Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο Κιέβου! | ediva.gr

Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο Κιέβου!

Αν έχεις κουραστεί να τρως συνέχεια τα ίδια πιάτα με κοτόπουλο, τότε αυτή η συνταγή για κοτόπουλο Κιέβου θα σου αλλάξει γνώμη.

Όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο, τις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι στεγνό και δεν ικανοποιεί τα γούστα μας. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί με αυτή την συνταγή. Αυτό το ζουμερό, τηγανητό κοτόπουλο θα κλέβει την παράσταση κάθε φορά που θα αποφασίζεις να το φτιάξεις. Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψεις! Τι λες; Θα δοκιμάσεις την συνταγή;

 

Κοτόπουλο Κιέβου: μια συνταγή που δε θέλεις να χάσεις

 

Υλικά που θα χρειαστείς

ingredients chicken kiev

  • 6 στήθη από κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και χωρίς πέτσα
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνας
  • 1/4 κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
  •  αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175º C.
  2. Σε ένα μπολ ή σε μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε μια γενναιόδωρη δόση αλάτι και πιπέρι.mixing
  3. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, κάνε το ρολό και τύλιξε το σφιχτά σε μεμβράνη. Βάλε στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Τοποθέτησε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα διάφανης μεμβράνης και χτύπησε τα δυνατά μέχρι να έχουν πάχος 0,60 εκατοστών.chicken breast
  5. Βάλε ένα κομμάτι από το βούτυρο στο κέντρο κάθε στήθους, και μετά τύλιξε το ώστε να μην υπάρχει ανοιχτό σημείο απ’ όπου θα μπορέσει να βγει το βούτυρο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οδοντογλυφίδα για να ασφαλίσεις το κρέας.chicken and butter
  6. Ζέστανε λίγο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και άφησε το να κάψει.
  7. Βάλε στην σειρά τρία μπολ και πρόσθεσε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τελευταίο τη φρυγανιά μαζί με την παρμεζάνα.bowls and ingredients
  8. Πασπαλίζεις κάθε κομμάτι κοτόπουλο  με αλεύρι, αφαιρώντας το επιπλέον αλεύρι από επάνω και μετά βουτάς κάθε κομμάτι μέσα στα αυγά.
  9. Έπειτα τοποθετείς το κοτόπουλο μέσα στο τρίτο μπολ με το μείγμα από τυρί και φρυγανιά και πιέζεις δυνατά κάθε πλευρά του για να καλυφθεί με το μείγμα.dipping
  10. Μεταφέρεις το κοτόπουλο στο ζεστό λάδι και τηγανίζεις απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.frying
  11. Μόλις τα κοτόπουλα τηγανιστούν, τοποθέτησε τα επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Όταν όλα τα κομμάτια είναι έτοιμα, μετέφερε τα σε ένα ταψί.drain
  12. Βάλε στο φούρνο και ψήσε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σωστά το κοτόπουλο.
  13. Απομάκρυνε από τον φούρνο και συνόδευσε με πουρέ πατάτας και λαχανικά.chicken kiev
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites