eukoles syntages ediva.gr

Συνταγή για Vegan: Πως να φτιάξεις τρουφάκια χωρίς γλουτένη!

by ediva

Οι Vegan αποφεύγουν δια ροπάλου όλα τα ζωικά προϊόντα και έχουν στραφεί αυστηρά προς την χορτοφαγία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νόστιμα γλυκά που μπορούν να φτιάξουν.

Τα γλυκά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι εξαιρετικά και μπορούμε να τα δοκιμάσουμε όλοι μας και ειδικά όσοι έχουν δυσανεξία και αποφεύγουν οτιδήποτε έχει γλουτένη. Είναι πολύ υγιεινά και με την κατάλληλη συνταγή γίνονται και απίστευτα γευστικά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλών ειδών ξηρούς καρπούς για να δώσεις ένταση στην συνταγή σου, αλλά τα κάσιους είναι σίγουρα από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Ποια είναι όμως η καλύτερη εναλλακτική συνταγή για να φτιάξεις τρουφάκια χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά; Δες ακόμη πως να φτιάξεις κρέμα σοκολάτας σε cups, χωρίς γλουτένη!

 

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για τρουφάκια με κάσιους για Vegan!

Όπως βλέπεις, τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι ελάχιστα και το μόνο που ίσως να μην είχες ξανά δοκιμάσει είναι το σιρόπι αγαύης, το οποίο είναι ένα φυσικό γλυκαντικό και συνιστάτε σε όσους έχουν διαβήτη ή ζάχαρο. Οι ποσότητες που θα χρειαστείς λοιπόν είναι οι εξής:

  • 1 φλιτζάνι κάσιους
  • 8 χουρμάδες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα ή ινδοκάρυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι αγαύης

gluka xoris glouteni

Η διαδικασία είναι ίσως η πιο εύκολη που έχεις δει σε συνταγή για γλυκά, μιας και το μόνο σκεύος που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι ένα καλό μπλέντερ.

Ρίξε λοιπόν μέσα στο μπλέντερ σου τα κάσιους και χτύπησε τα καλά για να γίνουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Στην συνέχεια, πρόσθεσε τους χουρμάδες, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνέχισε το χτύπημα.

Δες επίσης νόστιμη συνταγή για κρέμα Καραμελέ Αμυγδάλου χωρίς Γλουτένη!

suntages troufakia ediva.gr

Μόλις δεις ότι έχουν πολτοποιηθεί αρκετά πρόσθεσε σταδιακά και τα δύο κουταλάκια από το σιρόπι της αγαύης και συνέχισε να τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου!

oikonomikes syntages

Τώρα το μόνο που μένει είναι να φτιάχνεις μπαλάκια από το μείγμα σου και αφού βάλεις την καρύδα ή το ινδοκάρυδο σε ένα μπολάκι, να τα βάλεις μέσα για να δημιουργήσεις μια επικάλυψη στα τρουφάκια σου.

Τόσο απλά και εύκολα το επιδόρπιο σου είναι έτοιμο. Μη βιαστείς όμως να το δοκιμάσεις. Μόλις τελειώσεις θα πρέπει να βάλεις τα τρουφάκια σου στο ψυγείο ώστε να γίνουν πιο σφιχτά για να μπορέσεις να τα δώσεις στους καλεσμένους σου! Δες ακόμη συνταγή χωρίς γλουτένη για brownies με κρέμα espresso!

Related Posts