krema-sokolatas-ediva.gr

Κρέμα σοκολάτας σε cups, χωρίς γλουτένη!

by ediva-author

Η κρέμα σοκολάτας μας θέλει λιγότερο από 15 λεπτά προετοιμασίας! Μπορείς να το ξεκινήσεις το πρωί και το μεσημέρι στο τραπέζι σου, όλοι να νομίζουν ότι ασχολήθηκες για ώρες!

Ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και για αυτούς που δεν μπορούν να καταναλώσουν γλουτένη. Τα υλικά του είναι 7 και υπάρχουν πάντα μέσα στο ντουλάπι της νοικοκυράς.

Η παρουσίασή του μπορεί να είναι απλή, αλλά και υπερπαραγωγή! Μπορείς να το βγάλεις από το φορμάκι και να το ‘λούσεις’ με σιρόπι καραμέλας ή απλά να ρίξεις σταγόνες και κομματάκια κουβερτούρας.

Πάντως σίγουρα μπορείς να προσθέσεις το προσωπικό σου στυλ!

 

Για περισσότερες συνταγές με χρόνο προετοιμασίας μηδαμινό δες εδώ!

 

Ας δούμε την συνταγή μας, με λεπτομέρειες:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά ( κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 1 και 1/4 γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 250 γρ. σοκολάτας (κουβερτούρας κατά προτίμηση)
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κουταλάκι ποτό ( brandy, ρούμι ή τσέρυ)
  • Σμέουρα και φύλλα μέντας προαιρετικά για το decor μας!

 

Διαδικασία προετοιμασίας του γλυκού μας!

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, το αλάτι και τα 2 αυγά μας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και μετά το ποτό της επιλογής μας.

anakateyo ta ilika moy

  • Μόλις ανακατευτούν καλά βάζουμε το μπολ μας επάνω σε ένα ταψάκι με νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς για 8 λεπτά ή αν υπάρχει θερμόμετρο μαγειρέματος να δεις ότι η θερμοκρασία σου θα φτάσει τους 160 βαθμούς.

 

  • Μόλις περάσουν τα 8 λεπτά ή έχουμε τους 160 βαθμούς μας, αφαιρούμε το μπολ από το ταψάκι μας και προσθέτουμε την βανίλια, την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

anakateyo mexri na ginoyn ena

  • Το γλυκό μας είναι κιόλας έτοιμο!!! Η δόση μας είναι υπολογισμένη για να μας βγάλει 10 μικρά φορμάκια. Μόλις τα γεμίσεις με το μείγμα, καλό είναι να μπούνε στο ψυγείο για 8 ώρες!
  • Μπορείς να τα γαρνίρεις με ότι θέλεις. Κάτι που μπορώ να προτείνω είναι με φύλλα μέντας και βατόμουρα. Ο συνδυασμός των χρωμάτων και των γεύσεων είναι εξαιρετικός!

Related Posts