5 Πράγματα που θα σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένη!

by ediva
eytyxismenh zwh

Ο Δαλάι Λάμα έχει πει πως η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο αλλά κάτι που προέρχεται από τις πράξεις μας. Φαίνεται σύμφωνα με την σύγχρονη επιστήμη πως έχει δίκιο. Ο Άλεξ Κορμπ, διάσημος ερευνητής της νευρολογίας μελετά τις επιδράσεις που έχουν διάφορες στρατηγικές ευτυχίας στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η έρευνα του δείχνει πως υπάρχουν πράγματα που θα σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένη στην ζωή.

Αν και υπάρχουν δεκάδες συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα αλλά ακόμα και προσωπικές συμβουλές για κάθε μία από εμάς, τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών είναι τα πιο έμπιστα για μία αποδεδειγμένα καλύτερη καθημερινότητα και ψυχολογία.

Πράγματα που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη στη ζωή!

 

Νιώσε ευγνωμοσύνη

eygnwmosynh eytyxia

Η έρευνα του Κορμπ απέδειξε πως τα δικά μας συναισθήματα και οι σκέψεις που τα προκαλούν, έχουν τεράστια επίδραση στον εγκέφαλο μας. Φαίνεται πως η ευγνωμοσύνη είναι ένα αντικαταθλιπτικό συναίσθημα. Προκαλεί την έκκριση σεροτονίνης και ντοπαμίνης ακόμα και σε περιόδους που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έτσι η εκτίμηση για όσα καλά έχουμε στην ζωή μας και η ευγνωμοσύνη μας γι αυτά προκαλούν ευτυχία. Δες επίσης Πως να ξεκλειδώσεις την πραγματική ευτυχία μέσα σου!

Η καταγραφή αρνητικών συναισθημάτων

katagrafh skepsewn

Για να αποδυναμώσεις ότι αρνητικό αισθάνεσαι μπορείς απλά να το γράψεις. Όταν γράφουμε σε ένα χαρτί αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις η αμυγδαλή του εγκεφάλου μας ηρεμεί. Μάλιστα αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν οι διαπραγματευτές του FBI όταν βρίσκονται όμηροι.

Πάρε αποφάσεις

apofaseis eytyxia

Οι αποφάσεις φαίνεται ότι λειτουργούν όπως η καταγραφή των αρνητικών συναισθημάτων. Όταν βρισκόμαστε σε περιόδους στρες μία καλή απόφαση μπορεί να ηρεμήσει τον εγκέφαλο και να βοηθήσει να νιώσουμε πως έχουμε τον έλεγχο. Για να είσαι περισσότερο ευτυχισμένη πάρε μικρές αποφάσεις κάθε φορά για την βελτίωση της καθημερινότητας σου. Δες επίσης 12 Εύκολα βήματα προς την ευτυχία!

Βοήθησε τους άλλους

eytyxismenh zwh

Πολλές φορές με τους άλλους πάμε πιο μακριά στην καριέρα και την γενικότερη ζωή μας. Όσον αφορά στην καριέρα έρευνα του Χάρβαρντ έδειξε πως βοηθώντας τους συναδέλφους μας αυξάνεται η πιθανότητα να πάρουμε προαγωγή αλλά αυξάνεται και η απόδοση μας στην δουλειά. Όμως και ο εθελοντισμός κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Το άγγιγμα μας κάνει πιο ευτυχισμένες

files agkaliazontai

Είμαστε κοινωνικά όντα και ο εγκέφαλος μας ερμηνεύει το άγγιγμα σαν κοινωνικοποίηση και αποδοχή. Με το άγγιγμα απελευθερώνεται οξυτοσύνη, μία ορμόνη που ρυθμίζει το στρες, ηρεμεί τον πόνο, μειώνει την κούραση και βοηθάει τον ύπνο. Για να γίνεις περισσότερο ευτυχισμένη αγκάλιασε τους δικούς σου ανθρώπους και χαιρέτισε με χειραψία συναδέλφους. Θα αισθανθείς καλύτερα και θα κάνεις πολύ καλή εντύπωση στους γύρω σου. Δες επίσης Πώς θα αποκτήσεις μία ευτυχισμένη ζωή!

Related Posts