Τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

5 Εκπληκτικές τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση σου!

by ediva

Στους καιρούς που ζούμε, η μελαγχολία και η στεναχώρια φαίνεται να είναι συναισθήματα που επικρατούν στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Είναι λογικό λοιπόν, να αναζητούμε διεξόδους για να ξεφύγουμε από αυτά τα συναισθήματα, να αναζητούμε τρόπους να βιώσουμε χαρούμενα συναισθήματα. Γίνεται αυτό μέσω της διατροφής; Η αλήθεια είναι, ότι θαύματα δε γίνονται. Παρόλα αυτά, κάποιες τροφές έχουν σημαντική ποσότητα τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος, το οποίο συμβάλλει στην έκκριση σεροτονίνης στον οργανισμό μας. Αν δεν το ξέρετε, η σεροτονίνη είναι η  <<ορμόνη της χαράς>>. Συνεχίστε λοιπόν την ανάγνωση για να δείτε ποιες είναι οι τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση σου.

Τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα τρυπτοφάνης!

 

1. Μαύρη σοκολάτα

Μαύρη σοκολάτα τρυπτοφάνη

Θα χαρείτε να ακούσετε, πως σε αυτή τη λίστα η μαύρη σοκολάτα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Όσο πιο σκούρη, τόσο το καλύτερο.  Η μαύρη σοκολάτα ειδικότερα, περιέχει έως και 90% περιεκτικότητα σε κακάο, το συστατικό το οποίο θέλουμε. Από την άλλη πλευρά, η άσπρη σοκολάτα δεν έχει καθόλου κακάο. Πέρα από το γεγονός ότι η μαύρη σοκολάτα ανήκει στους τροφές που ανεβάζουν τη  διάθεση, σύμφωνα με αρκετές μελέτες τα φλαβονοειδή τα οποία υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα, έχουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία των καταναλωτών.

2. Αυγά

Αυγά τροφές με τρυπτοφάνη

Τα αγαπημένα, θρεπτικά αυγά, εκτός από το ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, είναι και στη λίστα με τις τροφές που μας κάνουν χαρούμενους. Η διατροφική αξία του αυγού γενικότερα είναι πάρα πολύ ισχυρή, και αναμφίβολα αξίζουν μια θέση στη διατροφή μας.

3. Ψάρια

Ψάρια τροφές που μας κάνουν χαρούμενους

Τα ψάρια, είναι ακόμη μια πολύ καλή τροφή για τον οργανισμό μας. Είναι ακόμη μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, που συνεπώς η κατανάλωση της μας φτιάχνει τη διάθεση. Παράλληλα όμως, αξίζει να αναφερθεί ότι τα ψάρια είναι και μια πολύ καλή πηγή ω3 λιπαρών οξέων, η κατανάλωση των οποίων είναι πολύ σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.

Δείτε επίσης: Ποιες τροφές μπορούν να μειώσουν το άγχος!

4. Κοτόπουλο
Κοτόπουλο τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

Το κοτόπουλο, είναι μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης για τον άνθρωπο. Είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και παράλληλα, λόγω της πρωτεΐνης της, προάγει τον κορεσμό. Η κατανάλωση του δηλαδή, μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι. Η κατανάλωση του, αποφέρει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, ένα από τα οποία είναι και η υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη. Όπως έχουμε αναφέρει, η τρυπτοφάνη είναι το διατροφικό μας εισιτήριο για τα χαρούμενα συναισθήματα.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες ωμές τροφές για την ψυχική υγεία!

5. Τυρί
Τυρί τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

Το τυρί, αλλά και άλλα ζωικά παράγωγα όπως το γάλα, αξίζουν δικαιωματικά μια θέση στη συγκεκριμένη λίστα. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη. Συνεπώς, ανήκουν και εκείνες στις τροφές που μας κάνουν να νιώθουμε περισσότερο χαρούμενοι.

Αν λοιπόν, αναζητάτε τροφές που σας κάνουν να νιώθετε θετικά συναισθήματα μετά την κατανάλωση τους, τότε ήρθε η ώρα να εντάξετε τις παραπάνω τροφές στην καθημερινή σας διατροφή! Φυσικά, υπάρχουν και άλλες τροφές, όπως η μπανάνα, το αβοκάντο, οι ντομάτες και πολλές ακόμη που αξίζει να ψάξετε!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts