απώλεια-βάρους-ediva.gr

Tips για να χάσεις πιο εύκολα κιλά!

by ediva-author

Η απώλεια βάρους είναι κάτι που περνάει από το μυαλό όλων μας αλλά δεν είναι πάντα κάτι απλό. Το ediva.gr φέρνει στη προσοχή σου κάποιες πληροφορίες για να μπορέσεις και εσύ να βάλεις εφικτούς στόχους για απώλεια βάρους.

Το ερώτημα είναι όμως πώς διαλέγεις ένα ρεαλιστικό στόχο; Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότερες από εμάς βάζουν στόχους για απώλεια βάρους που απλά δεν είναι εφικτοί.

Για παράδειγμα, μερικές που δεν κατατάσσονται στην κατηγορία των παχύσαρκων βάζουν σαν στόχο τα 56 κιλά, αν και πιστεύουν πως τα 60 κιλά είναι πιο εφικτός και ρεαλιστικός στόχος. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το μέσο βάρος των γυναικών είναι 69 κιλά,  και αυτό σημαίνει πως για να φτάσουν το «ιδανικό» βάρος που θέλουν (τα 56 κιλά)  πρέπει να χάσουν σχεδόν 20% της μάζας του σώματός τους.

Σε πλήρη αντίθεση, με απώλεια βάρους μόνο 10%, η υγεία των υπέρβαρων ανθρώπων βελτιώνεται σημαντικά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι γυναίκες που κάνουν δίαιτα αισθάνονται απογοητευμένες αν χάσουν «μόνο» τόσο βάρος.

Αυτό είναι επειδή ζούμε στην εποχή που υπάρχουν Reality Show που επιβραβεύουν αυτόν ή αυτήν που θα χάσει τα περισσότερα κιλά, και στην εποχή που η άμεση απώλεια βάρους δεν είναι απλά κάτι που φαίνεται εφικτό αλλά έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται και φυσιολογικό. Η απώλεια βάρους δεν είναι κάτι που γίνεται δραματικά, ούτε γρήγορα.

Οπότε, ένας τρόπος για να βρεις έναν φυσιολογικό στόχο για απώλεια βάρους είναι να σημειώσεις το μεγαλύτερο, μικρότερο και το μέσο βάρος που είχες σαν ενήλικη. Συνήθως το μεσαίο βάρος είναι αυτό που έχεις όταν τρως υγιεινά αλλά χωρίς να έχεις ψύχωση με αυτό.

Αν αφαιρέσεις 2-3 κιλά από αυτό το βάρος έχεις ένα ρεαλιστικό στόχο βάρους που θα βοηθήσει και την υγεία σου. Και σχετικά με το πόσο βάρος πρέπει να χάνεις να στοχεύεις μέχρι 1 κιλό τη βδομάδα. Τις πρώτες βδομάδες σίγουρα θα είναι περισσότερο, αν οι αλλαγές που θα κάνεις θα είναι δραστικές. Αλλά θα τα πας σπουδαία αν καταφέρεις να χάνεις μέχρι 1 κιλό τη βδομάδα μέχρι να επιτύχεις τον επιθυμητό σου στόχο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts