όμορφες ιδέες για διακόσμηση με καθρέφτες

11 Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης με συλλογή από καθρέπτες!

by ediva

Κανείς δεν είπε ότι η διακόσμηση του σπιτιού είναι εύκολο πράγμα! Μπορεί όμως να μεταμορφώσει εντελώς τον χώρο σου. Αν θέλεις να ξεφύγεις από τις κλασσικές ιδέες για το σπίτι, ρίξε μια ματιά στις ιδέες διακόσμησης με συλλογή από καθρέπτες!

Οι καθρέπτες βοηθούν πολύ στο να αναβαθμίσουμε τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού μας. Πέρα από το ότι δίνουν σικ στυλ, μπορούν να δείξουν τον χώρο μας πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα!

συλλογή από καθρέπτες

Πώς να διαμορφώσεις το σπίτι σου με πρωτότυπες συλλογές από καθρέπτες!

Οι ιδέες διακόσμησης με συλλογή από καθρέπτες μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε σπίτι, μικρό ή μεγάλο. Επίσης, μπορούν να φτιαχτούν ανάλογα με το στυλ του σπιτιού σου και να χρησιμοποιηθούν σε όποιο χώρο του προτιμάς.

Καθώς όμως είναι πολύ εντυπωσιακός τρόπος διακόσμησης και πιάνει αρκετό χώρο, καλύτερα να προτιμήσεις τα μεγαλύτερα δωμάτια του σπιτιού σου για να βάλεις τη συλλογή από καθρέπτες σου! Και τους μεγαλύτερους τοίχους!

σαλόνι διακόσμηση με σύνθεση από καθρέπτες

σαλόνι αναβάθμιση με καθρέπτες

Ο κυριότερος ίσως χώρος ενός σπιτιού είναι το σαλόνι. Είναι το δωμάτιο που περνάμε τις περισσότερες ώρες μόνοι ή με τις παρέες μας. Όποιο στυλ και να έχεις επιλέξει για το σαλόνι σου, επίλεξε μία από τις ιδέες διακόσμησης με συλλογή από καθρέπτες και θα το απογειώσεις!

Δες επίσης: Κομψές ιδέες διακόσμησης με καθρέπτες στο σαλόνι!

διακόσμηση σαλονιού συνδυασμό καθρέπτες

Το μυστικό στις συνθέσεις καθρεπτών είναι να μην είναι ολόιδιοι μεταξύ τους. Βρες 3 ή 4 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος του τοίχου σου που να είναι στο ίδιο στυλ αλλά σε διαφορετικά μεγέθη ή σχήματα.

σαλόνι ιδέες διακόσμησης

Βάλε τη συλλογή από τους καθρέπτες απέναντι από παράθυρο ή μπαλκονόπορτα του σαλονιού. Έτσι, μπορείς να δημιουργήσεις και εφέ ευρυχωρίας. Δημιουργείται δηλαδή στο μάτι η ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι πιο μεγάλο και φωτεινό!

Δες επίσης: 5 Όμορφοι τρόποι να διακοσμήσεις το σπίτι με καθρέπτες!

Τρόποι να διακοσμήσεις με σύνθεση από καθρέπτες το σπίτι σου!

Μία από τις ομορφότερες ιδέες διακόσμησης του σπιτιού με συλλογή από καθρέπτες είναι να τη βάλεις στην τραπεζαρία. Ειδικά αν έχεις κάποιο τοίχο στην τραπεζαρία με έντονο χρώμα, οι καθρέπτες θα δημιουργήσουν απίστευτο εφέ στον χώρο!

τραπεζαρία με καθρέπτες

Δεν είναι απαραίτητο να έχουν το ίδιο πλαίσιο καν οι καθρέπτες σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδυάσεις σωστά τα στυλ τους. Αν κάποιος είναι vintage μην τον συνδυάσεις με κάτι πολύ μοντέρνο.

τραπεζαρία συνδύασε με καθρέπτες

Πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι να φροντίσεις να κρεμάσεις σωστά τους καθρέπτες. Αν γέρνουν και είναι στραβοί, θα τραβάνε την προσοχή μεν, αλλά για λάθος λόγο!

διακόσμηση σπιτιού με καθρέπτη

Σε μας αρέσει πολύ και η ιδέα διακόσμησης με συλλογή από καθρέπτες στο χωλ ή στο μπάνιο του σπιτιού. Θεωρούνται κατά πολλούς ως δευτερεύοντες χώροι του σπιτιού. Ωστόσο, μπορούν να προσδώσουν την πινελιά που θα κάνει το σπίτι σου ιδιαίτερο.

Δες επίσης: 6 Tips για να κάνεις το σπίτι σου να δείχνει πιο ακριβό!

χωλ διαμόρφωση με συνδυασμό από καθρέπτες

Αν πάντως τη βάλεις στο μπάνιο, φρόντισε να είναι μικρότεροι σε μέγεθος οι καθρέπτες σου. Επίσης, καλύτερα να μην έχουν κάποιο “βαρύ” πλαίσιο ή μπορντούρα. Αυτό γιατί στο μπάνιο υπάρχει συνήθως πλακάκι στους τοίχους για την υγρασία και δεν ταιριάζει κάποιο έντονο πλαίσιο!

μπάνιο πολλοί καθρέπτες

Τέλος, μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό το τρικ με τους καθρέπτες και στο υπνοδωμάτιο. Αν επιλέξεις αυτή τη λύση, προτιμότερο είναι να τους βάλεις στον τοίχο πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού ή απέναντι από αυτό. Όχι δηλαδή στους πλαϊνούς τοίχους!

διακόσμηση κρεββατοκάμαρας καθρέπτες

Όποια ιδέα από τις παραπάνω και να διαλέξεις, σίγουρα θα πρωτοτυπήσεις και όποιος μπει στον χώρο σου θα ενθουσιαστεί! Καλή επιτυχία!

Related Posts