γυναικα περπαταει γρηγορα

5 Ασκήσεις γυμναστικής για γυναίκες άνω των 40!

by ediva

Οι γυναίκες πάντα θέλουμε να είμαστε σε φόρμα και ακόμα περισσότερο να έχουμε την υγεία μας και την ευεξία μας, ακόμα και αν περνάνε λίγο τα χρόνια. Θα σου δείξω ποιες είναι οι πέντε πιο κατάλληλες ασκήσεις για γυναίκες άνω των 40, που μπορείς εύκολα να κάνεις και τα οφέλη τους θα σε ακολουθούν μια ζωή.

Είτε είσαι τύπος της γυμναστικής, είτε όχι, με καλή παρέα και όρεξη μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Βάλε στόχους, όχι την απώλεια βάρους, αλλά την βελτίωση της στάσης του σώματος και την μείωση των πόνων που νιώθεις και θα δεις πως η ευεξία και η καλή διάθεση θα επιστρέψουν δυναμικά στην καθημερινότητα σου.

5 Μοναδικές ασκήσεις για γυναίκες άνω των 40 που πρέπει να δεις!

 

1) Αερόβια γυμναστική

αεροβια γυμναστικη διαδρομος

Η αερόβια γυμναστική είναι ιδανική για την προστασία της καρδιάς και την διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Μπορείς να κάνεις αερόβια γυμναστική με τον διάδρομο, το ποδήλατο και τον χορό και σίγουρα θα δεις πως μετά την άσκηση θα αισθάνεσαι πάντα ευεξία θα έχεις ανεβασμένη διάθεση.

Μπορείς να δεις ακόμα Οι 4 συνηθέστεροι τραυματισμοί στην γυμναστική & πως να τους αντιμετωπίσεις!

2) Βάρη, τα απαραίτητα

γυναικες περπατανε με βαρη

Τα βάρη μπορεί να τρομάζουν κάποιες γυναίκες, γιατί υπάρχει ο μύθος ότι στοχεύουν αποκλειστικά σε αύξηση του όγκου, αλλά είναι απαραίτητα για να προστατευθείς από την αρθρίτιδα και να αποκτήσεις σωστή στάση του σώματος. Τα λίγα κιλά δεν προσθέτουν όγκο, αντίθετα ισχυροποιούν τους μύες, οι οποίοι είναι πιο έτοιμοι να διαχειριστούν τις πιέσεις της καθημερινότητας και ακόμα μειώνουν τους πόνους της μέσης που μπορεί να βιώνεις.

3) Κολύμβηση

ατομα ανω των 40 κολυμβηση

Η κολύμβηση γυμνάζει όλο το σώμα και θεωρείται βάλσαμο για τους πόνους της πλάτης. Ακόμη, αποτελεί τέλεια πρόληψη για την οστεοπόρωση και την αρθρίτιδα και μόνο οφέλη μπορεί να δεις από αυτήν την καταπληκτική γυμναστική. Μπορείς να πηγαίνεις για 30-60 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα. Δες εδώ 4 Τρόποι να κάνεις γυμναστική στη θάλασσα!

4) Άσκηση σανίδα

ασκηση σανιδα γυναικα

Μια απαραίτητη άσκηση για κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας, αφού μειώνει τους πόνους της πλάτης, γυμνάζει όλο το σώμα, τους κοιλιακούς, την πλάτη και τα πόδια. Ιδανικά, κάνε 3 φορές την άσκηση για 20 δευτερόλεπτα, για 3-4 φορές την εβδομάδα.

5) Περπάτημα

γυναικα περπαταει γρηγορα

Τι πιο εύκολο και χαλαρωτικό από το περπάτημα. Αυτή η άσκηση βοηθάει την μέση και τις αρθρώσεις και μπορείς να την κάνεις όποτε εσύ το επιθυμείς για 30 με 50 λεπτά.

Μπορείς να δεις εδώ 6 Τέλειες ασκήσεις γυμναστικής για το λίπος γύρω από την κοιλιά!

Αυτές οι απλές και εύκολες ασκήσεις για γυναίκες άνω των 40, θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την όψη του σώματός σου, αλλά κυρίως την υγεία του. Θα εξαλείψεις τυχόν πόνους και ενοχλήσεις που μπορεί να νιώθεις και θα εντάξεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητα σου, με πολλαπλά οφέλη.

Related Posts