soufle-sokolatas-me-leyki-mousse-ediva.gr

Συνταγή για σουφλέ σοκολάτας με λευκή mousse σε cups!

by ediva-author

Σουφλέ σοκολάτας, μόνο που το λες, γεμίζει το στόμα σου! Ένα γλυκό για αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν στη φουλ σοκολατένια γεύση!

Είναι ένα γλυκό για λάτρης τη σοκολάτας. Το σουφλέ σοκολάτας είναι ένα κατ’εξοχήν εντυπωσιακό γλυκό το οποίο μπορείς να το φτιάξεις και να το βάλεις στην κατάψυξη. Όταν θα το χρειαστείς μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και την άλλη μέρα θα το έχεις στο πιάτο σου ολόφρεσκο, έτοιμο να το γαρνίρεις με ότι τραβάει η όρεξη σου και η φαντασία σου!

 

Για περισσότερες σοκολατένιες συνταγές με σίγουρη επιτυχία δες εδώ!

 

Για αν δούμε τη συνταγή βήμα – βήμα

Τι θα χρειαστούμε(Υλικά)   

  • 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλυντζάνια γάλα
  • 2/3 του φλυτζανιού ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 μπάρες σοκολάτας
  • 2 κουταλιές του γλυκού καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 5 μεγάλα αυγά ( χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι)
  • 1 βανίλια
  • Sauce Μόκα ( προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα: κομμάτια σοκολάτας, κουβερτούρα τριμμένη, διάφορα χρωματικά καραμελάκια, τρούφα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Βήμα 1ο

Αλείφουμε τα cups που θα βάλουμε τα σουφλέ μας με λίγο βούτυρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη για να κολλήσει επάνω. Αυτό το κάνουμε έτσι ώστε να μην κολλήσουνε τα σουφλέ μας στα cups αλλά και για να πάρουν μία ωραία εξωτερική γεύση όταν τα αναποδογυρίσουμε.

Βήμα 2ο

Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Στην συνέχεια πρόσθετουμε το αλεύρι ( κοσκινισμένο για να μην κάνει σβόλους) και ανακετεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη.

Βήμα 3ο

sokolata mexri na omogenopoiithei

Προσθέτουμε την σοκολάτα και το υγρό του καφέ. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ενωθεί πολύ καλά.

Βήμα 4ο

krokos sto mikser

Χτυπάμε τους κρόκους τον αυγών μέχρι το χρώμα τους να αλλάξει και να γίνει πιο ανοιχτό. Ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε και την βανίλια.

Βήμα 5ο

maregka

Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μην ‘κάτσει’ το μείγμα μας. 

Βήμα 6ο

etoima gia foyrno

Μοιράζουμε το γλυκό μας στα cup, και ψήνουμε στους 350 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.  Μπορείς να το σερβίρεις με εύκολη mousse λευκής σοκολάτας.

Related Posts