γεμίσεις τοίχο πίσω καναπέ

5 Τρόποι να γεμίσεις τον τοίχο πίσω από τον καναπέ

by tzinav

Ο καναπές είναι αναμφίβολα το πιο κεντρικό έπιπλο του καθιστικού. Έτσι και ο τοίχος που βρίσκεται πίσω από τον καναπέ αποτελεί κεντρικό σημείο του δωματίου με αποτέλεσμα η προσοχή να πέφτει συχνά εκεί. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να γεμίσεις με στυλ τον τοίχο πίσω από τον καναπέ αν θέλεις ένα σαλόνι που θα δείχνει ολοκληρωμένο.

Είναι γεγονός ότι οι κενοί τοίχοι κάνουν οποιοδήποτε χώρο να δείχνει κρύος. Ειδικά όταν πρόκειται για τον τοίχο πίσω από τον καναπέ το πρόβλημα είναι πιο έντονο μιας και αποτελεί βασικό στοιχείο του σαλονιού. Ανακάλυψε λοιπόν 5 τρόπους να γεμίσεις τον τοίχο πίσω από τον καναπέ!

Πως να γεμίσεις τον τοίχο πίσω από τον καναπέ!

 

1. Διακόσμησε τον τοίχο με ράφια

Τα ράφια αποτελούν μια κλασική επιλογή όταν πρόκειται για τη διακόσμηση τοίχων. Και γιατί να μην είναι άλλωστε αφού μπορείς να τα προσαρμόσεις στο στυλ σου και στις ανάγκες σου. Άσε που είναι ιδανικά για μικρά σαλόνια αφού προσφέρουν έξτρα χώρο για να βάλεις τα πράγματα σου. Οι τρόποι να διακοσμήσεις με ράφια είναι άπειροι! Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα μονό ράφι και να το γεμίσεις με τα αγαπημένα σου διακοσμητικά. Αντίστοιχα, αν θέλεις κάτι πιο πλούσιο κρέμασε περισσότερα ράφια που θα γεμίσουν τον τοίχο!

Δες επίσης: 5 Αξεσουάρ που θα αναβαθμίσουν το καθιστικό σου

2. Φτιάξε ένα gallery wall

Το να κρεμάσεις έναν ή δύο πίνακες στον τοίχο πίσω από τον καναπέ είναι μια κλασική επιλογή. Ωστόσο, αν θέλεις να το πας ένα βήμα παρακάτω φτιάξε ένα gallery wall πίσω από τον καναπέ! Το τέλειο με τα gallery walls είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις κάδρα διαφόρων στυλ, χωρίς αυστηρούς περιορισμούς. Με τον τρόπο αυτό ο τοίχος σου θα αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον!

Δες επίσης: 5 Ιδέες διακόσμησης στο σπίτι για καλή τύχη

3. Κρέμασε έναν ή περισσότερους καθρέπτες

Οι καθρέπτες είναι ένα αγαπημένο διακοσμητικό τοίχων αφού κάνουν το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Για το λόγο αυτό, αν ο τοίχος πίσω από τον καναπέ σου είναι κενός διακόσμησε τον με έναν ή περισσότερους καθρέπτες. Για παράδειγμα, ένας στρογγυλός καθρέπτης αποτελεί μια πολύ φρέσκια προσθήκη. Επιπλέον, μπορείς να διακοσμήσεις με έναν μεγάλο ολόσωμο καθρέπτη που θα τοποθετήσεις πίσω από το καναπέ έτσι ώστε να φαίνεται από τη μέση και πάνω.

Δες επίσης: 6 Μοντέρνα φωτιστικά που θα ομορφύνουν το σαλόνι σου

4. Ενίσχυσε τη διακόσμηση του τοίχου με φωτιστικά

Τα φωτιστικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση όλων των δωματίων. Και ένας τέλειος τρόπος να διακοσμήσεις ή να ενισχύσεις τη διακόσμηση του τοίχου πίσω από τον καναπέ είναι να κρεμάσεις φωτιστικά, όπως είναι οι απλίκες. Ειδικά αν στο συγκεκριμένο τοίχο έχεις κρεμάσει πίνακες, οι απλίκες είναι ένας τέλειος τρόπος για να φωτίσεις τους πίνακες, κάνοντας έτσι το χώρο πιο ατμοσφαιρικό.

Δες επίσης: Ιδέες για διακόσμηση με κεριά σε κάθε δωμάτιο

5. Εντυπωσίασε με ένα boho διακοσμητικό

Είτε έχεις ένα εξολοκλήρου boho σαλόνι είτε όχι, ένα μακραμέ διακοσμητικό μπορεί να δώσει πολύ στυλ στον τοίχο πίσω από τον καναπέ. Τα συγκεκριμένα διακοσμητικά δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά και προσδίδουν έθνικ στοιχεία στη διακόσμηση του χώρου. Γιατί λοιπόν να μην τα δοκιμάσεις;

Related Posts