέμα προσώπου

Αφού έχεις καθαρίσει το πρόσωπο σου πριν και μετά τη χρήση μάσκας εφάρμοσε μια λεπτή στρώση ενυδατικής κρέμας. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο στο να μένει το δέρμα σου ενυδατωμένο αλλά επίσης θα δημιουργήσει ένα στρώμα μεταξύ της επιδερμίδας σου και της μάσκας που θα λειτουργεί προστατευτικά.

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που σε κάνουν να γερνάς γρηγορότερα!

4. Άλλαξε ή πλύνε τη μάσκα μετά από κάθε χρήση

γυναίκα φοράει ροζ μάσκα σπυράκια

Είτε χρησιμοποιείς μάσκα μιας χρήσης είτε υφασμάτινη, επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα πρέπει να τη χρησιμοποιείς σωστά. Αν λοιπόν η μάσκα σου είναι μιας χρήσης τότε πρέπει απαραίτητα να την πετάς μετά από μια μόνο χρήση. Αν δε το κάνεις τότε τα μικρόβια πάνω στη μάσκα θα κάνουν πάρτι, επιβαρύνοντας το πρόσωπο σου και δημιουργώντας σπυράκια. Με την ίδια λογική, οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία μετά από κάθε χρήση και να σιδερώνονται. Ακόμα, επίλεξε 100% βαμβακερή μάσκα που αφήνει το δέρμα σου να αναπνέει.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts