sxeseis mustika

6 Συμβουλές για να χτίσεις εμπιστοσύνη στη σχέση σου!

by ediva

Καμιά σχέση ποτέ, και όταν λέω ποτέ εννοώ ποτέ, δεν είναι τέλεια! Ξεκινώντας με αυτή την δυσάρεστη αλλά αληθινή διαπίστωση μπορούμε να συνεχίσουμε έχοντας ρεαλιστικούς στόχους στο μυαλό μας.

Βρήκες επιτέλους το αγόρι των ονείρων σου , ή ένα άνθρωπο που περνάς καλά και μοιράζεστε πολλά, αλλά ανησυχείς για το πόσο εμπιστοσύνη μπορείτε να έχετε ο ένας στον άλλον;

Συνήθως η εμπιστοσύνη στις σχέσεις έρχεται στη συζήτηση όταν μιλάμε για απιστία αλλά τις περισσότερες φορές δεν αφορά μόνο αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Ας ξεκινήσουμε με το ότι όλες οι σχέσεις χτίζονται πάνω στην εμπιστοσύνη για τις καλές προθέσεις του συντρόφου μας!

Θέματα εμπιστοσύνης μπορούν να δημιουργηθούν απλά και μόνο από τους δικούς μας φόβους και ανασφάλειες.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ανάλογα με τις εμπειρίες μας, και κυρίως τις αρνητικές ίσως έχουμε αναπτύξει φόβους ή ανασφάλειες που μετέπειτα τις προβάλλουμε στους συντρόφους μας.

Πχ. Φοβάμαι ότι θα με κερατώσει επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω ότι ίσως εγώ το έκανα εύκολα ή το θέλω και έτσι μεταβιβάζω στον σύντροφο μου αυτή τη φοβία για διάλυση της εμπιστοσύνης!

Πως να χτίσεις εμπιστοσύνη στη σχέση σου!

Ενσυναίσθηση

zeugaria ensunaisthisi empistosunis

Η κατανόηση είναι κάτι που σίγουρα βοηθάει, αλλά η ενσυναίσθηση είναι το μυστικό για να χτίσεις εμπιστοσύνη στη σχέση σου! Κάθε σύντροφος κάνει προσπάθειες να αφεθεί και να πιστέψει σε μια αρμονική και ευτυχισμένη συνύπαρξη με το ταίρι του.

Αν φτάσεις στο σημείο να κατανοείς όσο καλύτερα μπορείς την οπτική του συντρόφου σου και να λαμβάνεις υπόψη τα βιώματα και το χαρακτήρα του, σίγουρα πολλά πράγματα θα αποκτήσουν νόημα και ο δεσμός μεταξύ σας θα ισχυροποιηθεί.

Επικοινωνία

epikoinwnia zeugari

Ως φυσικό επακόλουθο η επικοινωνία παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη σφυρηλάτηση της εμπιστοσύνης στη σχέση σου. Μην κρατάς μέσα σου όσα σε ενοχλούν ή απλώς σε προβληματίζουν, γιατί η κατάλληλη ώρα που περιμένεις να τα μοιραστείς με το σύντροφο σου δεν θα έρθει ποτέ!

Απωθημένα και προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί με το χρόνο υποσκάπτουν τα θεμέλια της σχέσης σου, δηλαδή την εμπιστοσύνη, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Συζήτησε τα όσο πιο γρήγορα γίνεται, επικοινώνησε τη σκέψη σου με αποτελεσματικό τρόπο χωρίς να γίνεσαι επιθετική ή να επιρρίπτεις ευθύνες και προτίμησε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο ( και όχι μηνύματα και τηλέφωνα).

Εξέλιξη

ekseliksi suntrofos

Η ρουτίνα μπορεί να σου μοιάζει ασφαλής και ήρεμη αλλά συνήθως οδηγεί σε απώλεια εμπιστοσύνης. Οι σχέσεις που δεν ωριμάζουν καταλήγουν να γίνονται μια συνήθεια και παρόλο που μπορεί να υπάρχει αγάπη, αυτό και μόνο δεν αρκεί. Άλλωστε μέσα από τις σχέσεις καλούμαστε να εξελιχθούμε και σαν σύντροφοι αλλά και σαν άτομα.

Δοκίμασε νέα πράγματα και εντός και εκτός σπιτιού και ανακάλυψε νέες πτυχές της προσωπικότητας του συντρόφου σου. Μάθε καλύτερα τα θέλω και τις ανάγκες του και ανακάλυψε αν τελικά αυτό το άτομο σε καλύπτει.

Παρατηρώντας τον σύντροφό σου σε διαφορετικά πλαίσια, έχεις την ευκαιρία να προβλέπεις συμπεριφορές και να προλαμβάνεις δυσάρεστες καταστάσεις ευκολότερα!

Μυστικά

sxeseis mustika

Η διαφάνεια πάντα βοηθάει στην εμπιστοσύνη. Το να κρατάς μυστικά από έναν άνθρωπο, ειδικά από κάποιον που περνάς αρκετό χρόνο μαζί, απαιτεί ενέργεια και δημιουργεί άγχος. Επειδή σκοπός είναι να περνάς καλά και εσύ αλλά και ο σύντροφος σου, καλό είναι να είσαι ειλικρινής μαζί του από την αρχή.

Όλοι έχουμε μυστικά αλλά σημαντικό είναι να του μιλήσεις για εκείνα που θα σας επηρεάσουν ως ζευγάρι ή εσένα προσωπικά μέσα στη σχέση. Άλλωστε όπως λέει και ο λαός: ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!

Μάθε να λες όχι

sxeseis zeugaria empistosuni

Όλοι έχουμε προσωπικές ανάγκες και θέλω και σε μια σχέση αυτά δημιουργούν συνήθως περίεργες δυναμικές που ίσως προκαλούν αμηχανία ή ακόμα και συγκρούσεις. Εάν απαντάς θετικά σε όλα τα αιτήματα του συντρόφου σου, άσχετα με το αν συμφωνείς, μπορεί να οδηγήσει σε ανισότητες.

Για να υπάρχει εμπιστοσύνη θα πρέπει να υπάρχει και ισότητα των συντρόφων. Εκτός των άλλων με αυτό τον τρόπο μπορεί να κακομαθαίνουμε τον σύντροφό μας και κάθε φορά που δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες του να το εκλαμβάνει ως προσωπική απόρριψη.

Όταν η σχέση δοκιμάζεται…

dokimazetai sxesh tsakwmoi

Πρέπει να βλέπεις τα θετικά αυτής της δύσκολης εμπειρίας. Όλες οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους και αυτή είναι η στιγμή που θα φανεί πιο είναι το όριο της σχέσης αλλά και του κάθε συντρόφου ξεχωριστά.

Μην προσπαθείς να προλάβεις την καταστροφή με το να δημιουργείς σκηνές ζήλιας ή να προκαλείς τεχνητές εντάσεις για να δεις πόσο “αντέχει” η σχέση σου. Ο χρόνος που περνάς με το σύντροφο σου είναι για να περνάς καλά, όπως ξαναείπα, και αν τύχει και συμβεί κάτι που θα σας φέρει σε σύγκρουση προσπάθησε να βρεις με πιο τρόπο θα το εκμεταλλευτείς προς όφελος της σχέσης σας. Δες επίσης: 5 Μυστικά για να έχεις επιτυχία στην αγάπη και στις σχέσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts