ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου

5 Ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για κάθε σπίτι

by tzinav

Και σε ποια δεν αρέσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου που δίνουν χρώμα και ζωή σε όλο το σπίτι; Πολλές βέβαια από εμάς κολλάμε να διακοσμήσουμε με φυτά γιατί φοβόμαστε ότι θα έχουν μεγάλες απαιτήσεις φροντίδας και ότι δε θα καταφέρουμε να τα κρατήσουμε ζωντανά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πολύ ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν ελάχιστες απαιτήσεις από εσένα.

Αν θέλεις να διακοσμήσεις με φυτά αλλά δεν έχεις το χρόνο και τις γνώσεις για να διαχειριστείς τα απαιτητικά φυτά τότε είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από πιο εύκολα που ωστόσο δεν υπολείπονται σε ομορφιά. Ανακάλυψε λοιπόν 5 ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για κάθε σπίτι!

5 Φυτά που δε χρειάζονται πολλή φροντίδα!

 

1. Ζάμια

γλάστρα ζάμια

Η ζάμια ή αλλιώς ζαμιακούλκας είναι ένα από τα ομορφότερα αλλά και πιο εύκολα φυτά με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες μπορείς να τον ποτίζεις αρκετά αραιά, ακόμα και μια φορά το μήνα. Επιπλέον, αν το σπίτι σου δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό δε θα έχεις πρόβλημα γιατί δε χρειάζεται πολύ φως για να διατηρηθεί. Μπορείς λοιπόν να διακοσμήσεις το σπίτι ή ακόμα και επαγγελματικούς χώρους με μια ζάμια και να μη σε απασχοληθεί καθόλου η φροντίδα της.

Δες επίσης: 6 Φυτά ανθεκτικά στο κρύο για το μπαλκόνι σου το χειμώνα!

2. Σανσιβέρια

σανσιβέρια ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου

Όσοι είναι αρχάριοι στα φυτά συνήθως ξεκινάν από μια σανσιβέρια κι όχι τυχαία! Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένα φυτό που ακόμα κι αν το ξεχάσεις πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να το σκοτώσεις! Το πότισμα μια φορά το μήνα είναι εντάξει για όλους τους μήνες εκτός από το καλοκαίρι, όπου είναι καλύτερο να την ποτίσεις δύο φορές το μήνα.

Δες επίσης: 6 Όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

3. Δράκαινα

δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα ακόμα δημοφιλές φυτό για τη διακόσμηση που διατηρείται εύκολα. Σίγουρα είναι ένα φυτό που ξεχωρίζει και θα ομορφύνει το χώρο. Μάλιστα, το τέλειο είναι ότι θέλει πότισμα μια φορά στις 10-15 μέρες και δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι τοποθετημένη σε φωτεινό σημείο.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα φυτά που φέρνουν Θετική Ενέργεια!

4. Πόθος

φυτό πόθος ράφι

Αν αγαπάς τα αναρριχώμενα φυτά τότε ο πόθος είναι η τέλεια λύση για εσένα, ειδικά αν δε θέλεις να ασχολείσαι ιδιαίτερα. Μπορεί να θέλει ένα πιο συχνό πότισμα (περίπου μια φορά την εβδομάδα), το μεγάλο του ατού όμως είναι ότι δε χρειάζεται πολύ φως για να διατηρηθεί. Γι’ αυτό τοποθέτησε τον πόθο σε κρεμαστές γλάστρες, σε ράφια, στο πάνω μέρος ντουλαπιών και όπου αλλού θέλεις για να γεμίσεις ένα σημείο.

Δες επίσης: 5 Φυτά που θα ομορφύνουν την κουζίνα σου!

5. Γιούκα

γιούκα ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου

Το γιούκα είναι ένα πολύ εντυπωσιακό εξωτικό φυτό με χαρακτηριστικά φύλλα που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σε όποιον χώρο και να το τοποθετήσεις! Αυτό το οφείλει στα χαρακτηριστικά σκληρά και μυτερά του φύλλα. Οι απαιτήσεις του σε νερό είναι ελάχιστες και μπορεί να επιβιώσει σε ημισκιερά σημεία.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts